۱۳۹۱ شهریور ۱۰, جمعه

بان کی‌مون خواستار آزادی رهبران اپوزیسیون، مدافعان حقوق بشر و روزنامه‌نگاران زندانی شد


دبیرکل سازمان ملل روز پنج‌شنبه، نهم شهریورماه، در سخنرانی خود در دانشکده ارتباطات وزارت خارجه ایران به حاکمان جمهوری اسلامی گوشزد کرد که "بسیار مهم" است که در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده "صدای مردم ایران" را بشنوند.
بنا به گزارش رادیو فردا،‌ بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل، در این سخنرانی که متن کامل آن در وب‌سایت سازمان ملل آمده است، او همچنین از مقامات ایران خواستار آزادی رهبران اپوزیسیون، مدافعان حقوق بشر و روزنامه‌نگاران زندانی در ایران شده است.
به نظر آقای‌بان، تنها در صورت آزادی این زندانیان سیاسی است که شرایط "آزادی بیان و بحث آزاد" در ایران فراهم خواهد شد.
همچنین آن طور که وب‌سایت کلمه، گزارش می‌دهد، دبیرکل سازمان ملل در دیدار خود از ایران رسما بر ملاقات با آقای موسوی و محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران، تاکید کرده است.
پیش‌تر سخنگوی دبیرکل سازمان ملل وعده داده بود که عالیترین مقام این سازمان در سفر به ایران تمام "نگرانی‌های جامعه جهانی" را به مقامات در تهران منتقل خواهد کرد.
به نظر می‌رسد‌ بان کی‌مون در نخستین و احتمالا آخرین دیدار خود از ایران در مقام دبیرکل سازمان ملل فرصت را غنیمت شمرده تا به تمام مسائل داخلی ایران که به‌ویژه پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ تشدید شده بپردازد و خواستار اقدام عاجل رهبران جمهوری اسلامی شود.
آن طور که در متن سخنرانی آقای‌ بان در وزارت خارجه آمده است، او به زبانی غیرمستقیم و در عین حال روشن بر تمام مسائل انگشت گذاشته و اشاره کرده است که خواسته مردم ایران باید محترم شمرده شود.
او در این سخنرانی ضمن تاکید بر لزوم گوش دادن به صدای مردم در انتخابات سال آینده گفت: "باور دارم که مردم ایران می‌دانند چه جامعه‌ای می‌خواهند بسازند."
او همچنین خاطرنشان ساخت که "محدود ساختن آزادی بیان و سرکوب فعالیت اجتماعی تنها توسعه کشور را به تاخیر انداخته و تخم بی‌ثباتی خواهد کاشت."
بان کی‌مون در بخشی دیگر از این سخنرانی تاکید کرده است که ایران باید بر همکاری خود با مکانیسم‌های حقوق بشری سازمان ملل، ‌ "به‌ویژه گزارشگر ویژه" این سازمان، بیفزاید.
رهبران جمهوری اسلامی هنوز به احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران، که در پی سرکوب‌های پس از انتخابات سال ۸۸ به این مقام منصوب شد اجازه سفر به ایران و دیدار با زندانیان سیاسی و خانواده‌های آن‌ها را نداده‌اند.
آقای‌ بان در بخشی دیگر از سخنرانی خود با اشاره به زادگاهش، کره جنوبی، گفته است که این کشور در دوره‌ای تحت سلطه "دیکتاتوری نظامی" بوده و در این دوره "بهانه تمام سیاستمداران" تقابل فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی با "امنیت ملی" بوده و اینکه این فعالیت‌ها به سود کشورش نیست.
او در ادامه این اشاره که به نظر می‌رسد اشاره‌ای غیرمستقیم به وضعیت ایران باشد می‌گوید که به نظر او نباید میان این دو یعنی "مسائل و اهداف جامعه مدنی و امنیت ملی" تقابلی باشد.
"اقدام علیه امنیت ملی" در کنار "تشویش اذهان عمومی" و غیره یکی از تکراری‌ترین اتهاماتی است که در سه سال گذشته قضات جمهوری اسلامی با توسل به آن بسیار از فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران را به زندان فرستاده‌اند.
دبیرکل سازمان ملل همچنین تاکید کرده است که سازمان ملل و جامعه جهانی "کاملا پشتیبان مردم ایران در مبارزه طولانیشان در راه دموکراسی و حقوق بشر" هستند.
به گفته سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، آقای‌ بان پیش‌تر هم در دیدار خود با محمود احمدی‌نژاد و آیت‌الله خامنه‌ای به تمام این مسائل اشاره کرده، از وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرده و بر لزوم احترام به حقوق مدنی مردم ایران تاکید کرده است.
بان کی‌مون تا جمعه، دهم شهریورماه، که اجلاس کشورهای غیرمتعهد به پایان می‌رسد در ایران به سر می‌برد.

بازداشت یک زندانی سیاسی ۵ روز پس از آزادی


هادی امینی زندانی سیاسی که ۱۷ روز پیش پس از پنج سال حبس از زندان رجایی شهر کرج آزاد شده بود ۵ روز پس از آزادی توسط اداره اطلاعات مهاباد بازداشت شد.
، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هادی امینی شهروند بوکانی در ۲۴ مرداد ماه سال ۸۶ به اتهام عضویت در حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) بازداشت شده بود و چهار ماه را در سلول انفرادی اداره اطلاعات تحت شکنجه قرار گرفت که به دلیل شکنجه‌های اعمال شده در اداره اطلاعات یک دستش فلج شده بود.
هادی امینی اواخر سال ۸۷ از زندان مهاباد به زندان اوین تبعید شده و بهار سال ۹۰ از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج تبعید شده بود.
نامبرده در تاریخ ۲۴ مرداد ماه با پایان محکومیت ۵ ساله خود از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد، اما ۵ روز بعد از آزادی توسط اداره اطلاعات بوکان بازداشت شد و پس از ۱۰ روز بازداشت شب گذشته آزاد شد.
گفتنی است، خانواده هادی امینی که به اداره اطلاعات مهاباد مراجعه کرده بودند با تکذیب مسئولین این اداره مبنی بر بازداشت وی روبرو شدند.

حذف بانوان از ۸۸ رشته دانشگاهی نوعی بی‌عدالتی جنسیتی است


رئیس کانون زنان بازرگان اتاق ایران با اشاره به اینکه نگاه جامعه به بانوان کارآفرین نیازمند اصلاح است، گفت: حذف بانوان از ۸۸ رشته دانشگاهی نوعی بی‌عدالتی جنسیتی است.
بنا به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان اصفهان، زهرا اخوان نسب در کمیسیون توسعه توان اقتصادی و بازرگانی بانوان اتاق اصفهان تصریح کرد: بانوان کارآفرین با وجود وظایف خانوادگی، اجتماعی و وجود موانع متعدد تلاش می‌کنند، در عرصه اقتصاد حضور فعال داشته باشند.
وی از رسانه‌های جمعی و گروهی خواست که نگاه جامعه را نسبت به این قشر از بانوان اصلاح کنند و افزود: رسانه‌ها می‌توانند با ساخت برنامه‌های اثرگذار زمینه حضور زنان را در فعالیت اقتصادی فراهم سازند.
وی حذف دختران از ۸۸ رشته دانشگاهی را نوعی بی‌عدالتی جنسیتی در جامعه دانست و گفت: در شرایطی که شصت درصد پذیرفته شدگان دانشگاه‌ها را بانوان تشکیل می‌دهند، این قبیل رفتار‌ها قابل تأمل است.
شهشهانی تاکید کرد: اگر بانوان خودشان به فکر فعالیت اقتصادی نباشند و از فرصت‌ها استفاده نکنند، به دست آوردن مجدد آن بسیار دشوار است.
عضو کمیسیون بانوان خواستار تقویت کمیته‌های کمیسیون شد و گفت: فعالیت‌های کمیته‌ها از نظر کیفی می‌تواند برای بانوان کارآفرین تأثیر مثبت داشته باشد.
وی یادآور شد: بانوان کارآفرین در شرایط امروز اقتصادی نیازمند آموزش و تقویت هستند.

۱۳۹۱ شهریور ۸, چهارشنبه

شکار پناهجویان در ترکیه


افشای طرح سپاه پاسداران و دستگاه امنیتی ج.ا برای شکار پناهجویان در ترکیه




به نقل از خبرگزاری «فعالان در تبعید»، بنا بر اخبار رسیده از سلماس , سپاه و حفاظت اطلاعات , در عملیاتی مشترک در صدد دستگیری و انتقال پناهجویان و فعالان تبعیدی از ترکیه می‌باشند.
گزارشها حاکی از آن است مرتضی‌ نظری فرماندار فعلی سلماس و سرپرست بازجویان اداره کلّ اطلاعات آذربایجان غربی که سالها در مرکز عملیات برون مرزی سپاه قدس در ارومیه وظیفه بازجویی را به عهده داشته , این روزها بازداشتگاه محرمانه مشترک سپاه قدس و اطلاعات, را برای این منظور در اختیار گرفته است
گفته میشود این بازداشتگاه که توسط عبدالرضا شهلایی دست راست قاسم سلیمان فرمانده نیروی قدس راه اندازی شده است , برای انتقال و دستگیری هموطنان تبعیدی از ترکیه است,
گفتنی است شهر وان ، نوشهیر، کایسری از عمده مرکز این ایرانیان در تبعید هست که باید دولت ترکیه مسئولیت حفاظت جان هموطنان ما را به عهده بگیرد .

انتقال عیسی سحرخیز به بند ۲۰۹ زندان اوین


عیسی سحرخیز که مدت بیش از شش ماه را در بیمارستان بستری بود، مقارن ساعت ۱۰ شب سه‌شنبه، هفتم شهریور به زندان اوین بند ۲۰۹ منتقل شد.
بنا به گزارش ندای سبز آزادی، عیسی سحرخیز که بیش‌از شش‌ماه در  بیمارستانی و تحت مداوا بود، مقارن ساعت ۱۰ شب سه‌شنبه، هفتم شهریور به زندان اوین بند ۲۰۹ منتقل شد.
منابع نزدیک می‌گویند: ماموران تنها اجازه دادند تا سحرخیز دارو‌هایش را همراه با خود را ببرد این درحالی است که کماکان از وی به‌صورت یک روز درمیان "خون‌گیری" می‌شود و پزشکی قانونی پیش‌تر نظر خود مبنی بر "عدم تحمل کیفر" در خصوص وضعیت پزشکی سحرخیز را صادر کرده بود. 

"جاسوسان جمهوری اسلامی" در ترکیه


امروز در ترکیه از بازداشت شماری از "جاسوسان جمهوری اسلامی" ایران خبر داده شد. روزنامه های ترکیه، از جمله وبسایت روزنامه "حریت" نوشتند که نیروهای امنیتی و اطلاعاتی وابسته به سازمان "میت" ترکیه در سلسله عملیاتی که آن را در ساعات اخیر انجام داده اند، دستکم 9 نفر را به اتهام همکاری با نهادهای اطلاعاتی رژیم ایران دستگیر کرده اند و یکی از آنها را نیز فردی معرفی کردند که پیش از دستگیری، از طریق مرز گریخته و به خاک ایران بازگشته است. 

رسانه های ترکیه اعلام کردند که عملیات دستگیری این افراد همزمان در چند استان، از جمله "وان"، "آغری" و "ایغدیر" صورت گرفته است.

۱۳۹۱ شهریور ۷, سه‌شنبه

اجرای حکم ۴ سال زندان مسئول اجرایی ستاد موسوی در ساوه



امین چالاکی، مسئول اجرایی ستاد میرحسین موسوی در شهر ساوه در انتخابات سال ۸۸ برای اجرای حکم ۴ سال حبس تعزیری خود، به زندان اوین رفت.
به گزارش خبرنامه ملی ایرانیان از کلمه، چالاکی که پیشتر در ۲۷ دی ۱۳۸۸ در ساوه به همراه همسر و دختر خردسال ۴ ساله اش بازداشت شده بود، پس از مدتی بازجویی خشن در اداره اطلاعات شهر اراک و سپس انتقال به تهران، با تودیع وثیقه و پس از حدود ۴۰ روز از دوره بازداشت خود آزاد شد.
نکته قابل توجه در دوره بازداشت این خانواده آن بود که بازجوها در اداره اطلاعات اراک، از کودک خردسال ۴ ساله این خانواده، “مانا چالاکی” نیز به صورت جداگانه درباره پدر و مادرش بازجویی کرده بودند.

وضعیت نگران کننده مسعود حسین‌زاده با گذشت بیش از ۵۰ روز از زمان بازداشت


 مسعود حسین‌زاده در شامگاه ۱۹ تیر ماه امسال در حالی توسط مامورین امنیتی مقابل درب منزل پدری خود بازداشت شده که بنا بر اعلام نزدیکان ایشان با ضرب و شتم شدید همراه بوده است.
 ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهندس مسعود حسین‌زاده دانش آموخته دانشگاه آزاد تبریز و از فعالین با سابقه دانشجویی آذربایجان و از اعضای شورای مرکزی تشکل منحل شده آرمان بوده است.
مسعود حسین‌زاده پیش‌تر نیز توسط حفاظت اطلاعات پلیس تبریز بازداشت و تحت بازجویی چندین ساعته قرار گرفته بودند و مکررا توسط حراست دانشگاه آزاد تبریز تهدید و ارعاب شده بودند.
اکنون با گذشت بیش از ۵۰ روز از زمان بازداشت ایشان در اداره اطلاعات تبریز اخبار بسیار نگران کننده‌ای از وضعیت جسمی این فعال مدنی به بیرون درز کرده و قطع ارتباط تلفنی وی با خانواده بر نگرانی‌ها در مورد این فعال دانشجویی افزوده است.
این درحالیست که تاکنون هیچ اطلاع موثقی از اتهامات وارده بر مسعود حسین‌زاده از سوی هیچ یک از مراجع مربوط ارائه نمی‌شود.

یک زندانی سیاسی پس از ۲۰ سال حبس دست به اعتصاب غذا زد و لبهای خود را دوخت


 محمد نظری زندانی سیاسی که بیش از ۲۰ سال است به اتهام ارتباط با حزب دمکرات کردستان در زندان رجایی شهر کرج بسر می‌برد در اعتراض به وضعیت پرونده خود دست به اعتصاب غذا زده و لبهای خود را دوخت.
  ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد نظری زندانی سیاسی زندان رجایی شهر کرج که به اتهام ارتباط با حزب دمکرات کردستان به حبس ابد محکوم شده و تا کنون ۲۰ سال از حبس خود را پشت سر گذاشته است در اعتراض به عدم رسیدگی مسئولین قوه قضاییه در مورد آزادیش از امروز صبح دست به اعتصاب غذا زده و لبهای خود را دوخت.
گفتنی است، محمد نظری بعد از ۵ سال پیگیری خانواده خود در دادسرا و قوه قضاییه در اعتراض به بی‌توجهی قوه قضایی به مسئله آزادیش دست به اعتصاب غذا زده است.
یکی از نزدیکان محمد نظری به گزارشگر هرانا گفت: وی در زمان دستگیری بیست و دو سال بیشتر نداشت و هیچگونه اقدام مسلحانه‌ای نیز انجام نداده بود. کار او تنها فعالیت تبلیغی بوده است و نباید تمام عمر خود را در زندان سپری کند. ما ۵ سال است که پیگیر آزادی وی هستیم ولی مسئولین قوه قضاییه پاسخی به ما نمی‌دهند.

۱۳۹۱ شهریور ۴, شنبه

نسیم سلطان‌بیگی، فعال دانشجویی، جهت اجرای حکم به زندان احضار شد


 نسیم سلطان‌بیگی فعال دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی، جهت اجرای حکم خود به زندان اوین احضار شد.
بنا به گزارش جرس، این فعال دانشجویی طیف چپ، در نهم آذرماه ۸۹ از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به شش سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم شامل ۳ سال حبس تعزیری به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" و یک سال به علت "تبلیغ علیه نظام" است و دو سال حکم تعلیقی نیز از سال ۸۵ به آن اضافه شده است.
این حکم سپس با اعتراض وی به دادگاه تجدیدنظر ارسال شده بود.
نسیم سلطان‌بیگی از جمله دانشجویان طیف چپ است که در آذرماه ۱۳۸۶ در جریان دستگیری گسترده این دانشجویان بازداشت و مدت ۵۶ روز را در زندان اوین بند ۲۰۹ سپری کرده و با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومان آزاد شده بود. وی همچنین در تجمع فعالین جنبش زنان در ۲۲ خرداد ماه سال ۱۳۸۵ بازداشت و به دو سال حبس تعلیقی محکوم شده بود.

بازداشت عده ای که قصد برهم زدن نظم اجلاس غیرمتعهد‌ها را داشتند


 فرمانده نیروی انتظامی مدعی شد: "با همکاری مرزبانی نیروی انتظامی و سپاه پاسداران خرابکارانی که خواهان برهم زدن نظم اجلاس غیر متعهد‌ها بودند دستگیر شدند." ‌
بنا به گزارش خبرنگار ایلنا، سردار احمدی مقدم در حاشیه رزمایش عملیات اجرایی تامین امنیت و نظم اجلاس سران غیر متعهد‌ها که در جوار گور خمینی برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: مرحله نهایی عملیات امنیت و نظم اجلاس سران غیرمتعهد‌ها کار خود را با ورود هیات‌های کشورهای مختلف آغاز کرد.
وی افزود‌: محدودیت‌های ترافیکی در مراکز اجتماعات اجلاس اندیشیده شده است و همچنین مسیرهای اقامتی و مسیر منتهی به سازمان اجلاس سران و مسیر فرودگاه نیز با تمهیدات ترافیکی کنترل می‌شود‌. ‌
وی در ادامه مدعی شد: قطعا هیچ گروه سیاسی نداریم که بخواهد این اجلاس با شکوه برگزار نشود‌.
همچنین بنا به گزارش مهر، جانشین فرمانده نیروی انتظامی سردار احمد رضا رادان گفت: ۱۱۰ هزار نیروی پلیس به صورت مستقیم تامین امنیت اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد را برعهده دارند.
سردار احمدرضا رادان، صبح شنبه در رزمایش آغاز عملیات اجرایی تامین نظم و امنیت اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد گفت: برگزاری این نشست نشان دهنده اقتدار و ثبات کشور است و نیروی انتظامی نیز در تامین امنیت اجلاس نقش تعیین کننده‌ای دارد. قرارگاه عملیاتی رزمایش از ابتدای ابلاغ برگزاری اجلاس تشکیل شد و ۱۴ کمیته هفت‌گانه مسئول تامین امنیت تهران، حفاظت از شخصیت‌ها و امنیت مرز‌ها شدند. در این مدت همکاری و همپوشانی خوبی با حضور قرارگاه نبی اکرم، وزارت اطلاعات، وزارت کشور، ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت دفاع انجام شد. همچنین برنامه ریزی‌ها برای تامین امنیت در سه سطح تهران، استانهای همجوار و نقاط مرزی انجام شد و در پایتخت چهار حلقه امنیتی به اجرا درمی آید.
وی تاکید کرد: همچنین کنترل در مرز‌ها در جنوب شرق و شمال غرب کشور تشدید شد و از ۳۰ درصد و ۷۰ درصد به ۱۰۰ درصد رسید. ضمن اینکه اقدامات کنترلی و ایست بازرسی‌ها نیز که در سه سطح ۳۰، ۵۰ و ۷۰ به اجرا درآمده بود، از امروز تا پایان اجلاس ۱۰۰ درصدی می‌شود. این در حالی است که بازرسی‌های مقطعی در استان‌ها به ویژه نقاط منتهی به تهران به اجرا درمی آید.
به گفته فرمانده قرارگاه امام علی، ۳۶۰ پست ایست بازرسی شامل ۲۰۰ قرارگاه امنیت و ۱۶۰ ایست بازرسی توسط بسیج به اجرا درمی‌آید.

۱۳۹۱ شهریور ۱, چهارشنبه

۲۲ دختر و پسر در پارتی شبانه چالوس دستگیر شدند


 فرمانده انتظامی چالوس از دستگیری ۲۲ دختر و پسر در یک پارتی شبانه در چالوس خبر داد.
بنا به گزارش مهر، سرهنگ علی حسین حسین‌نژاد خبر از بازداشت ۲۲ پسر و دختر جوان در یک پارتی شبانه در یکی از مناطق ویلایی شهر هچیرود داد. وی مدعی شد این بازداشتها پس از انجام شگردهای تخصصی و محرز شدن اعمال منافی عفت عمومی انجام شده است.
وی افزود: "در یک عملیات غافلگیرانه تمامی شرکت کنندگان در پارتی، ۲۲ پسر و دختر جوان با حالات زننده دستگیر شدند."
رئیس پلیس چالوس ادامه داد: متهمان پس از طی مراحل بازجویی به همراه پرونده تنظیمی تحویل دادگستری شهرستان شدند. 

حمله ماموران امنیتی به کمپ نیروهای مردمی و بازداشت ۳۵ نفر در مناطق زلزله زده


بنا بر اخبار رسیده از مناطق زلزله زده شمال غرب کشور، نیروهای امنیتی ساعاتی پیش با حمله به کمپ‌های کمک رسانی مردمی اقدام به بازداشت ۳۵ نفر از نیروهای مردمی کرده‌اند که به قصد امداد در منطقه به سر می‌برند.
بنا به اطلاع گزارشگران ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در طی چند ساعتِ گذشته وضعیت کمپِ سرند به کلی تغییر کرده است.
از ابتدای امروز دو ماشین پیکان پلیس با حکم قضایی مخدوش تلاش داشتند کمپ کمک‌های مردمی را پلمب کنند که با ممانعت نیروهای مردمی و حاضرین مواجه شدند.
ساعتی پیش، نیروهای پلیس کمپ را محاصره کردند و از نیروهای کمپ خواستند که محل را تخلیه کنند. مقامات محلی (فرماندار اهر، نمایندگان اهر و تبریز و دادستان هریس و تبریز) نیز به سمت کمپ حرکت کردند تا با نیروهای امنیتی همراهی کنند.
در ساعات گذشته برخورد با کمپ سرند آغاز شد و تمامی ۳۵ نیروی مردمی که برای امداد و کمک به مناطق زلزله زده رفته بودند بازداشت شدند.
بنا بر این گزارش در این منطقه ۳۵ نفر از نیروهای مدنی از جمله دانشجویان که به قصد کمک به منطقه رفته‌اند حضورداشتند که همگی بازداشت شدند.
قابل ذکر است که روز گذشته نیز نیروهای امنیتی به کمپ‌ها حمله کرده بودند و خواستار جمع آوری فوری آن‌ها شدند که با مقاومت مردم و در خواست حکم قضایی مواجه شدند. آن‌ها با تهیه احکامی مخدوش امروز عملیات خود را ادامه دادند و به این نیروهای امدادی حمله کرده‌اند. این نگرانی وجود دارد که با جمع آوری این کمپ‌ها کالا‌ها و اشیای اهدایی مردم که توسط کامیون‌ها در راه منطقه است به صورت مطمئن به دست مردم نرسد.
بنا بر آماری که از حاضرین در کمپ بدست مارسید اسامی بازداشت شدگان عبارت است از: احمد رونقی ملکی، حسین رونقی ملکی، حسن رونقی ملکی، امیر روناسی، ریحانه حسامی، واحد خلوصی، بهرام شجاعی، نوید خانجانی، شیما قوشه، میثاق افشار، فرید روحانی، حسن رونقی، مرتضی اسماعیل‌پور، حمید رضا مسیبیان، علی محمودی، محسن صامعی، مسعود وفابخش، هومن طاهری، دانیال حسینی، جعفر نظامی، فرناز احمدزاده، نفیسه سعیدی فرد، محمد ارجمندی راد، اسماعیل سلمان‌پور، مهری باغبان باشی، نرگس خیر اللهی، محمد امین صالحی، بهروز علومی، میلاد پناهی‌پور، سپهرداد صاحبان، اسماعیل رفعتی، امیر رونقی ملکی، زهرا صیادی، کیانا کریم‌پور و آرتمیس ورزنده.
پیش از این نیز در نقاط دیگری از کشور نیروهای مدنی که قصد کمک به زلزله زدگان با جمع آوری کمک، اهدای خون و افتتاح حساب برای جمع آوری کمک‌های نقدی را داشتند با تهدید نیروهای امنیتی اطلاعاتی مواجه شده بودند. از جمله در شهرستان گرگان، اداره اطلاعات ۳ تن از فعالان جنبش سبز را در همین رابطه بازداشت کرده بود. در نقاط دیگر نیز خبر از انسداد حساب‌های بانکی رسید که به قصد جمع آوری کمک‌های نقدی توسط نیروهای مدنی و اصلاح طلب برقرار شده بود.

۱۳۹۱ مرداد ۳۱, سه‌شنبه

بی توجهی سازمان ملل ترکیه


یک پناهجوی ایرانی به نام سجاد ابوترابی ۲۳ ساله، از روز سه شنبه ۱۴ اوت در ترکیه ناپدید شده است.

این پناهجو که به خاطر فعالیت سیاسی بستگان نزدیکش در خارج از کشور علیه جمهوری اسلامی مورد تهدید نیروهای امنیتی رژیم اسلامی قرار گرفته بود، چهار سال پیش از دست حکومت اسلامی فرار کرده و از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در آنکارا درخواست پناهندگی سیاسی کرده بود.

او که به شهر سیواس تبعید شده بود، در بعد از ظهر روز سه شنبه ۱۴ اگوست ناپدید میشود و تاکنون هیچ خبری از او نیست.

کمیسیاریای عالی پناهندگان در آنکارا به طور کامل در جریان پرونده سجاد ابوترابی بوده است. این کمیساریا مطلع بود که مدت ها بود سجاد در معرض خطر دیپورت به ایران قرار گرفته بود و در صورت بازگشت به ایران جان و زندگی وی از سوی دستگاههای قضائی و امنیتی جمهوری اسلامی به خطر خواهد افتاد. با این وجود در طول چهار سال گذشته نسبت به خواست حق پناهندگی سجاد بی اعتنایی کرده و او را در موقعیت نابسامان و خطرناکی در ترکیه بحال خود رها کرده بود.

فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی بی اعتنایی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل درترکیه را نسبت به زندگی و سرنوشت پناهجویان بشدت محکوم میکند و از این کمیساریا میخواهد که تمام تلاش خود را برای پیدا کردن سجاد و بازگرداندن وی به آغوش خانواده اش انجام دهد.

فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی بشدت نگران جان و زندگی این پناهجوی ناپدید شده می باشد و از این نظر از پلیس ترکیه انتظار دارد که در خصوص سرنوشت سجاد به تحقیقات خود بیافزاید و خانواده و بستگان سجاد را ازسرنوشت وی باخبر نماید. و همچنین از پناهجویان ایرانی مقیم ترکیه بویژه پناهجویان مقیم شهر سیواس و مردم شریف ترکیه میخواهیم که در این راه ما را یاری کنند.

فدراسیون از همه میخواهد با فرستادن ایمیل یا فکس به کمیسیاریای عالی پناهندگی در آنکارا بخواهند که این کمیساریا تمام تلاشش برای پیداکردن سجاد ابوترابی را بکار ببرد.

Email: turan@unhcr.org Fax: +90 312 441 2173

فدراسیون سراسری پناهجویان ایرانی

۲۰ اگوست ۲۰۱۲

رسول حردانی در بند ۳۵۰ زندان اوین اعتصاب غذا کرد


 رسول حردانی، زندان محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین، از چهارشنیه هفته گذشته دست به اعتصاب غذا زده است. این زندانی امنیتی که قرار بود پس از تحمل حدود ۱۴ سال حبس، به مناسبت عید فطر از زندان آزاد شود، پس از عدم وجود نامش در لیست آزادی‌ها، دست به اعتصاب غذای نامحدود زده است.
بنا به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، رسول حردانی، برادر خالد حردانی، متهم به هواپیماربایی در مسیر اهواز به بندرعباس است.
این هواپیماربایی که بعد‌ها به موضوع فیلم مشهوری از کارگردان صاحب نام ایرانی (ابراهیم حاتمی‌کیا)، تبدیل شد؛ بنا به اعتراف بازداشت‌شدگان، به دلیل فقر مالی و شرایط نامناسب زندگی صورت گرفته بود.
دادگاه، خالد حردانی و دو برادر زن وی به نامهای فرهنگ و شهرام پورمنصوری را به اعدام محکوم کرد.
رسول حردانی برادر خالد نیز که با حکم حبس ابد مواجه شده بود، در ماه‌های گذشته بار‌ها از سوی مسئولان با وعده "عفو و آزادی" مواجه شده است.
رسول حردانی که در هفته گذشته حکم شلاق در موردش اجرا شده بود، پس از عدم آزادی دست به اعتصاب غذا زده است.
این زندانی امنیتی گفته است که در صورت عدم توجه مسئولان، دست به اعتصاب غذای خشک خواهد زد.

انتقال دختر بازداشتی در روز قدس، به اداره‌ اطلاعات کرمانشاه


دختر بازداشت‌شده در راهپیمایی روز قدس شهرستان روانسر به اداره‌ی اطلاعات کرمانشاه منتقل گردید.
بنا به گزارش تارنمای کردپا، روز بیست‌وهفتم مردادماه در حین برگزاری راهپیمایی روز قدس یک شهروند کرد به نام "نگین طیبی" فرزند غفور از سوی نیروهای لباس شخصی بازداشت و به مکان نامعلومی برده شد، اکنون بعد از گذشت چهار روز مشخص گردیده که وی به اداره‌ی اطلاعات شهر کرمانشاه منتقل گردیده است.
یکی از نزدیکان خانواده‌ی طیبی گفت که در مدت چهار روز اخیر خانواده و دوستان نگین بارها به مراکز امنیتی و قضایی حکومت اسلامی ایران در روانسر جهت اطلاع از وضعیت وی مراجعه نموده و هر بار بدون دریافت هیچ پاسخی، بازگشته‌اند.
خانواده‌ی طیبی به شدت نگران وضعیت فرزندشان می‌باشند.
مأموران امنیتی در روز بازداشت نگین طیبی به منزل پدری وی مراجعه و ضمن تفتیش وسایل شخصی وی، کیس کامپیوتر او را بهمراه خود بردند.
پیشتر تارنمای کردپا گزارش داده بود که در روز جمعه‌ گذشته، دختر دیگری نیز بازداشت شده است که تاکنون هویت وی نامعلوم می‌باشد.
نگین طیبی دارای مدرک کارشناسی در علوم سیاسی است.

نازنین زرین کلاه ممنوع الخروج و تهدید شد


نازنین زرین کلاه همسر امید دانا از زندانیان سیاسی سابق توسط وزارت اطلاعات ممنوع الخروج شده است.
بنا به اطلاع گزارشگران ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نازنین زرین کلاه زمانی که برای گرفتن پاسپورتش به اداره گذرنامه مراجعه می‌کند متوجه می‌شود از سوی دادسرای شهید مقدسی اوین ممنوع الخروج شده است.
ایشان پس از مراجعه به شعبه دوم دادسرای اوین با رفتاری ناشایست از سوی سه نفر روحانی که در شعبه دوم بودند در میابد بابت فعالیت‌های همسرشان ممنوع الخروج شدند، یکی از روحانیون که گویا قاضی شعبه دوم است در پاسخ زرین کلاه مبنی بر دلیل ممنوع الخروجی می‌گوید: "همسر شما ضد انقلاب است و ما صلاح می‌دانیم شما به خارج از ایران نروید." ایشان سپس با توهین خانم زرین کلاه را از شعبه بیرون می‌کنند.
پس از بازگشت از دادسرای اوین مامور وزارت اطلاعات با نامبرده تماس می‌گیرد و ایشان را به ستاد خبری احضار می‌کند و در آنجا وی را تهدید به زندان با اتهام ارتداد می‌کنند.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
•    بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.
•    ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
بند ۲ ماده ۱۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد هر کشوری، از جمله کشور خود را ترک کند یا به کشور خویش بازگردد.
•    بند ۲ ماده ۱۲ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس آزاد است هر کشوری و از جمله کشور خود را ترک کند.

۱۳۹۱ مرداد ۲۹, یکشنبه

محمود بصیری به دلیل شباهت با احمدی‌نژاد از ۷ سال پیش ممنوع الکار است


 محمود بصیری بازیگر طنز ایرانی به دلیل شباهت با محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران، از حدود هفت سال پیش ممنوع الکار است.
تارنمای بهار نیوز مصاحبه‌ای با بصیری انجام داده که در آن درباره لطمه به فعالیت هنریش به دلیل شباهت با احمدی‌نژاد گفته است: "از ابتدای روی کار آمدن آقای احمدی‌نژاد این شایعات مطرح شد. البته ابتدا در حد شایعه بود اما کمی بعد خودشان آن را با واقعیت پیوند دادند. چند تن از وکلا و عده‌ای هم از خارج تماس گرفتند که فلانی ممنوع الکار شده‌ای! من از همه جا بی‌خبر بودم ولی کم کم متوجه شدم که صحت دارد."
او درباره رخدادهای پیش آمده در این زمینه و حذف برنامه‌هایش از صدا و سیما خاطرنشان کرده است: "بچه‌های صدا و سیما سال ۸۵ قرارداد برای» کتابفروشی هدهد «داشتم، هم آن را پخش نکردند و هم تیزرهای من را از برنامه‌های طنز حذف کردند."
او درباره دلیل این کار اظهار داشت: "دلیلشان کار طنز من بود. آقایی از آن طرف گفته بود احمدی‌نژاد به بصیری یک خانه ۲ طبقه و یک ماشین صفر داده و گفته تا پایان دولت من کار نکن."
این بازیگر طنز ایرانی، صدا و سیما را یکی از دلایل این اتفاقات می‌داند. او در این باره گفته است: "دست تلویزیون بیشتر از مردم در این کار است. اگر دستش در کار نبود پس چرا تیزر‌ها را حذف کرد؟ این اتفاق افتاد و اتفاقا من ممنون هم هستم. چون هیچ بیننده‌ای دیگر پیدا نمی‌شود که برنامه‌های امروز صدا و سیما را بپسندد."
محمود بصیری بازیگر طنز سینا و تلویزیون ایران ازحدود ۴ دهه پیش است. او در فیلم‌ها و سریال‌های طنز و ماندگار مانند گل‌های داودی، زرد قناری، مادر، آرایشگاه زیبا، هتل و... ایفای نقش کرده بود اما او این روز‌ها در یکی از خانه‌های میدان قزوین روز را به شب می‌‌رساند.

