برخی از مقامات امنیتی سابق آمریکا معتقدند که از نگاه جمهوری اسلامی و یا حداقل جناح هایی در حکومت ایران، حمله نظامی اسرائیل به ایران راه حلی برای مشکلات داخلی آن کشور قلمداد می شود و بنابراین یکی از سیاست های آنها تحریک اسرائیل به حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران است.
به گزارش خبرنامه ملّی ایرانیان ازرادیو فردا: وب سایت تحلیلی «دیلی بیست» با اشاره به سفر بنیامین نتانیاهو به واشینگتن و تلاش وی برای جلب حمایت آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران می نویسد که تعدادی از مقامات امنیتی سابق آمریکا و کارشناسان مستقل امور ایران هشدار می دهند که حمله نظامی به ایران دقیقا همان چیزی است که جناح های تندرو در حکومت جمهوری اسلامی از آن استقبال می کنند.
مارتی مارتین، از مسوولان سابق سیا در بخش مبارزه با تروریسم می گوید که جناح های تندرو حکومت ایران حمله نظامی اسرائیل را فرصتی برای حل مشکلات داخلی ایران می دانند.
به گفته آقای مارتین، که به مدت بیست و پنج سال در بخش خاورمیانه اداره مرکزی اطلاعات آمریکا فعالیت داشته می افزاید: «برای جناح های تندرو و بخش هایی از فرماندهی سپاه پاسداران یک حمله نظامی و وجود یک دشمن خارجی بهترین راه برای جلب حمایت بخش هایی از جامعه و ساکت کردن مخالفان در ایران است.»
وب سایت «دیلی بیست» یادآوری می کند که جامعه ایران با مشکلات اقتصادی جدی مثل بیکاری و تورم شدید و از سوی دیگر بحران سیاسی و عدم مشروعیت حکومت در میان بخش وسیعی از مردم کشور روبرو است.
به اعتقاد مارتی مارتین، حمله اسرائیل به ایران از نظر نظامی نتیجه موفقیت آمیزی نخواهد داشت ولی به جناح های تندرو حکومت امکان می دهد تا نیروهای خود را متحد کرده و بخشی از مردم را زیر رهبری خود بسیج کنند.
پل پیلار، از مسوولان سابق امور خاورمیانه در سیا نیز تاکید می کند که از منظر جناح های مشخصی در حکومت جمهوری اسلامی حمله نظامی به ایران به نفع حکومت تلقی می شود.
پل پیلار که اکنون در دانشگاه «جرج تاون» تدریس می کند تاکید دارد که دولت باراک اوباما به خوبی از این واقعیت اطلاع دارد و می داند که جناح های تندرو حکومت ایران ممکن است به خاطر منافع داخلی خود دولت های خارجی از جمله اسرائیل را به اقدام نظامی علیه ایران تحریک کنند.
وب سایت «دیلی بیست» یادآوری می کند که رسانه های تندرو وابسته به رهبری جمهوری اسلامی در برخی موارد با انتشار اخبار تحریک آمیز در مورد برنامه های هسته ای آن کشور قصد دارند به فضای تنش دامن بزنند. نمونه آن انتشار خبر غنی سازی اورانیوم در مرکز هسته ای فردو در حوالی شهر قم بود که در ماه ژانویه روزنامه کیهان خبر آن را اعلام کرد.
کریم سجادپور کارشناس امور ایران در مرکز پژوهشی «کارنگی» نیز می گوید که مقامات ارشد دولت آمریکا به خوبی از این موضوع اطلاع دارند که برخی از عوامل و جناح های تندرو در حکومت ایران قصد دارند اسرائیل و یا آمریکا را به حمله نظامی به ایران تحریک کنند.
کریم سجادپور می افزاید: «بدون شک درگیری نظامی با یک کشور خارجی یکی از عواملی خواهد بود که رژیم جمهوری اسلامی برای تحکیم موقعیت خود می تواند از آن بهره برداری کند. وقوع چنین حمله ای دوباره فضای انقلابی در حمایت از آرمان های جمهوری اسلامی را تشدید کرده، اختلافات در میان جناح های حکومتی را کاهش داده و حتی می تواند بخش های زیادی از مردم را دوباره با حکومت ایران متحد کند.»
پل پیلار از مسوولان سابق امور خاورمیانه در سیا نیز با یادآوری مورد حمله ارتش عراق به ایران در اوایل حکومت جمهوری اسلامی یادآوری می کند که رژیم ایران نشان داده که برای بسیج مردم و حل معضلات داخلی خود از تحریک کشورهای دیگر به حمله نظامی به خاک ایران ابایی ندارد.
طبق یک چنین فرضیه و دیدگاهی ایران می تواند به صورت عمدی و آگاهانه از خطوط قرمزی که توسط آمریکا و یا اسرائیل تعیین شده عبور کند و آنان را به اقدام نظامی دعوت کند.
از نگاه این جناح ها در حکومت جمهوری اسلامی، دامنه ضایعات و میزان تلفات حملات نظامی به ایران چندان گسترده نخواهد بود ولی در مقابل قادر خواهند بود که با استفاده از یک چنین حوادثی موقعیت متزلزل خود را در داخل کشور بهبود ببخشند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر