۱۳۹۱ اسفند ۱۱, جمعه

اختلال گسترده در اینترنت کشور


 اینترنت کشور که از حدود سه هفته قبل دچار اختلالاتی شده بود، در دو روز گذشته با مشکلات گسترده‌ای رو به رو شده و کاربران با قطعی‌های مکرر، کندی شدید سرعت دسترسی و انسداد دسترسی به برخی پورت‌ها و پروتکل‌های امن مواجه بوده‌اند.
به گزارش کلمه مناطق متعدد تهران و شهرستان‌ها و سرویس‌های مختلفی که به ارائه خدمات اینترنتی می‌پردازند، از نیمه‌های بهمن ماه دسترسی به اینترنت در برخی سرویس‌ها و مناطق با اختلالاتی همچون کاهش ناگهانی سرعت، قطعی‌های نامنظم و محدودیت شبانه یا ساعتی دسترسی به پروتکل‌های امن همراه بوده است.
این وضعیت در چند روز اخیر شدت یافته و به خصوص از روز دوشنبه با بسته شدن دسترسی به برخی سرویس‌های گوگل از جمله جی میل و همچنین یاهو، انسداد مقطعی پروتکل امن SSL به گونه‌ای که حتی دسترسی به سایت بانک‌ها هم غیر ممکن می‌شده، غیر ممکن شدن برقراری ارتباط از طریق VPN و SOCKS نرم افزارهای عبور از فیلترینگ و پروکسی‌های متداول، قطعی طولانی مدت امکان دسترسی به نرم افزار ارتباط صوتی و تصویری از راه دور، کاهش شدید سرعت در حد قطعی ارتباط و در مواردی قطع و وصل چندباره فیلترینگ برخی سایت‌های پرمراجعه یا بارگذاری نشدن برخی سایت‌ها بدون آنکه پیغام فیلترینگ نشان داده شود، تشدید شده است.
برخی کاربران و کار‌شناسان امنیت اینترنت از غیر عادی بودن اختلالات اخیر در ارتباطات اینترنتی و اهداف نهفته در پشت آن ابراز نگرانی کرده‌اند. احتمال در دست اقدام بودن پروژه اینترنت ملی، خطر تکرار حادثه جعل گواهی (سرتیفیکیت)‌های https، امکان در دست اقدام بودن MITM (شنود و سرقت اطلاعات به شیوه Man In the Middle) و تلاش برای سرقت اطلاعات کاربران توسط مخابرات یا شرکت‌های وابسته به دستگاه‌های امنیتی از طریق رفع فیل‌تر سایت‌های خاص و امکان دسترسی غیر امن به آن‌ها، از جمله این نگران‌ها بوده است.
کار‌شناسان پیشنهاد کرده‌اند که کاربران در استفاده از سایت‌هایی که به طور ناگهانی رفع فیل‌تر می‌شوند، دقت کنند و بدون ارتباطات امن و در صورت لزوم استفاده از فیلترشکن و پروکسی، وارد این سایت‌ها نشوند. همچنین بررسی سرتیفیکیت‌ها، به روز نگه داشتن مرورگر‌ها و استفاده از فایروال‌ها و آنتی ویروس‌های به روز نیز توصیه شده است.
کلیک کردن روی لینک‌هایی که از طریق افراد و ایمیل‌های نا‌شناس ارسال می‌شود، باز کردن فایل‌های ضمیمه ایمیل‌های مشکوک، استفاده از فیلترشکن‌هایی که در سایت‌ها و وبلاگ‌های نا‌شناس معرفی می‌شود، اجرا کردن فایل‌های اجرایی (exe.) ناشناخته و استفاده از مرورگر Internet Explorer و به ویژه نسخه‌های قدیمی آن، از جمله خطاهای نابخشودنی در استفاده از اینترنت در ایران است.
همچنین کار‌شناسان امنیت اینترنت توصیه می‌کنند که اخطارهای امنیتی سیستم عامل، فایروال و مرورگر‌ها را جدی بگیرند و روی هر پیغام و اخطاری دکمه تایید (OK) را بدون توجه به محتوای پیغام کلیک نکنند. هشدارهای فایروال سیستم درباره اتصال برنامه‌های جدید و به خصوص نا‌شناس به اینترنت می‌تواند خطرناک باشد و باید در تایید چنین اتصال‌هایی دقت کرد. برای دسترسی به سایت‌هایی (از جمله فیس بوک) که نیاز به پسورد دارند، استفاده همیشگی از https در ابتدای آدرس آن‌ها ضروری است. برای اتصال به جی میل هم حتی الامکان باید از مرورگر «گوگل کروم» استفاده کرد.
متخصصان امنیت اینترنت همچنین در خصوص استفاده از پروکسی‌های رایگان، نرم افزارهای دور زدن فیلترینگ که منقضی شده‌اند و همچنین وی پی ان‌هایی که اخیرا به طور رسمی در حال فروش هستند، هشدار داده و امنیت اینگونه موارد را زیر سوال برده‌اند. آن‌ها تاکید دارند که کاربران برای دسترسی امن، از فیلترشکن‌های شناخته استفاده کنند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر