خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با جمعی از فرماندهان نیروهای مسلح، تهدیدهای دیگر کشورها را نشاندهنده «قدرت و تاثیرگذاری» ایران دانست.
خامنهای، روز چهارشنبه ۱۶ فروردین ماه، با اشاره به جنگ ایران و عراق، گفت: «در این هشت سال، در واقع همه قدرتهای دنیا اعم از شرق و غرب و کشورهای وابسته به آنها در مقابل جمهوری اسلامی ایران صفآرایی کرده بودند و پیشرفتهترین تجهیزات را در اختیار رژیم بعثی عراق قرار دادند.»
وی افزود: «کثرت تهدیدها نشاندهنده قدرت نظام اسلامی است، زیرا اگر جمهوری اسلامی قدرت و تأثیرگذاری بالایی نداشت، بدخواهان ملت ایران اینگونه سراسیمه خود را به آب و آتش نمیزدند.»
این اظهارات در حالی است که ایالات متحده و اسرائیل، بارها گفتهاند که برای متوقف کردن برنامه هستهای ایران، همه گزینهها را مد نظر دارند.
در واکنش به این تهدیدها، آیتالله خامنهای روز سهشنبه اول فرودین ماه در سخنرانی خود در مشهد تهدید کرد که ایران به هرگونه حمله «درهمان سطح» پاسخ خواهد داد.
با این حال آنگونه که مقامهای نظامی و سیاسی ایالات متحده بارها گفتهاند، هرگونه حمله نظامی به ایران، پیامدهای وخیمی در منطقه خواهد داشت و منافع آمریکا را با خطر مواجه میکند.
مقامهای آمریکایی درعین حال که از «همه گزینهها» سخن میگویند، تحریم و مذاکره را در منعطف کردن مواضع هستهای ایران موثر میدانند. اما اسرائیلیها درباره موثر بودن این اقدامات ابراز تردید کردهاند.
با این حال آنطور که شماری از رسانهها و تحلیلگران میگویند، آمریکا نه تنها مایل نیست در این برهه با ایران درگیری نظامی صورت بگیرد بلکه از اقدام یکجانبه اسرائیل علیه ایران نیز نگران است.
نشریه فارین پالیسی، روز چهارشنبه ۹ فرودین طی گزارشی به نقل از «دیپلماتها و مقامهای بلندپایه» اطلاعاتی آمریکایی نوشت که جمهوری آذربایجان، پایگاههای هوایی خود در مرز شمالی ایران را در اختیار اسرائیل قرار داده است؛ در این مقاله به نقل از مقامهای آمریکایی ابراز نگرانی شده که واشینگتن احتمالات گسترش جنگ به منطقه قفقاز را نیز در حال بررسی دارد. مقامهای جمهوری آذربایجان این گزارش را رد کردهاند.
در واکنش به انتشار مقاله فارین پالیسی برخی از کارشناسان و رسانهها، علنی کردن این اطلاعات از سوی «دولت اوباما» را، تلاشی برای خنثی کردن حمله احتمالی اسرائیل به ایران ارزیابی کردهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر