۱۳۹۱ مهر ۸, شنبه

خالد حردانی به سلول انفرادی منتقل شد و دست به اعتصاب غذا زد


 خالد حردانی زندانی امنیتی و نماینده زندانیان سیاسی بند ۱۲ که روز پنج‌شنبه هنگام انتقال یکی از زندانیان بیمار به بهداری مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود به سلول انفرادی بند ۱ منتقل شد و دست به اعتصاب غذا زد.
بنا به اطلاع گزارشگران  ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح روز پنج‌شنبه مصادف با روز ملاقات زندانیان سیاسی بند ۱۲ خالد حردانی که به عنوان وکیل بند و نماینده زندانیان سیاسی یکی از زندانیان سیاسی را به بهداری زندان رجایی شهر منتقل کرده بود از سوی دو سرباز حفاظت مورد ضرب و شتم و قرار گرفت.
مسئولین زندان بجای رسیدگی به شکایت این زندانی امنیتی به اتهام درگیری با مامور و توهین به رهبری برای وی پرونده جدیدی مفتوح نمودند و همچنین شورای انضباطی زندان برای وی به مدت ۱ هفته انفرادی در بند ۱ زندان رجایی شهر مقرر نمود که این حکم بدلیل اعتراض زندانیان سیاسی بند ۱۲ در روز پنج‌شنبه عملی نشد.
بنا به آخرین اخبار، ساعاتی پیش خالد حردانی را به انفرادیهای بند ۱ منتقل نمودند و وی اعلام کرد دست به اعتصاب غذا خواهد زد.
خالد حردانی در سال ۷۹ به اتهام اخلال در امنیت پرواز به اعدام محکوم گردید که این حکم پس از اعتراض وکلا و خانوده‌اش نسبت به روند محاکمه، لغو و به حبس ابد کاهش یافت. وی سپس به اتهامات واهی و ساختگی دستگاه‌های امنیتی به هفت سال زندان جداگانه و شش سال تبعید به شهرستان خاش محکوم شد و هم اکنون در حال سپری کردن دوران محکومیت خود در زندان رجایی شهر کرج می‌باشد.

۱۳۹۱ مهر ۵, چهارشنبه

ممنوع‌التدریس‌شدن ۱۷ نفر از معلمان سنی‌مذهب کرد


سازمان آموزش و پرورش استان کردستان، ۱۷ نفر از دبیران و معلمان سنی‌مذهب آموزش و پرورش شهرهای سقز، مریوان، بانه، قروه و موچش را ممنوع‌التدریس اعلام کرده است.
بنا به گزارش رادیو کوچه، به گفته‌ مدیران آموزش و پرورش شهرهای نام‌برده‌ با "دستوری شفاهی از طرف مسوولان حراست که نمایندهٔ وزارت اطلاعات و امنیت کشور در ادارات هستند، تحت عنوان تغییر پست دبیری به معاونت اجرایی (امور دفتری)" اقدام به این کار کرده‌اند.
درمقابل‌، معلمان ممنوع‌التدریس‌شده از طریق قانونی نسبت به چنین تغییری، اعتراضات لازم را به اطلاع مسوولان رساندند.
این گزارش می‌افزاید: "این افراد پس از اعتراض به مدیران آموزش و پرورش شهرستان محل خدمت، به رییس سازمان استان ‌و مسوول حراست مراجعه می‌کنند، او نیز با این استدلال که حرکت مکتب قرآن در نظام جمهوری اسلامی مقبولیت ندارد و غیرقانونی است، بر دستور شفاهی صحه گذاشته و اظهار می‌کند که مسوولان رده بالا تاکید کرده که شما هیچ ارتباطی با دانش آموزان نداشته باشید و فقط به امور دفتری (معاونت اجرایی) مشغول شوید."
اسامی و مشخصّات افراد ممنوع التدریس
۱. ابوبکر نوری- ۲۹ سال سابقه – شهر سقز
۲. حسین عبدی پور- ۲۴ سال سابقه – شهر سقز
۳. محمد جمال هبکی - ۲۲ سال سابقه – شهر سقز
۴. حبیب فرزام نیا - ۱۹ سال سابقه – شهر سقز
۵. خالد ظهیری - ۲۸ سال سابقه – شهر مریوان
۶. جلال منوچهری - ۲۸ سال سابقه – شهر مریوان
۷. ملک ذکریایی نسب - ۲۴ سال سابقه – شهر مریوان
۸. محمدعلی داربوی - ۲۰ سال سابقه – شهر مریوان
۹. عثمان عبدی - ۲۸ سال سابقه – شهر بانه
۱۰. جلال کرمی - ۲۷ سال سابقه – شهر بانه
۱۱. صلاح الدین معروفی - ۲۴ سال سابقه – شهر بانه
۱۲. عثمان محمدی - ۲۳ سال سابقه – شهر بانه
۱۳. عبدالسلام فتح اللهی - ۲۳ سال سابقه – شهر بانه
۱۴. یوسف حمه ویسی - ۲۱ سال سابقه – شهر موچش
۱۵. ابراهیم مرادپور - ۲۰ سال سابقه – شهر قروه
۱۶. رسول خداکرمی - ۱۹ سال سابقه – شهر قروه
۱۷. بهرام سلیمانی - ۱۷ سال سابقه – شهر قروه
لازم به ذکر است‌، شهروندان سنی‌مذهب در ایران، به خصوص در سال‌های اخیر، نسبت به وضعیت حقوقی و مذهبی خود در این کشور انتقاد داشته و حتا امام جمعه اهل سنت در سیستان و بلوچستان اقدام به نوشتن نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی، آیت‌اله خامنه‌ای کرده و مراتب اعتراض خود را در این نامه ابراز داشته است.

۱۳۹۱ مهر ۳, دوشنبه

حکم محکومیت ۵ جوان سیرجانی به اتهام فعالیت فیسبوکی صادر شد


 دادستان عمومی و انقلاب سیرجان گفت: حکم محکومیت ۵ جوان سیرجانی که ۶ ماه قبل به اتهام انتشار مطالب خلاف قانون در سایت فیس بوک دستگیر شده بودند صادر و به آنان ابلاغ شد.
بنا به گزارش ایسنا، ‌ مهدی بخشی در خصوص این پرونده گفت: "فضاهای اینترنتی و مجازی همواره توسط سربازان گمنام امام زمان در دست بررسی بوده و این افراد به اتهام تبلیغ علیه نظام و توهین به مسوولان عالی رتبه مملکت دستگیر شدند."
وی افزود: "بازجویی‌های لازم توسط اعضای تیم سایبری اداره اطلاعات انجام شد و پس از بررسی پرونده کیفر خواست برای آنان صادر شد."
وی ادامه داد: "این پرونده جهت رسیدگی و صدور رأی نهایی به دادگاه انقلاب ارسال شد که اکثر متهمان به حبس محکوم شدند."
این مقام قضایی گفت: "بخشی از اتهامات وارده این افراد در محاکم جزایی عمومی قابل رسیدگی است که حبس آن‌ها را افزایش خواهد داد."
دادستان سیرجان اذعان کرد: "عضویت در سایت‌های فیل‌تر شده غیرقانونی است و شهروندان باید از فعالیت در آن‌ها پرهیز کنند."

۱۳۹۱ مهر ۲, یکشنبه

بازداشت دو مترجم و وبلاگ نویس طی هفته گذشته


 علی رنجبر و حمیدرضا عبدالهی دو وبلاگ نویس و مترجم طی هفته گذشته توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده‌اند.
بنا به اطلاع گزارشگران، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دو تن از وبلاگ نویسان و مترجمین به نامهای علی رنجبر و حمیدرضا عبدالهی هفته گذشته به ترتیب در روزهای یکشنبه ۲۶ شهریور و سه شنبه ۲۸ شهریورماه توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده‌اند.
ماموران بعد از هجوم ناگهانی به منزل ایشان آن‌ها را دستگیر کردند در هنگام دستگیری اتهام و یا علت بازداشت این افراد به خانواده‌های ایشان اعلام نشده است.
گفتنی است، علی رنجبر پیش‌تر نیز به دلیل فعالیت سیاسی بازداشت و چند ماه را در بند ۲۰۹ زندان اولین گذرانده بود.
این دو وبلاگ نویس و مترجم با گذشت یک هفته از زمان بازداشت تا کنون موفق به تماس با خانواده‌های خود نشده‌اند.

اسماعیل سلمان‌پور بازداشت شد


اسماعیل سلمان‌پور دانشجوی محروم از تحصیل که در تاریخ ۲۲ شهریور ماه از بند ۲۴۰ زندان اوین آزاد شده بود، مجددا بازداشت شد.
بنا به اطلاع گزارشگران ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اسماعیل سلمان‌پور دانشجویی اخراجی امیر کبیر رشته عمران پس از احضار تلفنی مامورین وزارت اطلاعات به بهانه تکمیل مدارک، خود را به دادسرای مقدس زندان اوین معرفی نمود و بازداشت شد.
اسماعیل سلمان‌پور از امداد گران بازداشت شده کمپ سرند بود و با تامین قرار وثیقه ۶۰ میلیون تومانی در تاریخ ۲۲ شهریورماه از بند ۲۴۰ زندان اوین آزاد شده بود.
مامورین وزارت اطلاعات از دوروز پیش طی تماسهای تلفنی وی را به دادسرای مقدس واقع در زندان اوین احضار کرده بودند.
یکی از نزدیکان اسماعیل سلمان‌پور به گزارشگر هرانا گفت: "مسئولین دو روز به خانواده اسماعیل وقت داده‌اند تا ۶۰ میلیون تومان دیگر وثیقه برای وی تهیه کنند."
گفتنی است، در تاریخ ۱ شهریور ماه ۳۵ نفر از امدادگران داوطلب که جهت کمک به زلزله‌زدگان به مناطق زلزه‌زده رفته بودند، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
اسماعیل سلمان‌پور پیش‌تر بدلیل فعالیتهای دانشجویی به ۶ ماه زندان تعزیری و ۵ سال زندان تعلیقی محکوم شده بود که این حکم فعلا در دادگاه تجدید نظر می‌باشد.


۱۳۹۱ مهر ۱, شنبه

انتقال انورحسین پناهی به مکانی نامعلوم


 انورحسین پناهی زندانی سیاسی زندان مرکزی سنندج به مکان نامعلومی منتقل گردید.
بنا به اطلاع گزارشگران  ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز گذشته ساعت ۳ بعد از ظهر انورحسین پناهی زندانی کرد توسط ماموران زندان مرکزی سنندج فراخوانده شد و به مکان نامعلومی منتقل گردید.
انورحسین پناهی از فعالان سیاسی و مدنی کرد است که از سوی دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده بود و پس از اعتراض‌ نهادهای مدافع حقوق بشر، حکم اعدام وی به زندان تقلیل پیدا کرد.

حسین رونقی به زندان اوین منتقل شد


 حسین رونقی ملکی که در حین مرخصی درمانی خود در کمپ سرند مجددا بازداشت شده بود به زندان اوین منتقل شد.
بنا به اطلاع گزارشگران ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شب گذشته حسین رونقی ملکی از زندان تبریز به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل گردید.
حسین رونقی ملکی ۱ شهریور ماه سال جاری زمانی که برای امداد به مردم زلزله زده آذربایجان شرقی به آن منطقه سفر کرده بود، به همراه ۳۴ امدادگر دیگر بازداشت شد.
حسین رونقی ملکی در هنگام بازداشت در مرخصی استعلاجی بسر می‌برد و در این مدت نیز گزارشات مختلفی از وضعیت جسمی وی منتشر گردید که باعث نگرانی محافل حقوق بشری شد.
گفتنی است، حسین رونقی ملکی باید باقی مراحل درمان کلیه‌های خود را در بیمارستانی مجهز سپری کند و در صورت ممانعت مسئولین خطر از دست دادن هر دو کلیه وی را تهدید می‌کند.

۱۳۹۱ شهریور ۳۰, پنجشنبه

یک زوج بدلیل انتشار عکسهای خود به پلیس فتا احضار شدند


زوجی که تصاویر خانوادگی خود را در یکی از شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده بودند، به پلیس فتا احضار شدند.
بنا به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، رئیس پلیس فتای استان گیلان مدعی شد: "در راستای اهداف پلیس فتا و کاهش جرایم در فضای سایبری کار‌شناسان تیم رصد این پلیس طی بررسی‌های شبانه روزی، در یکی از شبکه‌های اجتماعی خارجی، زوجی را شناسایی کردند که اقدام به انتشار تصاویر خانوادگی خود در این فضا می‌کردند."
این مقام انتظامی ادامه داد: "با بهره گیری از توان علمی و مهندسی کار‌شناسان پلیس فتا، هویت زوج مورد نظر و محل سکونت آنان در رشت احراز، با هماهنگی مقام محترم قضایی به پلیس فتا احضار شدند."
وی اظهار داشت: "متهمین با مشاهده شواهد و قرائن موجود به بزه انتسابی اعتراف، پرونده متشکله جهت سیر مراحل قانونی به مرجع محترم قضایی تحویل داده شد."

۱۳۹۱ شهریور ۲۶, یکشنبه

محکومیت کوهیار گودرزی در دادگاه تجدید نظر تایید شد


حکم محکومیت کوهیار گودرزی، فعال حقوق بشر و عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر به ۵ سال حبس تعزیری و تبعید به زندان شهرستان زابل، در دادگاه تجدید نظر تایید شد.
دکتر علیزاده طباطبایی در گفتگو با کمیته گزارشگران حقوق بشر، ضمن تایید این خبر، درخصوص آخرین وضعیت پرونده کوهیار گودرزی اعلام کرد، حکم دادگاه بدوی عینا تایید شده است.
علیزاده طباطبایی در خصوص پیگیری‌های حقوقی پرونده این عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر گفت: «قاضی پرونده، آقای‌ پورعرب، گفت که پرونده را دقیق بررسی کرده‌ و حکم برائت می‌دهد. بعد از ماه رمضان که برای پیگیری مجدد مراجعه کردم متوجه شدم که حکم تایید شده و قاضی پرونده گفت نظر من تبرئه بود که نپذیرفتند. دو قاضی دیگر به پرونده رسیدگی کردند و در ‌نهایت نظر وزارت بر این بود که حکم باید تایید شود و با اعتراض من نیز موافقت نشد. وزارت اطلاعات روی این پرونده حساسیت زیادی نشان داده است.»

وکیل کوهیار گودرزی در خصوص اقدامات حقوقی بعدی اظهار داشت: «راه دیگری که وجود دارد، این است که درخواست اعاده دادرسی کنیم. اما امید کمی هست که به نتیجه‌ای برسیم.» او با اعلام این‌که حکم صادر شده در دادگاه برای کوهیار گودرزی عادلانه نیست، گفت: «من تمام تلاش خودم را کردم، ولی متاسفانه وزارت خیلی روی این پرونده حساسیت نشان داده است.»

کوهیار گودرزی، وبلاگ نویس، فعال مدنی و عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر، روز ۹ مردادماه در تهران بازداشت شد و بیش از پنجاه روز در سلول انفرادی به سر برد. او تا لحظه آزادی از حق ملاقات با خانواده و نیز طی سه ماه اول حبس خود از تماس تلفنی محروم بود. کوهیار گودرزی، سرانجام پس از هشت ماه حبس در بند ۲۰۹ زندان اوین، به طور موقت و با تودیع وثیقه یک‌صد میلیون تومانی از زندان آزاد شد.

در سال ۸۹ باشگاه ملی مطبوعات، جایزه سالیانه «آزادی مطبوعات» آن موسسه را، به کوهیار گودرزی، وبلاگ‌نویس و فعال حقوق بشری، که در آن زمان در زندان به سر می برد اعطا کرد.

۱۳۹۱ شهریور ۲۵, شنبه

بازداشت یاشار اکبری فعال سیاسی


 یاشار اکبری فعال سیاسی و عضو حزب پان ایرانیست در منزل خود بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شد.
 ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نیمه شب دهم شهریور ماه نیروهای موسوم به لباس شخصی به منزل یاشار اکبری مراجعه کرده و پس از تفتیش منزل مقداری از وسایل شخصی وی را ضبط نمودند و ایشان را با ضرب و شتم بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل نمودند.
یاشار اکبری پیش‌تر در اردیبهشت سال ۱۳۸۹ به همراه چهار تن از اعضای حزب پان ایرانیسم در نمایشگاه کتاب بازداشت و به مدت بیست روز در سلولهای انفرادی ۲۰۹ و ۲۴۰ زندان اوین زیر نظر وزارت اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفته بود.
در حال حاضر با وجود گذشت ۱۵ روز از بازداشت یاشار اکبری هیچگونه تماس تلفنی و یا خبری در ارتباط با مکان نگهداری ایشان در دسترس نیست و تا کنون به خانواده وی در دادگاه انقلاب پاسخ روشنی ارئه ندادند.

۱۳۹۱ شهریور ۲۴, جمعه

ممانعت مسئولین زندان تبریز از درمان قطعی محمد جراحی


 مسئولین زندان تبریز از اعزام محمد جراحی، فعال کارگری در بند به بیمارستان جهت درمان سرباز می‌زنند.
 ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد جراحی فعال کارگری که در زندان تبریز دوران محکومیت خود را سپری می‌کند دچار عارضه بیماری از ناحیه گردن می‌باشد وطبق گفته‌های پزشک باید برای تشخیص نوع بیماری نمونه برداری شود که تا کنون مسئولین زندان از این امر ممانعت به عمل آورده‌اند و فقط با سی تی اسکن موافقت کرده‌اند.
گفتنی است، محمد جراحی در دی ماه سال ۱۳۹۰ به همراه دیگر فعال کارگری شاهرخ زمانی برای اجرای محکومیت خود بازداشت شده بودند.
محمد جراحی از سوی دادگاه انقلاب به ۵ سال و ششم ماه و شاهرخ زمانی به ۱۱ سال زندان محکوم شده بودند.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    بخش دوم ماده ۲۲ کنوانسیون حقوق زندانیان: زندانیان بیماری که نیاز به معالجات ویژه و تخصصی دارند باید به موسسات تخصصی یا بیمارستان های غیرنظامی در خارج زندان منتقل شوند. بیمارستان مورد اشاره باید تجهیزات لازم، تخت کافی، لوازم دارویی مناسب و پزشک متخصص و آموزش دیده برای مراقبت های پزشکی و درمانی از زندانی بیمار را داشته باشد.
•    ماده ۲۴ کنوانسیون حقوق زندانیان: پزشک زندان موظف است همه گونه آزمایش پزشکی را به محض ورود هر زندانی به زندان و همینطور در صورت لزوم به عمل آورد. بنابراین چنانچه زندانی مبتلا به بیماری جسمی یا روانی باشد، در اسرع وقت باید کشف شود و اقدامات لازم نظیر جداسازی زندانیان مشکوک به بیماریهای عفونی یا مسری و باقی اقدامات درمانی و پزشکی در مورد آنها به انجام برسد. در مورد زندانیانی که مبتلا به نقص فیزیکی (جسمی) یا روانی هستند خدمات توانبخشی باید ارائه شود. پزشک زندان همچنین موظف است میزان ظرفیت فیزیکی هر زندانی را برای کار و فعالیتهای جسمانی تعیین کند.
•    ماده ۲۵ کنوانسیون حقوق زندانیان: پزشک زندان موظف است مراقبت سلامت جسمی و روانی زندانیان باشد و باید بصورت روزانه و با دقت تمام زندانیان بیمار را ویزیت کند، اعم از همه کسانی که از بیماری شکایت دارند و یا حتی زندانیانی که تصور می شود تمارض می کنند.
•    ماده ۱۰۲ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: بهداری موسسه یا زندان مکلف است دست کم ماهی یکبار نسبت به‌تست پزشکی کلیه محکومان اقدام نماید.
•    ماده ۱۰۳ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: در موارد ضروری خروج محکوم از زندان برای معالجه بایستی با تایید بهداری زندان و اجازه رییس موسسه یا زندان و موافقت قاضی ناظر باشد. در موارد فوری محکومی بیمار به دستور پزشک یا بهداری زندان و اجازه رییس موسسه یا زندان یا جانشین او به بیمارستان اعزام می‌گردد و مراتب باید در اسرع وقت به صورت کتبی به قاضی ناظر گزارش شود.
•    ماده ۱۱۲ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: هرگاه محکومی تازه وارد نسخه یا داروئی همراه داشته باشد اخذ و در اختیار بهداری زندان قرار می‌گیرد تا به تجویز پزشک به او داده شود و هرگاه دارو جنبه حیاتی برای وی دارد بایستی فوراً پس از معاینه و تجویز پزشک در اختیار وی قرار گیرد.
•    ماده ۱۱۳ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: زندانیان به محض احساس کسالت جریان را به مسئول امور نگهبانی زندان اطلاع داده و با اخذ معرفی‌نامه به بهداری موسسه یا زندان اعزام و دارو و دستورهای لازم پزشکی را دریافت می‌دارد.

۱۳۹۱ شهریور ۲۳, پنجشنبه

خودداری دادستان از اعطاء مجوز خروج برای زندانیان بیمار رجایی شهر


دادستان از دادن مجوز خروج زندانیان بیمار زندان رجایی شهر برای اعزام به بیمارستان خود داری می‌کند.
 ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زندانیان سیاسی بیمار که نیاز به درمان ایشان در بیمارستانی خارج از زندان بوجود می‌آید طی چند سال گذشته مجبور به اخذ مجوز خروج از دادستان شده‌اند.
این در حالی است که دادستان از اعطاء مجوز خروج از زندان برای زندانیان سیاسی بیمار خود داری می‌کند و یا بصورت کاملا گزینشی عمل کرده و فقط مجوز خروج طیف خاصی از زندانیان را صادر می‌کند.
این امر تاکنون سبب کندی و گاهی عدم دسترسی زندانیان سیاسی بیمار به درمانگاه مجهز در خارج زندان شده است که این روند تا کنون باعث مرگ چند زندانی سیاسی از قبیل محسن دگمه‌چی، منصور رادپور و سید محمد مهدی زالیه نقشبندیان شده است.
هم اکنون در زندان رجایی شهر چندین زندانی از بیماریهای شدید رنج می‌برند و از امکان درمان مناسب محروم می‌باشند  از آن جمله می‌توان به جعفر اقدامی، سعید رضایی، محمد بنازاده امیرخیزی و صالح کهندل نام برد.
جعفر اقدامی زندانی سیاسی که از یک سندرم عصبی رنج می‌برد، بیش از یک سال طول کشید تا توانست برای تست عصب و عضله به بیمارستانی خارج از زندان اعزام شود و اکنون بیش از دوماه است که انتظار مجوز دادستان را می‌کشد تا برای ویزیت جراح مغز و اعصاب به بیمارستان اعزام شود و نتیجه آزمایشات خود را جهت تشخیص بیماری ارائه دهد.
سعید رضایی زندانی عقیدتی و از شورای رهبری جامعه بهایی که از مشکلات کلیه رنج می‌برد بیش از شش ماه است که موفق به اخذ مجوز از دادستان برای اعزام به بیمارستان خارج زندان نشده است.
محمد بنازاده امیرخیزی زندانی سیاسی و بازاری سر‌شناس با وجودی که از ناراحتی شدید پروستات رنج می‌برد، بیش از دوماه است که موفق به کسب اجازه دادستان برای خروجش از زندان و درمان بیماری خود نشده است.
صالح کهندل زندانی سیاسی نیز که با افت و خیز پلاکت خون روبروست و به تشخیص پزشکان زندان احتمالا به سرطان خون مبتلا می‌باشد نیز می‌باید ۱۱ آزمایش مختلف جهت تشخیص بیماری از وی به عمل می‌آمد که با وجود گذشت بیش از ۵ ماه تنها سه آزمایش از وی گرفته شده و از ۲۰ خرداد ماه دیگر دادستان اجازه خروج وی را به خارج از زندان صادر نکرده است.
یکی از زندانیان سیاسی بیمار زندان رجایی شهر کرج به گزارشگر هرانا گفت: "اگر خانواده‌های ما با پیگیری فراوان و بعد از چند ماه دوندگی مجوز خروج از زندان را از دادستان اخذ کنند، مشکل بعدی ما با بیمارستان‌های دولتی است که بدلیل وجود چند مامور مسلح از پذیرش ما خود داری می‌کنند. بیمارستانهای دولتی تنها در شرایطی زندانیان سیاسی را بستری می‌نمایند که بیمار سفارش شده باشد. تامین هزینه بیمارستان خصوصی نیز که در توان خانواده‌های ما نمی‌باشد."
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    بخش دوم ماده ۲۲ کنوانسیون حقوق زندانیان: زندانیان بیماری که نیاز به معالجات ویژه و تخصصی دارند باید به موسسات تخصصی یا بیمارستان های غیرنظامی در خارج زندان منتقل شوند. بیمارستان مورد اشاره باید تجهیزات لازم، تخت کافی، لوازم دارویی مناسب و پزشک متخصص و آموزش دیده برای مراقبت های پزشکی و درمانی از زندانی بیمار را داشته باشد.
•    ماده ۲۴ کنوانسیون حقوق زندانیان: پزشک زندان موظف است همه گونه آزمایش پزشکی را به محض ورود هر زندانی به زندان و همینطور در صورت لزوم به عمل آورد. بنابراین چنانچه زندانی مبتلا به بیماری جسمی یا روانی باشد، در اسرع وقت باید کشف شود و اقدامات لازم نظیر جداسازی زندانیان مشکوک به بیماریهای عفونی یا مسری و باقی اقدامات درمانی و پزشکی در مورد آنها به انجام برسد. در مورد زندانیانی که مبتلا به نقص فیزیکی (جسمی) یا روانی هستند خدمات توانبخشی باید ارائه شود. پزشک زندان همچنین موظف است میزان ظرفیت فیزیکی هر زندانی را برای کار و فعالیتهای جسمانی تعیین کند.
•    ماده ۲۵ کنوانسیون حقوق زندانیان: پزشک زندان موظف است مراقبت سلامت جسمی و روانی زندانیان باشد و باید بصورت روزانه و با دقت تمام زندانیان بیمار را ویزیت کند، اعم از همه کسانی که از بیماری شکایت دارند و یا حتی زندانیانی که تصور می شود تمارض می کنند.
•    ماده ۱۰۲ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: بهداری موسسه یا زندان مکلف است دست کم ماهی یکبار نسبت به‌تست پزشکی کلیه محکومان اقدام نماید.
•    ماده ۱۰۳ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: در موارد ضروری خروج محکوم از زندان برای معالجه بایستی با تایید بهداری زندان و اجازه رییس موسسه یا زندان و موافقت قاضی ناظر باشد. در موارد فوری محکومی بیمار به دستور پزشک یا بهداری زندان و اجازه رییس موسسه یا زندان یا جانشین او به بیمارستان اعزام می‌گردد و مراتب باید در اسرع وقت به صورت کتبی به قاضی ناظر گزارش شود.
•    ماده ۱۱۲ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: هرگاه محکومی تازه وارد نسخه یا داروئی همراه داشته باشد اخذ و در اختیار بهداری زندان قرار می‌گیرد تا به تجویز پزشک به او داده شود و هرگاه دارو جنبه حیاتی برای وی دارد بایستی فوراً پس از معاینه و تجویز پزشک در اختیار وی قرار گیرد.
•    ماده ۱۱۳ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: زندانیان به محض احساس کسالت جریان را به مسئول امور نگهبانی زندان اطلاع داده و با اخذ معرفی‌نامه به بهداری موسسه یا زندان اعزام و دارو و دستورهای لازم پزشکی را دریافت می‌دارد.

۱۳۹۱ شهریور ۲۲, چهارشنبه

احضار و تهدید شانزده تن از فعالین دانشجویی دانشگاه شیراز


 دست کم شانزده تن از فعالین سابق دانشجویی در شهر شیراز از سوی نهادهای امنیتی و دادگاه انقلاب احضار و مورد تهدید قرار گرفته اند.
 ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در آستانه بازگشائی دانشگاه­ها در سال تحصیلی جدید، فشارهای دولتی بر فعالین دانشجوئی دانشگاهها افزایش یافته است. شنیده ها حاکی از آن است که در طول چند ماه گذشته بسیاری از فعالین دانشجوئی سابق دانشگاه شیراز به دادگاه انقلاب و نهادهای امنیتی احضار شده اند و در مواردی خانواده آنان با آزار و اذیت نیروهای امنیتی مواجه گشته و تهدید شده­ اند.
هم چنین در اقدامی جدید، دادگاه انقلاب شیراز به صورت فله ای به احضار فعالین دانشجوئی سابق دانشگاه شیراز مبادرت ورزیده است. بسیاری از این دانشجویان به خاطر پرونده هایی مفتوح مجددا به دادگاه احضار شده اند.
اسامی تعدادی از دانشجویان احضار شده بدین قرار است: کاظم رضائی، محسن زرین کمر، جلیل رضائی، عباس رحمتی، لقمان قدیری، سعید خلعتبری، آرش روستائی، هادی الم­لی، دلیر بارخدا، آلما رنجبر، عنایت تقوی، ناهید افراسیابی، نوید غفاری، سعید خسروآبادی، علی صالح پور و امین درستی.
برخی از این دانشجویان از ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر محروم شدند و یا پرونده آنان دوباره به خاطر فعالیتهای سالهای گذشته و همچنین اعتراضات بعد از انتخابات در دانشگاه شیراز  به جریان افتاده است.

۱۳۹۱ شهریور ۲۱, سه‌شنبه

همسر محسن دگمه‌چی به سه سال حبس قطعی در تبعید محکوم شد


 دادگاه تجدید نظر استان تهران مریم النگی همسر محسن دگمه‌چی، زندانی سیاسی که در اثر بیماری فوت کرده بود را به سه سال حبس قطعی در تبعید محکوم کرد.
 ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم مریم النگی که به ۳ سال حبس در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی محکوم شده بود، بتازگی عینا در شعبه ۳۶ تجدید نظر به ریاست قاضی زرگر به تایید رسیده است.
طبق حکم صادره مریم النگی باید محکومیت خود را بصورت تبعید در زندان رجایی شهر کرج سپری نماید ولی بدلیل اینکه بند زنان زندان مذکور تعطیل شده است محل گذراندن حبس وی نامعلوم است.
مریم النگی همسر محسن دگمه‌چی از بازاریان سر‌شناس بازار تهران بود که در ۱۶ شهریور ۱۳۸۸ بدلیل کمک مالی به خانواده زندانیان سیاسی بازداشت و به ۱۰ سال حبس محکوم شد نامبرده در حین تحمل حبس در زندان به سرطان پانکراس روده مبتلا شد که بدلیل کوتاهی مسئولین و تاخیر چند ماهه در اعزام وی به بیمارستان در تاریخ ۸ فروردین ۱۳۹۰ فوت کرد.
مریم النگی ابتدا در مهرماه ۱۳۸۸ بیش از یک ماه پس از بازداشت همسرش محسن دگمه‌چی در منزل مسکونیش بازداشت می‌شود. وی بیش از ۷۰ روز را در انفرادیهای بند ۲۰۹ و در زیر فشار روحی و بازجویی بسر می‌برد و در ‌‌نهایت با تامین قرار وثیقه از زندان آزاد می‌گردد.
پس از مرگ محسن دگمه‌چی به علت برگزاری مراسم ختم و انجام چندین مصاحبه، نامبرده در تاریخ ۲۰ فروردین ماه به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب احضار و اتهامات سابق محسن دگمه‌چی را به ایشان تفهیم و دادگاه این اتهامات را مبنای صدور حکم خود قرار داده است.

۱۳۹۱ شهریور ۲۰, دوشنبه

محکومیت قطعی ثمین احسانی، فعال حقوق کودک به پنج سال حبس


حکم صادره دادگاه بدوی در مورد ثمین احسانی، فعال حقوق کودک، از سوی دادگاه تجدید نظر استان تهران عینا تائید شد.
 ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم صادره پس از تائید به دایره اجرای احکام زندان اوین ارجاع شده است و روز گذشته طبق تماس دادسرای اوین وی جهت اجرای حکم به زندان اوین احضار شده است.
ثمین احسانی، شهروند بهایی و عضو سابق مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران است که در تاریخ ۲۰ خرداد ماه سال جاری از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، عضویت در گروهک غیر قانونی مجموعه فعالان حقوق بشر و عضویت در فرقه ضاله بهائیت به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
احسانی با برگزاری کلاس‌های آموزشی به چندین کودک افغانی که از حق تحصیل در ایران محرومند در طی سال‌های اخیر کمک‌های آموزشی کرده و آن‌ها را در بسیاری از امور یاری کرده است. اما این مسأله از جمله اتهامات مطرح شده علیه او در دادگاه بوده و مبنای صدور این حکم قرار گرفته است نامبرده همچنین در خصوص نوجوانان بزهکار محکوم به اعدام نیز فعال بوده است.
ثمین احسانی جهت رفع پاره‌ای مشکلات پیرامون پاسپورت خود در تاریخ ۲۶ مردادماه ۱۳۹۰ به دادسرای اوین مراجعه کرده و در آن‌جا بازداشت شده بود.احسانی ۱۱ روز اول بازداشت خود را در سلول‌های انفرادی بند ۲ الف زندان اوین به سر برده بود و سپس در سلول‌های چند نفره بند ۲ الف زندان اوین به سر برده بود.
وی نزدیک به یک ماه را در بازداشت به سر برده و سپس با تودیع وثیقه ۱۸۵ میلیون تومانی از زندان آزاد شده بود.

۱۳۹۱ شهریور ۱۸, شنبه

انتقال شش تن از امدادگران بازداشت شده به بند ۳۵۰ زندان اوین


 سعید شیرزاد، نوید خانجانی، هومن طاهری، مسعود وفابخش، اسماعیل سلمان‌پور و سپهر صاحبان از امداد گران بازداشت شده در آذربایجان شرقی به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شدند.
 ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سعید شیرزاد، نوید خانجانی، هومن طاهری، مسعود وفابخش، اسماعیل سلمان‌پور و سپهر صاحبان که در حین امداد رسانی به مردم زلزله زده آذربایجان شرقی بازداشت شده بودند به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شدند.
گفتنی است، سعید شیرزاد فعال حقوق کودک که روز دوشنبه ۳۰ مرداد ماه به جرم نداشتن جواز برای ورود به مناطق زلزله زده بازداشت شده بود به اتهام تبلیغ و فعالیت علیه نظام از طریق فعالیتهای فیسبوکی و همچنین داشتن گرایشات مارکسیستی تفهیم اتهام شد.
نوید خانجانی، هومن طاهری، مسعود وفابخش، اسماعیل سلمان‌پور و سپهر صاحبان نیز روز ۱ شهریور ماه به همراه ۳۱ تن دیگر از امداد رسانان در آذربایجان شرقی بازداشت شدند و اتهامات مختلفی تا کنون به ایشان نسبت داده شده است.

۱۳۹۱ شهریور ۱۷, جمعه

محمد نظری برای سومین بار به بهداری زندان منتقل شد


 محمد نظری زندانی سیاسی زندان رجایی شهر کرج که پس از قریب ۲۰ سال زندان در اعتراض به عدم آزادی خود دست به اعتصاب غذا زده و لبهای خود را دوخته است برای سومین بار بر اثر ضعف ناشی از اعتصاب غذا به بهداری زندان منتقل شد.
 ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد نظری زندانی سیاسی کرد بعد از ظهر پنج‌شنبه ۱۶ شهریور ماه برای سومین بار به بهداری زندان رجایی شهر کرج منقل شد.
زمانی که پزشکان بهداری زندان رجایی شهر کرج فشار خون محمد نظری را اندازه گرفتند فشار وی بر روی هشت و نیم قرار داشت.
همچنین ساعت ۱۱ صبح پنج‌شنبه محمد نظری از سوی دفتر مدیریت زندان احضار شد و معاون دادستان "خدابخشی" با وی ملاقات کرد.
خدابخشی در طی سخنانی ابراز داشت که به "هیچ عنوان کمکی به محمد نظری نمی‌تواند بکند و وی باید هرچه سریع‌تر نخ دهانش را باز نماید."
در ادامه معاون دادستان روز پنج‌شنبه در سالن ملاقات با برخی زندانیان سیاسی و خانواده ایشان ملاقات کرد و وعده داد در صورت در خواست به زندانیان مرخصی اعطاء خواهد شد.
گفتنی است، محمد نظری به اتهام ارتباط با حزب دمکرات کردستان قریب ۲۰ سال است که در زندان بسر می‌برد و در اعتراض به عدم آزادی خود دست به اعتصاب غذا زده و لبهای خود را دوخته است. وی اکنون در دهمین روز اعتصاب غذا بسر می‌برد.

۱۳۹۱ شهریور ۱۵, چهارشنبه

شیوا نظرآهاری، فعال حقوق بشر روانه زندان شد

شیوان نظرآهاری، فعال حقوق بشر جهت اجرای حکم زندان بازداشت و روانه بند زنان (نسوان) زندان اوین شد. 

به گزارش تارنمای ندای سبز آزادی این فعال حق تحصیل که در اعتراضات پس از انتخابات دوبار بازداشت شده و به ۴ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود در پی احضار به دادسرای مستقر در زندان اوین جهت اجرای حکم بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد. 

شیوا نظرآهاری عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر، به ترتیب در ۲۴ خرداد ماه سال ۸۸ و ۲۹ آذر ماه‌‌ همان سال بازداشت و در ‌‌نهایت از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ۷۴ ضربه شلاق و ۴ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

گفتنی است، وی در شهریور ماه سال ۸۹ با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شده بود. 

روز گذشته نیز محمد حسن یوسفی‌پور سیفی، فعال حقوق بشر پس از احضار به دادسرای مقدس بازداشت و روانه زندان شده بود.

۱۳۹۱ شهریور ۱۳, دوشنبه

هاشم حسین­‌پناهی از فعالان اهل‌سنت کردستان بازداشت شد


روز یکشنبه مورخه ۱۳۹۱/۶/۱۲ ساعت ۳۰: ۹ صبح ماموران اداره اطلاعات کردستان با مراجعه به منزل هاشم حسین­‌پناهی از فعالان اهل سنت وی را بازداشت نمودند.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هاشم حسین­‌پناهی مدرس مدرسه علوم دینی امام بخاری سنندج، مدیر دفتر مفتی و حاکم شرع مردمی کردستان و عضو شورای مکتب قرآن کردستان توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت شد.
این فعال اهل سنت کارمند سابق قوه قضائیه بوده و مدت ۱۲ سال در دادگستری مشغول فعالیت بوده است که به علت دفاع از حقوق اهل‌سنّت و شرکت در فعالیتهای دینی سه سال پیش از کار برکنار و اخراج شدند.
گفتنی است، در طی سالهای گذشته یکی از علمای اهل‌سنت بنام مفتی حسن امینی به کرات به دستگاههای امنیتی و قضایی احضار و مورد بازخواست، تعقیب و بازداشت قرار گرفته­‌اند.
حدود دو ماه قبل یکی از مدیران دفتر این عالم اهل سنت بنام کاک عبدالله عباسی دستگیر و تا به امروز به صورت غیرقانونی در بازداشت به سر می‌­برند.
پس از آن و در مورخه ۱۳۹۱/۶/۹ صیدمراد فتحی از اعضای شورای مکتب قرآن کردستان به اداره اطلاعات استان احضار و ساعت‌ها مورد بازجویی قرار گرفت.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
•    بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
•    بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.
•    ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
•    ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره‌مند شود: این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد، در قالب آموزش دینی، عبادت‌ها و اجرای آیین‌ها و مراسم دینی به تنهایی یا به صورت جمعی، به طور خصوصی یا عمومی است.
•    بند ۱ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هرکس حق آزادی و امنیت شخصی دارد. هیچ کس را نمی‌توان خودسرانه دستگیر یا بازداشت کرد.
•    بند ۱ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی فکر، وجدان و مذهب دارد. این حق شامل آزادی داشتن یا قبول یک مذهب یا معتقدات به انتخاب خود، همچنین آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود، خواه بطور فردی یا جمعی، خواه به طورعلنی یا در خفا در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی می‌باشد.
•    بند ۱ ماده ۱ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: از موجودیت و هویت ملی، قومی، فرهنگی، دینی و زبانی اقلیت‌ها در سرزمین‌های خود حمایت و ایجاد شرایط را برای ارتقای این هویت تشویق شود.
•    بند ۱ و ۲ ماده ۲ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: اشخاص متعلق به اقلیت‌ها حق دارند در نهان و به طور علنی، آزادانه و بدون مداخله و یا هر شکل از تبعیض، از فرهنگ خاص خود بهره‌مند و برخوردار شوند، دین خود را اعلام و به آن عمل کنند و به زبان خاص خود سخن بگویند و به صورتی موثر در زندگی فرهنگی، دینی، اجتماعی، اقتصادی و عمومی شرکت کنند.

بازداشت احمد نورمحمدی آبادچی، وبلاگ نویس منتقد


 احمد نورمحمدی آبادچی، وبلاگ نویس منتقد در شهر اهواز توسط وزارت اطلاعات بازداشت شده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، احمد نورمحمدی آبادچی وبلاگ نویس منتقد در تاریخ پنج‌شنبه ۹ شهریور ماه سال جاری در شهرستان اهواز بازداشت و سپس به اصفهان منتقل شده است.
بر اساس گزارش منابع آگاه این وبلاگ نویس به اداره اطلاعات اصفهان منتقل شده است.
گفتنی است، این وبلاگ نویس منتقد در اسفندماه ۸۹ نیز بازداشت و به جرم دعوت به راهپیمایی و فعالیت سیاسی به شش ماه حبس محکوم شده بود.

۱۳۹۱ شهریور ۱۲, یکشنبه

نادر بابایی به‌دلیل خونریزی داخلی به بیمارستان اعزام شد


دکتر نادر بابایی دچار خونریزی داخلی شده و از شدت خونریزی دیشب به بیمارستانی خارج از زندان منتقل شد.
بنا به اطلاع گزارشگران ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دکتر نادر بابایی زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین شب گذشته ۱۱ شهریور ماه در پی وخامت وضعیت جسمی ناشی از خونریزی داخلی به بیمارستانی خارج از زندان منتقل شد.
گفتنی است، مسئولین زندان با تاخیر و با دستبند و پابند ایشان را به بیمارستان منتقل نمودند.
لازم به ذکر است نادر بابایی از جانبازان جنگ ایران و عراق می‌باشد و پس از حوادث ۶ دی ماه ۱۳۸۸ (عاشورا) دستگیر و به ۶ سال و ۶ ماه حبس تعزیزی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد، که حکم شلاق وی ۲۱ مردادماه به همراه ۱۴ زندانی سیاسی دیگر به مورد اجرا در آمد.

اثرات اجتماعی کشتار دهه شصت و قتل عام زندانیان سیاسی سال ۶۷ / فریبا ثابت


 ۲۴ سال از کشتار زندانیان سیاسی می‌گذرد. باعین حال، خاطره این جنایت هولناک علیه بشریت هم چنان بر فضای سیاسی ایران سنگینی می‌کند و بحث‌های زیادی را بر انگیخته است. اما شاید اولین باری است که که جمهوری اسلامی پس از سال‌ها تلاش برای پاک کردن این فاجعه از حافظه تاریخی جامعه، در ارگان‌های رسمی خود، می‌پذیرد که "کشتار ۶۷امری ضروری قانونی و به فرمان خمینی بوده است".
این امر خود نشان دهنده آن است که جمهوری اسلامی نه تنها موفق به سرپوشی این جنایت نشده، بلکه با مطرح شدن گسترده این جنایت در سطح جهان وایران (شعار نویسی دانشجویان دانشگاه تهران در سالگرد کشتار زندانیان سیاسی سال ۶۷ در سطح شهر تهران وتلاش خانواده جان باختگان و...) در صدد توجیه قانونی این کشتار بر آمده است.
کشتار ۶۷ در زندان‌های جمهوری اسلامی، فصلی را در تاریخ مبارزاتی ما باز کرد که با گذشت سال‌ها و نوشتن هزاران کتاب، مقاله، مصاحبه هنوز تمامی ابعاد این جنایت بی‌نظیر و اثرات آن روشن نشده است.
بررسی کشتار ۶۷ مسلما بدون درک آنچه از‌‌ همان فردای انقلاب اتفاق افتاد ممکن نیست. جمهوری اسلامی از‌‌ همان ابتدا تکیف خود را با هر گونه دگر اندیشی روشن کرد.
کشتار۶۷ نقطه عطف به آتش کشیدن سینما رکس آبادان و قتل عام تماشاچیان آن، کشتارمردم کردستان و ترکمن صحرا در بهار آزادی، اعدام‌های بی‌سابقه سال ۶۰ و.. است. در سال ۶۷ رژیم اسلامی پس از نوشیدن جام زهر با هم دستی همه جناحهای خود دست به قتل عام زندانیان سیاسی زد. چرا که جمهوری اسلامی به خوبی آگاه بود که وجود هزاران زندانی سیاسی به عنوان سمبل خفقان در فضای بحران زده ناشی از جنگ خانمانسوز هشت ساله مسئله ایجاد کرده و مبارزه علیه رژیم را می‌تواند به سمت خود کانونی کند.
در نتیجه سران جمهوری اسلامی حاضر به هیچ ریسکی نبوده و به خیال خود برای همیشه صورت مسئله را پاک کرده تابه ادعا ی خود یعنی نداشتن زندانی سیاسی جامه عمل بپوشاند.
اما پس از گذشت سال‌ها وظیفه ما "نه تنها نبخشیدن و فراموش نکردن"، بلکه پرداختن به یک مسئله مهم یعنی اثرات اجتماعی، سیاسی این کشتار‌ها بر جامعه ما است.
واقعیت این است که این بحث نیاز به تحقیق گسترده دارد. من سعی خواهم کرد بر اساس تجربه خود و برای باز کردن بحث در حد توان خودبه آن بپردازم.
مسلما این کشتار‌ها اثرات آنی و دراماتیکی درکوتاه مدت داشته و اثرات بسیار مخربی در دراز مدت خواهد داشت.
اما قبل از وارد شدن به موضوع ضروری می‌دانم تاملی بر دو واژه «قتل عام massacre ونسل کشی génocide» داشته باشم چرا که گاهی این دو واژه در نوشته‌ها دقیق به کار برده نمی‌شود. مفهوم این دو واژه یکسان نیسنند. نسل کشی: کشتار سیستماتیک یک گروه ملی، مذهبی و قبیله‌ای است. کشتار ارامنه، کشتار یهودیان، کشتار فلسطنیان از امثال بارز آن هسنتد.
اما قتل عام، کشتن بسیاری از مردم جدا از ملیت، جنسیت،‌نژاد، مذهب و خلاصه از همه اقشار جامعه است وبیشتر انگیزه سیاسی می‌توان برای آن قایل بود هر چند در نسل کشی هم این انگیزه وجود دارد. هدف و نتیجه آن‌ها یکی نیست.
به موضوع اصلی بر می‌گردیم.
در ایران بعد از انقلاب اعدام و قتل عام مخالفان سیاسی به وسیله جمهوری اسلامی به عنوان یک استراتژی حاکم شدن به کار گرفته شد. باید هر آنچه مانع تثبیت حکومت بود از بین می‌رفت. در نتیجه سیاست سر کوب در وهله اول بر پا کنندکان انقلاب را مورد هدف قرار داد. جمهوری اسلامی به خوبی می‌دانست که بخش آگاه وفعال جامعه از پای نخواهد نشست و تن به جمهوری اسلامی "نه یک کلمه بیشتر نه یک کلمه کمتر" نخواهد داد. در نتیجه نیازی به بهانه نداشت. باید برای محکم کردن حکومت سرمایه داری مذهبی خود تمامی موانع را ازسر راه خود بردارد و سیاست ترور و وحشت را برای حکومت کردن پیشه کند.
در سیستم ترور و وحشت جمهوری اسلامی ما شاهد استفاده از تمامی شیوه‌های سرکوب از شیوه‌های قرون وسطایی گرفته تا پیشرفته‌ترین آن‌ها هستیم.
پاردواکس نمایش وحشت تا کنترل سیستماتیک جامعه:
رژیم اسلامی پس از شورش‌های خیابانی سال ۶۰، دست به نمایش وحشت به شیوه قرون وسطایی زد. شکنجه علنی در خیابان‌ها به وسیله پاسداران از قبیل چاقو زدن به تطاهر کنندگان، آزار جنسی تظاهر کنندگان زن و بالاخره اعدام‌های خیابانی در ملاعام و پس از آن دستگیریهای گسترده واعدامهای فوری و اعلام آن‌ها از رسانه‌ها و تحویل اجساد به خانواده‌ها و حتی در خواست هزینه کشتن فرزنداشان از آن‌ها، نمایش وحشت را به اوج خود رساند. بر بستر این وحشت فراگیر طرح کنترل جامعه به شیوه مدرن (انفورماتیره) "زندان بزرگ" را طراحی کرد.
طرح کنترل جامعه، شباهت عجبی به طرح "سراسر بین" فیلسوف انگلیسی "جرمی بنتام" داشت که میشل فوکو در کتاب خود "مراقبت و تنبیه تولد زندان" به آن می‌پردازد. بنتام که در اصل مخالف شیوه‌های قرون وسطایی بود در قرن نوزدهم طرحی برای کنترل زندانیان داد که در زمان خود گامی به جلو بود (این طرح که می‌توان گفت هنوز در زندان و با استفاده از تکنولوژی جدید به کار گرفته می‌شود مورد انتقاد جدی میشل فوکو است). طرح سراسر بین، ایجاد حالت همیشگی و پایدار فرد محبوس شده است که از رویت پذیری خود آگاه باشد.
بنتام مطرح می‌کند که قدرت می‌بایست رویت پذیر و وارسی ناپذیر باشد. رویت پذیر به این معنا که زندانی بی‌وقفه سایه بلند برج مرکزی که از آنجا زیر نظر است را در برابر دید خود داشته باشد و وارسی ناپذیر به این معنا که زندانی هیچ‌گاه نباید بداند که اکنون زیر نطر است یا نه، ولی باید مطمئن باشد که همیشه زیر نظر است. طرح مالک و مستاجر، دفتر چه‌های بسیج مردمی نمونه بارز استفاده مدرن و انفورماتیزه شده این طرح برای کنترل کل جامعه است. در همین جاست که اثرات فوری کشتار خود را نمایان می‌کند.
فرا گیری وحشت، بی‌اعتمادی وتسلیم:
ایجاد وحشت واز طرف دیگر سیستم کنترل، رعب وبی اعتمادی را درجامعه فرا گیر می‌کند. حکومت را خدشه ناپذیر می‌نمایاند و عدم توانایی و مقابله با آن و تسلیم را به بار می‌آورد. دست حکومت را برای قبولاندن دین بر‌تر و ایجاد فضای هیجان و ایدئولوژی زده باز نگه می‌دارد و رژیم را قادر می‌کند که با استفاده از سلاح مذهب در سطح جامعه وحتی خانواده‌ها شکاف ایجاد کند. مادر را علیه فرزند خود بشوراند (مادر طریقت الاسلام)، پدر حاکم شرع فرزندان خود شود (گیلانی)، خواهری برادر خود را لو داده تا اعدام شود، دختری پس از دستگیری مادر خود را لو می‌دهد و شکنجه می‌کند و.............
تبعید:
دستگیری‌های گسترده، کشتارهای وسیع سال‌های ۶۰، به تبعید بسیاری از انقلابیون منجر شد. هیچ گونه حق انتخابی برای آن‌ها نبود. ماندن مصادف با مرگ بودو فرار تنها راه خلاص. تبعید انبوه پس از سال ۶۰ قبل از هر چیز ناهنجاری‌هایی را برای خود تبعیدیان و خانواده آن‌ها داشته است. بین آنچه تبعیدی پشت سر خود نهاده و انچه پیش رو دارد (فرهنگ جدید ومحیط نا‌آشنا) در بیشتر موارد تبعیدی راآویزان بین دو فرهنگ و به قول معروف نه اینجایی و نه آنجایی می‌کند.
ادوارد سعید فیلیسوف تبعیدی فلسطینی می‌گوید: تبعیدی کیست؟ کنده شده از وطن و زندگی بین چند دنیا اما شاید این باعث شود که ما نگاه دیگری به دنیا داشته باشیم و انچه پشت سر خود نهاده‌ایم الهام بخش ما در زندگی نوین باشد.
(متاسفانه نسل تبعیدی ما امثال ادوارد سعید را در خود ندارد تا از تبعید نگاه نوین بسازد و در حال حاضر ما بیشتر با اثرات متفی تبعید رو به رو هستیم.)
حکومت جمهوری اسلامی با ممنوع وسرکوب کردن سازمانهای سیاسی و دموکراتیک و کشتار بیرحمانه اعضای آن‌ها از یک طرف تمامی موانع را برای تثبیت خود در کوتاه مدت از بین برد. و از طرف دیگر با از بین بردن کادرهای سیاسی و به تبعید کشاندن آن‌ها شکل گیری اپوزیسیون وآل‌تر ناتیو حکومتی را اگر نگوییم غیر ممکن برای مدت‌ها به عقب انداخت.
در کنار این اثرات آنی کشتار‌ها، اثرات دراز مدت این کشتار‌ها جان سخت‌تر و فاجعه بار‌تر هستتد و در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، روان‌شناختی خسارت‌های جبران ناپذیری را به جامعه ما تحمیل کرده است که تبعات آن تا نسل‌ها باقی خواهد ماند.
از بین بردن و حذف فیریکی هزاران هزار روشنفکر، که سر مایه‌های یک جامعه محسوب می‌شوند فرار مغز‌ها در نتیجه نا‌امنی، از نظر اقتصادی خسران بزرگی است و برای جبران آن سال‌های سال زمان لازم است. جامعه‌ای که متخصصین، برنامه ریزان و سازمانگران خود را از دست می‌دهد راه توسعه و پیشرفت را بر خود می‌بندد. هم چنین پول‌های که باید صرف عمران جامعه شود درراه سرکوب هزینه می‌شود.
به لحاظ فرهنگی، سیاست ترور و وحشت، سانسور و خود سانسوری را دامن می‌زند. نویسنده وهنرمند روشنفکر را یا گوشه نشین کرده و یا درخدمت سیاست‌های خود می‌گیرد و به اصطلاح به هنر مندان درباری تبدیل می‌کند.
و اما از همه جان سخت‌تر آسیب‌های روحی روانی این کشتار‌ها است که اثرات آن تا نسل‌ها باقی می‌ماند. در حال حاضر ما با سه نسل آسیب دیده روبه روئیم: ما نسل انقلاب، پدر و مادران ما وبالاخص فرزندانمان.
خانواده زندانیان نه تنها فرزندان خود را از دست داده بلکه تحت فشارهای روانی فراوانی قرار می‌گیرند. اعضای خانواده اعدام شده یا زندانی تقریبا از تمامی حقوق اجتماعی محروم هستند. محرومیت از ادامه تحصیل در دانشگاه حداقل در فاصله سالهای۶۰تا ۶۴، ممنوعیت شغلهای دولتی، ممنوعیت از فعالیت‌های اجتماعی فرهنگی، ممنوعیت سفر به خارج از کشورو..... که منجر به ایزوله شدن آن‌ها در جامعه شده و تازه مسئله به اینجا هم ختم نمی‌شود، این خانواده‌ها به خاطر فضای رعب و وحشت حتی در بین فامیل هم ایزوله هستند این فشار‌ها تبعات وخیمی در بر داشته و به خودکشی، دیوانگی، مرگ زود رس و... منجر شده است.
خانواده..... پسرشان در سال ۶۰ اعدام شد. پدرکه بازاری بود آنقدر تحت فشارروحی در بازار قرار گرفت که حجره خود را‌‌ رها کرد و خانه نشین شد. و چندی بعد سکته کرد و مرد.
برادر کوچک‌تر که سه بار در گزینش دانشگاه رد شد در ناامیدی کامل دست به خود کشی زد. تنها دختر خانواده که مدام در مدرسه ایزوله وتحت فشار بود پس از مرگ برادر سر به دیوانگی گذاشت و مادر برای همیشه لال شد.
برای ازبین بردن زخم‌ها راه دارزای در پیش است. مسلما قدم اول تلاش بی‌وقفه برای محاکمه تمامی آمران و عاملان این جنایت است. اما به نظر من تلاش برای ترمیم تبعات این کشتار‌ها نیز از اهمیت وپژه‌ای بر خودار است و نباید به آن بی‌توجه بود.
با یاد آنانی که به خاطر یک نه بزرگ برخاک افتادند
۱۰ شهریور ۱۳۹۱
فریبا ثابت

۱۳۹۱ شهریور ۱۱, شنبه

احضار و بازجویی از یک فعال اهل سنت کردستان در وزارت اطلاعات


 صید مراد فتحی عضو شورای رهبری مکتب قرآن کردستان به اداره اطلاعات کردستان احضار شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کاک صیدمراد فتحی از اعضای قدیمی مکتب قرآن کامیاران و عضو شورای رهبری مکتب قرآن کردستان، روز پنج‌شنبه ۹۱/۶/۹ به اداره کل اطلاعات کردستان احضار شد.
بر اساس این گزارش، وی از ساعت ۱۰ صبح در ستاد خبری ادارهٔ کل اطلاعات تا ساعت ۱/۳۰ بعدازظهر حضور یافته و طی سه ساعت و نیم مورد بازجویی کتبی و شفاهی قرار گرفت.
محور بازجویی و سؤالات، محتوی و مطالب سخنرانی دینی ایشان در شب ۲۹ رمضان سال جاری در مسجد زه‌ینه‌لی سنندج، طی مراسم احیا بوده است که در این سخنرانی افزون بر نصایح دینی برای حضار، برخی عملکرد حکومت در منطقه مورد نقد قرار گرفته بود.
گفتنی است که مسجد یاد شده یکی از مساجد مخصوص مکتب قرآن کردستان در سنندج می‌باشد.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
•    بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
•    بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.
•    ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره‌مند شود: این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد، در قالب آموزش دینی، عبادت‌ها و اجرای آیین‌ها و مراسم دینی به تنهایی یا به صورت جمعی، به طور خصوصی یا عمومی است.
•    ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
•    بند ۱ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی فکر، وجدان و مذهب دارد. این حق شامل آزادی داشتن یا قبول یک مذهب یا معتقدات به انتخاب خود، همچنین آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود، خواه بطور فردی یا جمعی، خواه به طورعلنی یا در خفا در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی می‌باشد.
•    بند ۱ ماده ۱ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: از موجودیت و هویت ملی، قومی، فرهنگی، دینی و زبانی اقلیت‌ها در سرزمین‌های خود حمایت و ایجاد شرایط را برای ارتقای این هویت تشویق شود.
•    بند ۱ و ۲ ماده ۲ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: اشخاص متعلق به اقلیت‌ها حق دارند در نهان و به طور علنی، آزادانه و بدون مداخله و یا هر شکل از تبعیض، از فرهنگ خاص خود بهره‌مند و برخوردار شوند، دین خود را اعلام و به آن عمل کنند و به زبان خاص خود سخن بگویند و به صورتی موثر در زندگی فرهنگی، دینی، اجتماعی، اقتصادی و عمومی شرکت کنند.

رسول حردانی در پی اعتصاب غذا به بهداری زندان منتقل شد


 رسول حردانی زندانی امنیتی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین که پس از ۱۲ سال زندان از تاریخ چهارشنبه ۲۵ مرداد ماه در اعتراض به عدم آزادی خود دست به اعتصاب غذا زده است، در پی وخامت وضع جسمی به بهداری زندان منتقل شد.
 ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رسول حردانی، برادر خالد حردانی، متهم به هواپیماربایی در مسیر اهواز به بندرعباس است.
این هواپیماربایی که بعد‌ها به موضوع فیلم مشهوری از کارگردان صاحب نام ایرانی (ابراهیم حاتمی‌کیا)، تبدیل شد؛ بنا به اعتراف بازداشت‌شدگان، به دلیل فقر مالی و شرایط نامناسب زندگی صورت گرفته بود.
دادگاه، خالد حردانی و دو برادر زن وی به نامهای فرهنگ و شهرام پورمنصوری را به اعدام محکوم کرد که این حکم با یک درجه تخفیف به حبس ابد تبدیل شد.
رسول حردانی برادر خالد نیز که در همان دادگاه با حکم حبس ابد مواجه شده بود، در ماه‌های گذشته بار‌ها از سوی مسئولان با وعده "عفو و آزادی" مواجه شده است.
رسول حردانی که در ماه گذشته حکم شلاق در موردش اجرا شده بود، پس از عدم آزادی دست به اعتصاب غذا زد و روز گذشته در حالی که بیش از ۱۷ روز از اعتصاب غذایش می‌گذشت، در پی وخامت وضعیت جسمی ناشی از ضعف به بهداری زندان اوین منتقل شد.