همسر یوسف ندرخانی اتهامات جدید مطروحه برعلیه وی را شایعه خواند


همسر یوسف ندرخانی زندانی مسیحی که از سال ۸۹ در بازداشت وزارت اطلاعات بسر می‌برد، اتهامات مطروحه از سوی برخی از رسانه‌های برونمرزی مبنی بر «اخاذی» را تکذیب و شایعه خواند.
فاطمه پسندیده در گفتگو با گزارشگر هرانا اعلام داشت: طبق احضاریه که به وکیل وی آقای عباس مونسی درتاریخ ۱۸ تیر ماه سالجاری ابلاغ شده است، دادگاه ایشان در ۱۸ شهریور ماه برگزار خواهد شد.
وی ضمن تکذیب شایعات مطروحه در رسانه‌های برون مرزی در خصوص اتهام اخاذی اعلام داشت ایشان تنها بر اساس اتهام ارتداد محاکمه شده‌اند و اتهاماتی که در طی روزهای اخیر مطرح شده است‌‌ همان اتهاماتی است که رسانه‌های وابسته به حاکمیت در سال گذشته اعلام کرده بودند که هیچ یک از آن‌ها در پرونده وی وجود ندارد.
یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی مسیحی به هرانا گفت: "در احضاریه‌ای که شعبه ۱۱ دادگاه تجدید نظر استان گیلان به وکلای وی در رشت و تهران ارسال کرده است اتهام ارتداد در برگه وجود ندارد."
یوسف ندرخانی که در سن ۱۹ سالگی به دین مسیحیت گرویده است بر اساس اعلام نزدیکانش رهبر جماعتی کوچک از مسیحیان اهل رشت بوده است. حکم اعدام او به جرم ارتداد در تاریخ اول شهریور ۱۳۸۹ توسط شعبه یازدهم دادگاه تجدید نظر استان گیلان تایید شد با این حال در تاریخ ۷ تیرماه ۱۳۹۰ حکم اعدام از سوی دیوان عالی کشور منوط به توبه وی نقض شد.

۱۳۹۱ مرداد ۲۸, شنبه

مصطفی سبطی، رییس جبهه مشارکت گلستان ممنوع الخروج شد


دکتر مصطفی سبطی فعال سیاسی و عضو و رییس شورای مرکزی جبهه مشارکت استان گلستان ممنوع الخروج شد.
بنا به اطلاع گزارشگران ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دکتر مصطفی سبطی عضو و رییش شورای مرکزی جبهه مشارکت استان گلستان امروز در هنگام خروج از کشور به قصد سفر تفریحی، با حکم ممنوع الخروجی خود مواجه شد و از سفر باز ماند.
دکتر مصطفی سبطی، مجروح انقلاب ۱۳۵۷ و رییس جبهه مشارکت ایران اسلامی در استان گلستان که امروز به همراه خانواده خود قصد خروج از کشور به قصد سفر تفریحی را داشته است با حکم ممنوع الخروجی خود از سوی ماموران امنیتی فرودگاه بین المللی تهران (خمینی) مواجه شد و به صورت ناگهانی و بدون اطلاع قبلی از سفر خود باز ماند.
این حکم پیش از این به اطلاع وی نرسیده بود و همین امر باعث شده تمامی هزینه‌ها و برنامه ریزی‌های وی در مورد سفر با مشکل مواجه شود.
گفتنی است، پیش از این نیز دوماه قبل وی برای ادای برخی توضیحات در مورد فعالیت‌های جبهه مشارکت و بیانیه‌ها و موضع گیری‌های این حزب به دادسرای زندان اوین احضار شده بود.
سبطی، مدیرمسوول هفته نامه اصلاح طلب "گرگان امروز" در استان گلستان بوده است که توقیف شده است.
مصطفی سبطی، در انتخابات پیشین شورای شهر نیز با رای مردم به عضویت علی البدل شورای شهر گرگان در آمده بود که با خروج اعضای اصلی باید به عضویت اصلی این شورا در می‌آمد اما با مخالفت نهادهای امنیتی و فرمانداری گرگان وی ابتدا با مشکل مواجه شد اما سپس با اعتراضهای مکرر به دیوان عدالت اداری، سال گذشته وی موفق شد به جمع اعضای اصلی شورای شهر گرگان بپیوندد.
جالب توجه آنکه همسر وی، عاطفه پهلوان که از فعالین مدنی-سیاسی استان گلستان است ۳ سال پیش با اتفاق مشابه مواجه شده بود. وی نیز که قصد خروج از کشور جهت سفر تفریحی با خانواده خود را داشت، با حکم ممنوع الخروجی در فرودگاه امام خمینی مواجه شد و هزینه‌های سفر وی نیز از بین رفت. پهلوان، از اعضای تشکلهای مدنی در استان گلستان است که پیش از این مشاور استاندار و رییس مرکز پژوهشهای استانداری گلستان بوده است.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
•    بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.
•    ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
• بند ۲ ماده ۱۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد هر کشوری، از جمله کشور خود را ترک کند یا به کشور خویش بازگردد.
•    بند ۲ ماده ۱۲ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس آزاد است هر کشوری و از جمله کشور خود را ترک کند.

۱۳۹۱ مرداد ۲۷, جمعه

شهر نیعده

هموطنان نازنین و ارجمند
به آگاهی میرساند
امروز برای بار چهارم ، در پارک آبیِ شهر نیعده، ایرانی ها مورد ضرب و شتم و توهین از سوی پرسنل و مدیریت پارک آبی قرار گرفته اند!!!
در دفعات پیشین نیز هموطن هامون مظلوم واقع شدن و علیرغم به سرقت رفتن اشیاشون و باز مورد ضرب و شتم قرار گرفتن و تهدید شدن متاسفانه نتوانستند احیای حق کرده و دستشون به جایی بند نشد!!

بیایید براستی و اینبار در عمل و نه در شعار، اتحاد داشته باشیم.
پارک آبی این ترکهای نفهم رو تحریم کنید.
بسه دیگه توهین به ایرانی!
بسه دیگه لگدمال شدن شخصیت ایرانی ها!
چقدر پول مفت بریزیم تو حلقوم این ترکها نمک نشناس!!؟؟

به تمام دوستان خود نیز آگاهی دهید که دیگه نرَن پار آبی.
دوستی که امروز با شیلنک و چوب دستی کتک خورده هنوز تو بستره و نمیتونه به پشت بخوابه!!!

ایرانی غیرت داشته باش

نامه زندانی سیاسی علی معزی درخصوص حکم اعدام هم سلولیش غلامرضا خسروی


علی معزی ۶۳ساله، در تاریخ ۲۵ خرداد ماه ۱۳۹۰ در حالی که تنها چند روز از عمل جراحی‌اش می‌گذشت و وضعیت جسمی وخیمی داشت به علت شرکت در مراسم ختم محسن دگمه‌چی بازداشت شد. وی پیش‌تر در آبان ۱۳۸۷ به علت دیدار با فرزندانش در اشرف دستگیر شده بود. او به سرطان، نارسایی کلیه و آرتروز شدید گردن مبتلاست و درحال حاضر نیز مسئولین از رسیدگی درمانی به ایشان خودداری می‌کنند. وی طی نامه ای که در زیر می آید حکم اعدام غلامرضا خسروی سوادجانی را محکوم کرده است.
به نام یزدان پاک
باردیگر دستگاه ستم و سرکوب حاکم برکشور، حکم ضد انسانی دیگری را برای زندانی سیاسی «غلامرضا خسروی» ۴۷ ساله دارای همسر و فرزند تایید کرد.
غلامرضا خسروی درسال ۱۳۸۶ دستگیر و به اتهام ارتباط وکمک مالی به تلویزیون سیمای آزادی دررفسنجان به ۳ سال حبس محکوم شدو سپس درتجدید نظراستان کرمان به ۶ سال محکوم شد.
اما با اعمال نفوذ وزارت اطلاعات، پرونده به تهران ارسال و «حکم اصراری اعدام» برای ایشان صادر شد. اخیرا این حکم مجددا توسط دیوان عالی کشور تایید و جهت استیذان به قوه قضائیه ارسال شده است و هرزمان ممکن است به اجرا درآید.
صدور این حکم درراستای ایجاد رعب ووحشت درمردم ستمدیده و جان برلب صورت می‌گیردو مصداق بارز پایمال شدن حقوق انسانی توسط دیکتاتوری حاکم برایران است.
اینک با گواهی بر ایمان و اخلاق والای آقای غلامرضا خسروی، از جمعیت‌ها و شخصیت‌ها وکلیه وجدانهای بیدار و انسانهای شریف داخل و خارج کشور، انتظار می‌رود به وظیفه وجدانی خود درجهت اعتراض به اینگونه احکام اقدام کنند.
انسانیت حکم می‌کند دربرابر جنایات و قربانی شدن نفوس وفرزندان غیور و آزادیخواه این آب و خاک با هر مرام و عقیده که باشند، بی‌تفاوت و ساکت نباشیم.
سلام و درود بررهروان راه آزادی مردم و میهن
۱۲/۵/۱۳۹۱ - علی معزی


حمله پلیس به مراسم یادبود زلزله زدگان قره داغ در تبریز ودستگیری ۴ نفر


روز ۲۶ مرداد، حوالی ساعت ۲۱ اهالی مردم تبریز در جلوی تالار پارک شاه گولی در مراسمی که برای یادبود و اظهار همدردی با مردم زلزله زده قره داغ برپا شده بود شرکت نمودند که این مراسم با دخالت نیروهای امنیتی و بازداشت ۴ نفر بپایان رسید.
بنا به اطلاع گزارشگران ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ساعت ۹ شب ۲۶ مرداد ماه اهالی تبریز که در جلوی تالار پارک شاه گولی مراسمی تحت عنوان "شمعی برای جانباختگان زلزله" برگزار نموده بودند با یورش نیروهای انتظامی و امنیتی روبرو شدند که طی این حمله ۴ تن از شرکت کنندگان بازداشت شدند.
یک شاهد عینی در این رابطه به گزارشگر هرانا گفت: با افزایش ازدحام مردم که با روشن کردن شمع یاد جانباختگان زلزله اخیر را گرامی می‌داشتند نیروی‌های انتظامی و امنیتی از ترس شروع تظاهرات با یورش به سوی مردم سعی در پراکنده کردن مردم نمودند و شمعهای که به احترام جانباختگان روشن شده بود را لگد مال نمودند در این بین چهار تن از فعالین حاضر در مراسم را دستگیر و به مکان نامعلومی انتقال دادند.
این فعالین پلاکاردهایی به مضمون "آذربایجان تسلیت و آذربایجان در حال مرگ است و....." در دست داشتند همچین ظرفهایی آماده برای گذاشتن شمع که با یورش مامورین امنیتی مواجه شدند.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    اصل ۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تشکیل اجتماعات و راه پیمایی‌ها بدون حمل سلاح و به شرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد، آزاد است.
•    اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
•    اصل ۱۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی: مردم ایران از هر قوم و قبیله‌ای که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ،‌نژاد، زبان و مانند این‌ها سبب امتیاز نخواهد بود.
•    ماده ۲۶ و ۲۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: کلیه اشخاص در مقابل قانون متساوی هستند و بدون هیچگونه تبعیض استحقاق حمایت بالسویه قانون را دارند. از این لحاظ قانون باید هر گونه تبعیض را منع و برای کلیه اشخاص حمایت مؤثر و متساوی علیه هر نوع تبعیض خصوصاً از حیث‌نژاد، رنگ، جنس، زبان، مذهب، عقاید سیاسی و عقاید دیگر، اصل و منشاء ملی یا اجتماعی مکنت، نسب یا هر وضعیت دیگر تضمین بکند و در کشورهائیکه اقلیتهای مزبور را نمی‌توان از این حق محروم نمود که مجتمعاً با سایر افراد گروه خودشان از فرهنگ خاص خود متمتع شوند و بدین خود متدین بوده و بر طبق آن عمل کنند یا بزبان خود تکلم نمایند.
•    بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
•    بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.
•    بند ۱ ماده ۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی تشکیل اجتماعات، مجامع و انجمن‌های مسالمت آمیز بهره‌مند گردد.
•    ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
•    ماده ۲۱ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: حق تشکیل مجامع مسالمت آمیز برسمیت شناخته می‌شود.
•     بند ۱ ماده ۱ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: از موجودیت و هویت ملی، قومی، فرهنگی، دینی و زبانی اقلیت‌ها در سرزمین‌های خود حمایت و ایجاد شرایط را برای ارتقای این هویت تشویق شود.
•    بند ۱ و ۲ ماده ۲ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: اشخاص متعلق به اقلیت‌ها حق دارند در نهان و به طور علنی، آزادانه و بدون مداخله و یا هر شکل از تبعیض، از فرهنگ خاص خود بهره‌مند و برخوردار شوند، دین خود را اعلام و به آن عمل کنند و به زبان خاص خود سخن بگویند و به صورتی موثر در زندگی فرهنگی، دینی، اجتماعی، اقتصادی و عمومی شرکت کنند.
•    بخش الف ماده ۱۵ میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی: شرکت‌ در زندگی‌ فرهنگی‌ برای عموم، بایستی به رسمیت شناخته شود.
•    بند ۱ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هرکس حق آزادی و امنیت شخصی دارد. هیچ کس را نمی‌توان خودسرانه دستگیر یا بازداشت کرد. 

دکتر یوسف بیداردل بازداشت شد


دکتر یوسف بیداردل استاد زبان و ادبیات ترکی، دبیر انجمن توسعه و پایداری آذربایجان شب گذشته در منزل شخصی خود در شهر ارومیه بازداشت گردیده است.
بنا به اطلاع گزارشگران ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دکتر یوسف بیداردل که از روزنامه نگاران شهر ارومیه بوده به دلیل فعالیتهای پیگیرانه وی در چند روز گذشته برای جمع آوری و ارسال کمک‌های مردمی به مناطق زلزله زده دستگیر شده است.
گفتنی است، که آقای بیداردل با همکاری چند تن دیگر در مسجد ابولفضل ارومیه در حال برگزاری مراسمی برای جمع آوری کمک‌های مردمی بودند که توسط وزارت اطلاعات از این مراسم جلوگیری به عمل آمد و ایشان در محل دیگری به فعالیت خود ادامه می‌دادند.
دکتر یوسف بیداردل استاد زبان ترکی و دبیر انجمن توسعه و پایداری آذربایجان می‌باشد.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    بند ۱ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هرکس حق آزادی و امنیت شخصی دارد. هیچ کس را نمی‌توان خودسرانه دستگیر یا بازداشت کرد.
•    بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
•    بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.
•    ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.

۱۳۹۱ مرداد ۲۶, پنجشنبه

محمد رضا عالی‌پیام شاعر و طنزپرداز بازداشت شد


محمدرضا عالی‌پیام متخلص به «هالو»، شاعر و طنزپرداز برجسته‌، عصر روز سه‌شنبه ۲۴ مرداد ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
بنا به اطلاع گزارشگران ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران،  نیروهای امنیتی با حکم قضایی وارد منزل این طنزپرداز منتقد شدند و پس از تفتیش منزل و ضبط نوشته‌ها و کامپیوتر شخصی وی، او را با خود بردند.
محمدرضا عالی‌پیام که به خاطر سروده‌های طنز انتقادی‌اش از محبوبیت خاصی برخوردار است، پس از زلزله‌ی آذربایجان، در صفحه‌ی فیسبوک شخصی‌اش نوشته بود که "از کلیه هم‌وطنانم درخواست می‌کنم به جبران کم‌کاری رسانه‌های ملی در خبررسانی زلزله آذربایجان، تا یک هفته از عکس‌ها و نمایه‌های مناسب در پروفایل‌های فیس‌بوک‌مان استفاده کنیم. رسانه خود ماییم. خبررسانی کنید."
او هم‌چنین در انتقاد از بی‌توجهی تلویزیون دولتی و مقام‌های حکومتی در دو روز اول وقوع زلزله‌ی اهر و هریس و ورزقان، این دوبیتی را سرود:
«کی گفته که ما دولت راحت طلبیم؟
در فکر گرفتاری خلق عربیم
این قدر نگویید اهر زلزله شد
فعلن که گرفتار دمشق و حلبیم»
آقای عالی‌پیام در سه سال گذشته و پس از انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست‌جمهوری خرداد ۸۸، با انتشار ویدئوهای شعرخوانی‌اش که عمدتا در انتقاد به وضع موجود بود، بیش از پیش شناخته شد. او به خاطر سروده‌هایش، چندین بار از سوی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی احضار شد و مورد بازجویی و تذکر جدی قرار گرفت.
وی همچنین یک روز پیش از بازداشت، در وبلاگ شخصی‌اش، از بسته‌شدن انجمن ادبی امیرکبیر که خود عضو فعال آن بود و در پایان هر ماه، تازه‌ترین اشعارش را در آن می‌خواند، خبر داده بود.
در صفحه شخصی فیسبوک محمدرضا عالی‌پیام نوشته شده:
متاسفانه عصر دیروز چند لباس شخصی با ارایه حکم و ضبط نوشته ها و کامپیوتر محمدرضا عالی پیام - هالو - (شاعر طنزپرداز)، وی را با خود برده اند و تا کنون خبری از وی و نهاد بازداشت کننده در دست نیست. در صورت دریافت خبر جدید ، اطلاع رسانی خواهد شد.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    بند ۱ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هرکس حق آزادی و امنیت شخصی دارد. هیچ کس را نمی‌توان خودسرانه دستگیر یا بازداشت کرد.
•    بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
•    بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.
•    ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.

میلاد دهقان در اهواز احضار و بازجویی شد


 میلاد دهقان فعال سیاسی و از اعضای حزب پان ایرانیست در روز ۲۲ مردادماه ۱۳۹۱ در ستاد خبری اطلاعات اهواز مورد بازجویی قرار گرفت.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ماموران اطلاعاتی روز ۵ شنبه گذشته طی تماس تلفنی میلاد دهقان را به ستاد خبری اطلاعات واقع در امانیه اهواز احضار کردند.
طی این بازجویی که در روز یکشنبه گذشته صورت گرفت، این فعال سیاسی و عضو حزب پان ایرانیست به مدت پنج ساعت توسط مامورین اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفت.
همزمان با احضار میلاد دهقان، امید دهدار‌زاده یکی دیگر از جوانان پان ایرانیست در خوزستان بازداشت و رضا کرمانی از اعضای حزب پان ایرانیست طی احضاریه‌ای به شعبه ۱۰ دادگاه انقلاب در کرج فراخوانده شد.
پیش از این تعدادی از هوادارن حزب پان ایرانیست در راستای ارتباط با این حزب مورد تهدید نهاد‌های امنیتی قرار گرفته بودند.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
•    بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.
•    ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.

۱۳۹۱ مرداد ۲۵, چهارشنبه

محرومیت از کار و تحصیل یکی از فعالین سیاسی استان گیلان


حمید حدیثی فعال ملی – مذهبی، دبیر فیزیک دبیرستان‌های لاهیجان و یکی از معروف‌ترین دبیران آموزش و پرورش این شهرستان ممنوع التدریس شد و از تحصیل نیز محروم گردید.
بنا به گزارش سایت ملی – مذهبی، اداره گزینش آموزش و پرورش لاهیجان طی نامه‌ای به وی اطلاع داده که دیگر اجازه تدریس ندارد. حمید حدیثی همچنین پس از یک ترم تحصیل در مقطع کار‌شناسی ارشد از ادامه تحصیل در دانشگاه محروم شده است. متاسفانه پیگیری‌های چند ماهه ایشان برای رفع این مشکل به نتیجه نرسیده است.
شایان ذکر است حمید حدیثی نامزد نیروهای ملی – مذهبی در انتخابات مجلس ششم بود که توانست رای اول را در شهر لاهیجان کسب کند اما با آمدن رای مناطق پیرامونی ایشان از راه یابی به مجلس بازماند.
متاسفانه مدتی است فعالان سیاسی و مدنی مستقل در شهرستان‌ها تحت فشار‌ها و محرومیت‌های مضاعف غیر قانونی قرار دارند و حقوق شهروندی و قانونی آن‌ها به سادگی زیر پا گذاشته می‌شود و اعتراض‌های آنان هم به جایی نمی‌رسد.
آقای حمید حدیثی نیز طی ماه‌های گذشته به شدت تحت فشار بوده واین روند در ‌‌نهایت به ممنوع التدریس شدن و ممانعت از ادامه تحصیل ایشان منجر شده است.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
•    بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.
•    ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.

بازداشت دو وبلاگ نویس در خاوران جهرم


فرمانده انتظامی استان فارس خبر از بازداشت دو وبلاگ نویس در شهر خاوران جهرم به اتهام نشر اکاذیب داد.
بنا به گزارش تارنمای روابط عمومی فرماندهی انتظامی استان فارس، سیروس سجادیان فرمانده انتظامی استان فارس مدعی شد: دو نفر به‌نام‌های «ع – الف» و «ج – خ» با ایجاد وبلاگی اقدام به نشر اکاذیب در شهر خاوران کرده بودند که با اعلام شکایت، ماموران پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان فارس شناسایی آن‌ها را در دستور کار خود قرار دادند.
وی ادامه داد: با استفاده از شیوه‌های اطلاعاتی و شگردهای ردیابی در فضای مجازی مشخص شد؛ عاملان انتشار این‌گونه مطالب با ایجاد وبلاگ از طریق یک کافی‌نت در شیراز و بارگذاری مطالب از طریق اینترنت در شهر تهران سعی در گمراهی پلیس را دارند اما با تکیه بر شیوه‌های علمی مکان‌های مورد استفاده این افراد برای بارگذاری این مطالب شناسایی و در یک عملیات غافلگیرانه یکی از متهمان، به‌ نام «ع – الف» دستگیر شد.
فرمانده انتظامی استان فارس تصریح کرد: با تشکیل پرونده و انجام تحقیقات مقدماتی متهم دستگیر شده اظهار کرد که مطالب منتشر شده توسط فردی به‌ نام «ج – خ» تهیه شده و در شهر تهران بارگذاری می‌شود.
سجادیان افزود: متهم «ج – خ» نیز با هماهنگی‌های به عمل آمده شناسایی و با اخذ نیابت قضایی در تهران دستگیر شد.
سجادیان همچنین مدعی شد: این افراد با نشر اکاذیب علیه مسئولان شهرداری و شورای شهر و چند ارگان دیگر مشکلات زیادی را در شهر خاوران به وجود آورده بودند.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    بند ۱ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هرکس حق آزادی و امنیت شخصی دارد. هیچ کس را نمی‌توان خودسرانه دستگیر یا بازداشت کرد.
•    بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
•    بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.
•    ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.

۱۳۹۱ مرداد ۲۲, یکشنبه

مخالفت مسئولین با مرخصی استعلاجی سید هادی قایمی زندانی سیاسی

سید هادی قایمی زندانی سیاسی زندان گنبد کاووس و از بازداشتی‌های پس از انتخابات ۸۸ با وجود کبر سن و بیماریهای حاد با ممانعت مسئولین برای اعزام به مرخصی استعلاجی روبرو است.
بنا به اطلاع گزارشگران  ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سید هادی قایمی از زندانیان بازداشتی پس از انتخابات ۸۸ است که به اتهام هواداری از سازمان مجاهدین خلق ابتدا به اعدام و سپس در دادگاه تجدید نظر به ۱۵ سال زندان و تبعید به زندان گنبد کاووس محکوم شد.
هادی قایمی با توجه به شرایط سنی‌اش که ۶۴ سال می‌باشد، با انواع و اقسام بیماریهای جسمی (قلبی و کلیه و ضعف بینایی) روبرو بوده است و بار‌ها جهت درمان و بستری شدن در بیمارستانی مجهز از مسئولین تقاضای اعزام به مرخصی درمانی را مطرح نموده که با مخالفت ایشان روبرو شده است.
یکی از بستگان سید هادی قایمی به گزارشگر هرانا گفت: «هادی قایمی هم اکنون در زندان گنبد کاووس در بند زندانیان عادی که عمدتا با محکومیت‌های اعدام و حبس ابد می‌باشند نگهداری می‌شود و شرایط سختی را پشت سر می‌گذارد.»
این زندانی سیاسی سالخورده به همراه احمد کریمی تنها زندانیان سیاسی هستند که در زندان گنبد کاووس نگهداری می‌شوند.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    بخش دوم ماده ۲۲ کنوانسیون حقوق زندانیان: زندانیان بیماری که نیاز به معالجات ویژه و تخصصی دارند باید به موسسات تخصصی یا بیمارستان‌های غیرنظامی در خارج زندان منتقل شوند. بیمارستان مورد اشاره باید تجهیزات لازم، تخت کافی، لوازم دارویی مناسب و پزشک متخصص و آموزش دیده برای مراقبت‌های پزشکی و درمانی از زندانی بیمار را داشته باشد.
•    ماده ۲۴ کنوانسیون حقوق زندانیان: پزشک زندان موظف است همه گونه آزمایش پزشکی را به محض ورود هر زندانی به زندان و همینطور در صورت لزوم به عمل آورد. بنابراین چنانچه زندانی مبتلا به بیماری جسمی یا روانی باشد، در اسرع وقت باید کشف شود و اقدامات لازم نظیر جداسازی زندانیان مشکوک به بیماریهای عفونی یا مسری و باقی اقدامات درمانی و پزشکی در مورد آن‌ها به انجام برسد. در مورد زندانیانی که مبتلا به نقص فیزیکی (جسمی) یا روانی هستند خدمات توانبخشی باید ارائه شود. پزشک زندان همچنین موظف است میزان ظرفیت فیزیکی هر زندانی را برای کار و فعالیتهای جسمانی تعیین کند.
•    ماده ۲۵ کنوانسیون حقوق زندانیان: پزشک زندان موظف است مراقبت سلامت جسمی و روانی زندانیان باشد و باید بصورت روزانه و با دقت تمام زندانیان بیمار را ویزیت کند، اعم از همه کسانی که از بیماری شکایت دارند و یا حتی زندانیانی که تصور می‌شود تمارض می‌کنند.
•    ماده ۱۰۲ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: بهداری موسسه یا زندان مکلف است دست کم ماهی یکبار نسبت به‌تست پزشکی کلیه محکومان اقدام نماید.
•    ماده ۱۰۳ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: در موارد ضروری خروج محکوم از زندان برای معالجه بایستی با تایید بهداری زندان و اجازه رییس موسسه یا زندان و موافقت قاضی ناظر باشد. در موارد فوری محکومی بیمار به دستور پزشک یا بهداری زندان و اجازه رییس موسسه یا زندان یا جانشین او به بیمارستان اعزام می‌گردد و مراتب باید در اسرع وقت به صورت کتبی به قاضی ناظر گزارش شود.
•    ماده ۱۱۲ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: هرگاه محکومی تازه وارد نسخه یا داروئی همراه داشته باشد اخذ و در اختیار بهداری زندان قرار می‌گیرد تا به تجویز پزشک به او داده شود و هرگاه دارو جنبه حیاتی برای وی دارد بایستی فوراً پس از معاینه و تجویز پزشک در اختیار وی قرار گیرد.
•    ماده ۱۱۳ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: زندانیان به محض احساس کسالت جریان را به مسئول امور نگهبانی زندان اطلاع داده و با اخذ معرفی‌نامه به بهداری موسسه یا زندان اعزام و دارو و دستورهای لازم پزشکی را دریافت می‌دارد.

وضعیت نگران کننده بهنام ایرانی نوکیش مسیحی در زندان ندامتگاه مرکزی کرج


کشیش بهنام ایرانی از نوکیشان مسیحی در سالن ۷ زندان ندامتگاه کرج، که مجموعا به ۶ سال زندان محکوم شده است، در وضعیت نگران کننده‌ای بسر می‌برد.
بنا به اطلاع گزارشگران ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بهنام ایرانی از نوکیشان مسیحی و کشیش "کلیسای ایران" در زندان ندامتگاه مرکزی کرج در میان زندانیان عادی و جرایم خطر ناک در وضعیت نگران کننده‌ای بسر می‌برد.
بهنام ایرانی در سال ۱۳۸۵ بخاطر فعالیت‌های کلیسایی‌اش به اتهام برگزاری مراسم دعا و پرستش در خانه و بشارت دادن افراد دستگیر و چندین ماه را در بازداشت به سر برد تا اینکه به قید وثیقه از زندان آزاد شد.
در ۴ اسفند ماه ۱۳۸۶، شعبه ۳۰ دادگاه تجدید نظر تهران، وی را به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" به پنج سال حبس تعلیقی محکوم نمود.
مأمورین امنیتی پس از آن در ۲۵ فروردین ۱۳۸۹ به منزل ایشان در کرج هجوم برده و با بدرفتاری و ضرب و شتم وی را بازداشت نمودند.
اینبار در دادگاه بهنام ایرانی را به اتهام "تبلیغ علیه نظام" به ۱ سال حبس تعزیری محکوم نمودند و به همین دلیل ۵ سال حبس تعلیقی قبلی نیز به مورد اجرا در آمد.
گفتنی است، در در سال ۱۳۸۶ دادستان بنا به اینکه بهنام ایرانی از پدر و مادری مسلمان بدنیا آمده و پس از رسیدن به سن بلوغ اسلام را برگزیده و سپس اسلام را ترک کرده و مسیحی شده است، دادخواستی مبنی بر حکم ارتداد ایشان را نیز صادر کرده است.
بهنام ایرانی هم اکنون در سالن ۷ زندان ندامتگاه کرج در میان زندانیان عادی و جرایم خطرناک نگهداری می‌شود. زندان ندامتگاه کرج که در مجاورت زندان قزل‌حصار واقع شده، یکی از بد‌ترین زندانهای استان البرز از نظر تراکم جمعیت، بهداشت و بافت زندانیان به حساب می‌آید.
هم اکنون بهنام ایرانی و محمدرضا پورشجره وبلاگ نویس ۵۱ ساله از جمله زندانیان سیاسی و امنیتی این زندان به شمار می‌آیند.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    ماده ۸ کنوانسیون حقوق زندانیان: دسته‌های مختلف از زندانیان باید در زندانهای جداگانه و یا بخش‌های متفاوت از زندان نگهداری شوند.
•    اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
•    بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
•    بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.
•    ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره‌مند شود: این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد، در قالب آموزش دینی، عبادت‌ها و اجرای آیین‌ها و مراسم دینی به تنهایی یا به صورت جمعی، به طور خصوصی یا عمومی است.
•    ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
•    بند ۱ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی فکر، وجدان و مذهب دارد. این حق شامل آزادی داشتن یا قبول یک مذهب یا معتقدات به انتخاب خود، همچنین آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود، خواه بطور فردی یا جمعی، خواه به طورعلنی یا در خفا در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی می‌باشد.
•    بند ۱ ماده ۱ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: از موجودیت و هویت ملی، قومی، فرهنگی، دینی و زبانی اقلیت‌ها در سرزمین‌های خود حمایت و ایجاد شرایط را برای ارتقای این هویت تشویق شود.
•    بند ۱ و ۲ ماده ۲ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: اشخاص متعلق به اقلیت‌ها حق دارند در نهان و به طور علنی، آزادانه و بدون مداخله و یا هر شکل از تبعیض، از فرهنگ خاص خود بهره‌مند و برخوردار شوند، دین خود را اعلام و به آن عمل کنند و به زبان خاص خود سخن بگویند و به صورتی موثر در زندگی فرهنگی، دینی، اجتماعی، اقتصادی و عمومی شرکت کنند.

۱۳۹۱ مرداد ۱۹, پنجشنبه

۳۰ واحد صنفی به دلیل عدم رعایت شئونات اسلامی در گچساران پلمب شد


فرمانده انتظامی گچساران خبر از پلمب ۳۱ واحد صنفی در گچساران به دلیل آنچه که وی عدم رعایت شئونات اسلامی در ماه صیام مسلمانان میداند، داد.
بنا به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، قدرت‌الله بیعت‌اصل صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: "در راستای طرح نظارت بر واحدهای صنفی، ۳۱ واحد صنفی متخلف در گچساران پلمب شد."
این مسئول ارشد انتظامی در شهرستان گچساران مدعی شد: در اجرای این طرح از واحدهای صنفی سطح شهرستان گچساران بازدید شد که در این رابطه ۳۱ واحد صنفی به علت عدم رعایت شئونات اسلامی با هماهنگی دستگاه قضایی پلمب و برای ۴۰ واحد صنفی اخطار پلمب صادر شد.
این مقام انتظامی در شهرستان گچساران چاپ و نصب بنرهای هشدار دهنده و اعزام گشت‌های کنترل نامحسوس را از دیگر اقدامات این پلیس در ماه رمضان اعلام کرد و گفت: علاوه بر این، طرح ویژه کنترلی جهت نظارت بر صنوف خدماتی مرتبط با پخش، تولید و توزیع مواد غذایی مانند رستوران‌ها، تالارها و مراکز پذیرایی و اغذیه فروشی‌ها به اجرا درآمد.
بیعت‌اصل همچنین گفت: "متصدیان واحدهای صنفی متخلف به همراه پرونده جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شدند."
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
•    بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می باشد.
•    ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.