کشیش بهنام ایرانی از نوکیشان مسیحی در سالن ۷ زندان ندامتگاه کرج، که مجموعا به ۶ سال زندان محکوم شده است، در وضعیت نگران کنندهای بسر میبرد.
بنا به اطلاع گزارشگران ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بهنام ایرانی از نوکیشان مسیحی و کشیش "کلیسای ایران" در زندان ندامتگاه مرکزی کرج در میان زندانیان عادی و جرایم خطر ناک در وضعیت نگران کنندهای بسر میبرد.
بهنام ایرانی در سال ۱۳۸۵ بخاطر فعالیتهای کلیساییاش به اتهام برگزاری مراسم دعا و پرستش در خانه و بشارت دادن افراد دستگیر و چندین ماه را در بازداشت به سر برد تا اینکه به قید وثیقه از زندان آزاد شد.
در ۴ اسفند ماه ۱۳۸۶، شعبه ۳۰ دادگاه تجدید نظر تهران، وی را به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" به پنج سال حبس تعلیقی محکوم نمود.
مأمورین امنیتی پس از آن در ۲۵ فروردین ۱۳۸۹ به منزل ایشان در کرج هجوم برده و با بدرفتاری و ضرب و شتم وی را بازداشت نمودند.
اینبار در دادگاه بهنام ایرانی را به اتهام "تبلیغ علیه نظام" به ۱ سال حبس تعزیری محکوم نمودند و به همین دلیل ۵ سال حبس تعلیقی قبلی نیز به مورد اجرا در آمد.
گفتنی است، در در سال ۱۳۸۶ دادستان بنا به اینکه بهنام ایرانی از پدر و مادری مسلمان بدنیا آمده و پس از رسیدن به سن بلوغ اسلام را برگزیده و سپس اسلام را ترک کرده و مسیحی شده است، دادخواستی مبنی بر حکم ارتداد ایشان را نیز صادر کرده است.
بهنام ایرانی هم اکنون در سالن ۷ زندان ندامتگاه کرج در میان زندانیان عادی و جرایم خطرناک نگهداری میشود. زندان ندامتگاه کرج که در مجاورت زندان قزلحصار واقع شده، یکی از بدترین زندانهای استان البرز از نظر تراکم جمعیت، بهداشت و بافت زندانیان به حساب میآید.
هم اکنون بهنام ایرانی و محمدرضا پورشجره وبلاگ نویس ۵۱ ساله از جمله زندانیان سیاسی و امنیتی این زندان به شمار میآیند.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
• ماده ۸ کنوانسیون حقوق زندانیان: دستههای مختلف از زندانیان باید در زندانهای جداگانه و یا بخشهای متفاوت از زندان نگهداری شوند.
• اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمیتوان به صرف داشتن عقیدهای مورد تعرض و مواخذه قرار داد. • بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمیتوان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
• بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود میباشد.
• ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهرهمند شود: این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد، در قالب آموزش دینی، عبادتها و اجرای آیینها و مراسم دینی به تنهایی یا به صورت جمعی، به طور خصوصی یا عمومی است.
• ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
• بند ۱ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی فکر، وجدان و مذهب دارد. این حق شامل آزادی داشتن یا قبول یک مذهب یا معتقدات به انتخاب خود، همچنین آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود، خواه بطور فردی یا جمعی، خواه به طورعلنی یا در خفا در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی میباشد.
• بند ۱ ماده ۱ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیتهای ملی یا قومی، دینی و زبانی: از موجودیت و هویت ملی، قومی، فرهنگی، دینی و زبانی اقلیتها در سرزمینهای خود حمایت و ایجاد شرایط را برای ارتقای این هویت تشویق شود.
• بند ۱ و ۲ ماده ۲ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیتهای ملی یا قومی، دینی و زبانی: اشخاص متعلق به اقلیتها حق دارند در نهان و به طور علنی، آزادانه و بدون مداخله و یا هر شکل از تبعیض، از فرهنگ خاص خود بهرهمند و برخوردار شوند، دین خود را اعلام و به آن عمل کنند و به زبان خاص خود سخن بگویند و به صورتی موثر در زندگی فرهنگی، دینی، اجتماعی، اقتصادی و عمومی شرکت کنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر