۱۳۹۱ اسفند ۱۰, پنجشنبه

بازجويی در بازداشتگاه‌های پليس ايران ممنوع شد


قوه قضائيه ايران با صدور بخشنامه‌ای، بازجويی از متهمان را در بازداشتگاه‌های نيروی انتظامی اين کشور ممنوع اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آيت‌الله صادق لاريجانی، رئيس قوه قضائيه ايران روز سه‌شنبه هشتم اسفند اين بخشنامه را برای اجرا ابلاغ کرد.
در اين بخشنامه آمده است: "نيروی انتظامی بايد ترتيبی اتخاذ کند که بازجويی از متهمين در محل جداگانه از بازداشتگاه انتظامی انجام گيرد، انجام تحقيقات و بازجويی در محل نگهداری متهمان ممنوع است."
بازداشتگاه انتظامی، بازداشتگاهی است که توسط نيروی انتظامی در اماکن تحت اختيار اين نهاد انتظامی ايجاد شده است.
بر اساس این بخشنامه پذيرش متهمان در بازداشتگاه‌های نيروی انتظامی بايد با حکم قضايی و برای مدتی محدود باشد. در اين بخشنامه آمده که اين بازداشتگاه‌ها برای جلوگيری از تخلفات ماًموران بايد به دوربين‌های مداربسته مجهز باشند.

۱۳۹۱ اسفند ۹, چهارشنبه

تبعید دو زندانی سیاسی از بند ۳۵۰ زندان اوین


محمدرضا حسینی و اصغر محمودیان دو زندانی سیاسی بند ۳۵۰ اوین به ترتیب به زندان بندرعباس و سمنان تبعید شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اصغر محمودیان، زندانی سیاسی ۶۰ ساله و از بازداشت‌ شدگان اعتراضات دی‌ماه ۸۸ طی هفته جاری از بند ۳۵۰ زندان اوین به زندان سمنان تبعید شد.
وی که به همراه همسرش "کفایت ملک محمدی" بازداشت شده بود از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به تحمل ۶ سال حبس تعزیری و تبعید به زندان شهر سمنان محکوم شد.
همسر وی نیز که بیش از ۶۰ سال سن دارد، حدود ۳ سال است که بدون مرخصی در بند زنان زندان اوین نگهداری می‌شود و پیش‌تر در‌‌ همان شعبه دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
گفتنی است، اصغر محمودیان به دلیل کهولت سن در وضعیت جسمی خطرناکی بسر می‌برد و اکنون در زندان سمنان با زندانیان عادی و خطرناک همبند شده است.
محمدرضا (میثم) حسینی جوان ۲۲ ساله، دیگر زندانی تبعیدی از بند ۳۵۰ که اول اسفند ماه سال جاری به زندان بندر عباس در میان زندانیان عادی و خطرناک منتقل شد، تنها ۶ ماه از محکومیتش باقی مانده است.
وی که در هنگام بازداشت دوران خدمت سربازی اجباری خود را سپری می‌کرد در دادگاه انقلاب به تحمل ۲ سال زندان که ۶ ماه آن تبعید در زندان بندرعباس می‌باشد محکوم گردید.
یکی از بستگان وی که نخواست نامش فاش شود به گزارشگر هرانا گفت: "با تبعید وی به زندان بندرعباس و بدلیل دوری راه ما دیگر نمی‌توانیم به ملاقاتش برویم."
موضوع تبعید زندانیان به شهرستان‌ها و نگهداری آنان دربندهای عادی با زندانیان خطرناک، یکی از روشهای اعمال فشار روحی بر زندانیان سیاسی و خانواده‌های آنان شده است و علی رغم اعتراضات خانواده‌ها به سیستم قضایی، هیچگونه ترتیب اثری داده نمی‌شود.
گفتنی است، ارژنگ داودی نیز اوایل تیر ماه سال جاری از بند ۱۲ زندان رجایی شهر کرج به انفرادیهای بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل و پس از ۱۲۷ روز انفرادی در این بند به زندان بندر عباس تبعید شده است. وی از تاریخ ۱۸ بهمن ماه سال جاری در انفرادی بسر می‌برد.

۱۳۹۱ اسفند ۸, سه‌شنبه

احضار محسن قشقایی‌زاده به دادگاه انقلاب تهران


 محسن قشقایی زاده٬ از بازداشت شدگان سرای اهل قلم٬ روز سه شنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۲ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران محاکمه خواهد شد.
بنا به گزارش تارنمای کمیته گزارشگران حقوق بشر٬ این فعال سیاسی که متعاقب بازداشت با سختگیری بیشتری مواجه و از اجازه ملاقات و تماس تلفنی نیز محروم شده بود٬ برای دفاع از اتهامی که به او وارد آمده٬ ساعت ۹ صبح روز سه شنبه ۲۰ فروردین در دادگاه انقلاب اسلامی تهران واقع در خیابان شریعتی حاضر خواهد شد.
در حمله نیروهای امنیتی به جلسه سرای اهل قلم در تاریخ سه شنبه ۹ آبان٬ حدود ۷۰ نفر بازداشت شده بودند که پس از آزادیِ بسیاری از متهمین، از این میان ۱۷ نفر که مهدی خزعلی هم در میان آن‌ها بود بوسیلهٔ یک دستگاه ون به زندان اوین منتقل و دو نفر دیگر نیز به نام‌های پژمان ظفرمند و مهدی کریمی در اقدامی جداگانه توسط پلیس امنیت بازداشت و به اوین منتقل شده‌اند.
از میان شرکت کنندگان در سرای اهل قلم٬ مهدی خزعلی همچنان در زندان اوین بوده و بر اساس اطلاع خانواده تا این لحظه همچنان ۵۸ روز است که در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

۱۳۹۱ اسفند ۷, دوشنبه

یک زندانی سیاسی کرد در زندان زاهدان دست به اعتصاب غذا زد


 امیر طالب مرهم زندانی سیاسی کرد در زندان مرکزی زاهدان بدلیل کارشکنی‌های مستمر مسئولین در روند آزادی و مرخصی‌اش دست به اعتصاب غذا زده و به قرنطینه زندان منتقل گردید.
بنا به اطلاع گزارشگران  ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امیر طالب مرهم که پدر خود «باپیر» را در زمانی که در زندان بوده از دست داده و پیش‌تر با آزادی مشروط وی چندین بار مخالفت شده بود، در اعتراض به کارشکنی مسئولین در موافقت با آزادی مشروط و مرخصی از امروز دست به اعتصاب غذا زد.
مسئولین زندان نیز بجای رسیدگی به وضعیت و خواستهای این زندانی سیاسی، وی را به بند قرنطینه زندان مرکزی زاهدان منتقل نمودند.
وی در ۴ مردادماه ۱۳۸۸ توسط اطلاعات سپاه به اتهام ارتباط با شبکه‌های ماهواره‌ای بازداشت شده و بعد از ۳ روز به وزارت اطلاعات تحویل داده می‌شود.
این زندانی سیاسی پس از ۲ ماه که در بازداشت‌گاه وزارت اطلاعات تحت فشار قرار گرفته بود به اتهام هواداری از احزاب کردی و خرید و فروش اسلحه غیرمجاز به ۶ سال حبس در تبعید زندان مرکزی زاهدان محکوم می‌شود.
وی پس صدور حکم به زندان ارومیه منتقل شده و پس از ۷ ماه، زمانی که حکمش مورد تایید دادگاه تجدید نظر قرار می‌گیرد به زندان مرکزی زاهدان تبعید می‌شود.
پس از انتقال این زندانی ۳۰ ساله کرد به زندان زاهدان خانواده وی دیگر امکان ملاقات با وی را بدست نمی‌آورند و پدر وی نیز در طی این مدت فوت می‌کند.
یکی از نزدیکان این زندانی سیاسی که نخواست نامش فاش شود به گزارشگر هرانا گفت: "پیش‌تر با وجود موافقت چندین باره شورای انضباطی زندان، باممانعت دادستان ارومیه برای آزادی مشروط وی، امیر نتوانست از این حق استفاده نماید. اینک نیز که تمام مراحل مرخصی برای او فراهم شده، بازهم دادستان ارومیه در این امر کارشکنی می‌کند."

۱۳۹۱ اسفند ۵, شنبه

محرومیت از تحصیل "پیام شکیبا" در مقطع کار‌شناسی ارشد


پیام شکیبا دانشجوی کار‌شناسی ارشد رشته علوم سیاسی واحد علوم تحقیقات تهران از ادامه تحصیل محروم شد.
بنا به اطلاع گزارشگران ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پیام شکیبا دانشجوی کار‌شناسی ارشد رشته علوم سیاسی واحد علوم و تحقیقات تهران در پی ارسال نامه‌ای از سوی مرکز آزمون دانشگاه آزاد از ادامه تحصیل در مقطع کار‌شناسی ارشد محروم شده و از حضور ایشان در امتحانات پایان ترم جلوگیری بعمل آمد.
لازم بذکر است ایشان در کنکور سراسری کار‌شناسی ارشد ۹۱ نیز پس از قبولی بعلت نقص در پرونده و مشکلات گزینشی ستاره دار شده بود.

۱۳۹۱ اسفند ۴, جمعه

بازداشت ۴ فعال سیاسی در تهران


مادر و برادر دانشجوی زندانی در زندان رجایی شهر کرج میثاق یزدان‌نژاد به همراه یک مادر و فرزند دیگر در تهران بازداشت شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز ۳۰ بهمن ماه اکرم السادات سنجری به همراه فرزند ۱۷ ساله خود میلاد یزدان‌نژاد و دینا کریمی به همراه فرزند ۲۰ ساله و دانشجوی خود حنیف عطارزاده در تهران بازداشت شدند.
گفتنی است، اکرم السادات سنجری، مادر زندانی سیاسی زندان رجایی شهر کرج میثاق یزدان‌نژاد می‌باشد.
دینا کریمی نیز پیش‌تر در روز دوشنبه ۲۹ آبان ماه سال جاری یکبار توسط ماموران وزارت اطلاعات در منزل مسکونی خود بازداشت شده و پس از مدتی با قید وثیقه آزاد شده بود.
دینا کریمی خود از زندانیان سیاسی دهه ۶۰ می‌باشد و سه تن از برادرانش در سال ۱۳۶۷ به اتهام هواداری از سازمان مجاهدین اعدام شده‌اند.
از علت و محل بازداشت این افراد اطلاع دقیقی در دست نیست و ایشان تا لحظه تنظیم خبر موفق به تماس با بستگان خود نشده‌اند.
لازم به یاد آوریست که میثاق یزدان‌نژاد، متولد سال ۱۳۶۵، از شهریور ۸۶ در زندان به سر می‌برد و از سال ۸۸ به زندان رجایی شهر تبعید شده است. این زندانی سیاسی همینطور ۶ ماه و بیست روز در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ بوده است.
وی، دانشجوی مترجمی زبان انگلیسی در مقطع لیسانس است که به اتهام شرکت در مراسم بزرگداشت اعدامیان سال ۶۷ در گلزار خاوران، دستگیر و به اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین خلق به تحمل ۱۴ سال حبس محکوم شده است.

۱۳۹۱ اسفند ۳, پنجشنبه

وضعیت نگران کننده یک زندانی سیاسی در زندان رجایی شهر کرج


 نامق محمودی زندانی سیاسی که به اتهام محاربه بازداشت شده است در شرایط وخیم جسمی بسر می‌برد.
بنا به اطلاع گزارشگران  ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نامق محمودی زندانی ۶۲ ساله که از کهولت سن و آب مروارید رنج می‌برد، هم اکنون در سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج در وضعیت نگران کننده‌ای بسر می‌برد.
باوجودی که این زندانی سیاسی بدلیل آب مروارید از ناحیه یک چشم کاملا نابینا گشته و چشم دیگر وی نیز دید بسیار محدودی دارد، بهداری زندان هیچ گونه اقدامی برای درمان و یا بهبود وضع جسمی وی انجام نمی‌دهد.
این زندانی سیاسی ۹ ماه پیش در تاریخ ۱۷ فروردین ۱۳۹۱ به همراه سه فرزند خود، توسط وزارت اطلاعات بازداشت و در بند اطلاعات سنندج و سپس ۲۰۹ اوین مورد بازجویی قرار گرفت و سپس به سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج منتقل گردید.
گفتنی است، هر سه فرزند وی در آبان ماه سال جاری آزاد شده‌اند ولی نامق محمودی کماکان بلاتکلیف در زندان بسر می‌برد.
اتهامی که قرار است نامق محمودی بخاطر آن محاکمه گردد محاربه عنوان شده است.

۱۳۹۱ اسفند ۲, چهارشنبه

محمد سیف‌زاده، وکیل دادگستری به شش سال حبس تعزیری محکوم شد


خبرگزاری  شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران روز گذشته پس از چندین جلسه تعویق دادگاه سرانجام رای خود را صادر کرد و محمد سیف‌زاده وکیل سر‌شناس حقوق بشری را به شش سال حبس محکوم کرد.

بنا به اطلاع گزارشگران  ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر که روز گذشته از بیمارستان به سالن ۱۲ بند ۴ بازگشته بود صبح امروز حکم شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب را در زندان دریافت کرد.
محمد سیف‌زاده اخیرا به دلیل ابتلا به خونریزی کلیه به بیمارستان منتقل شده بود و روز گذشته علی رغم اینکه درمان وی کامل نشده بود به زندان رجایی شهر بازگردانده شد و صبح امروز چندتن از ماموران به احضار وی به اجرای احکام زندان حکم صادره از سوی شعبه 15 را به وی در زندان ابلاغ کردند.

محمد سیفزاده به شرط دریافت نسخه ای از دادنامه حکم صادره را امضا کردو علی رغم قول مساعد ماموران دادنامه به وی تحویل داده نشد.

محمد سیف‌زاده که هم اکنون محکومیت ۲ سال حبس خود را بر اساس رای نهایی شعبه ۵۴ تجدید نظر تحمل می‌کند به دلیل نوشتن مقالات و امضا بیانیه‌های گروهی از داخل زندان در خصوص مرگ عزت الله سحابی و هدی صابر و همچنین نوشتن نامه‌ای به محمد خاتمی از داخل زندان متهم به «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» شده و قاضی صلواتی وی را بر اساس این اتهام به شش سال حبس دیگر محکوم کرد.

در صورت تائید حکم اخیر، وی می‌بایست هشت سال حبس تعزیری را با شرایط وخیم جسمی و کهولت سن در یکی از بد‌ترین زندانهای کشور تحمل نماید.

اکبر‌پور حسینی، شهروند بهایی ساکن سمنان جهت اجرای حکم بازداشت شد

 صبح روزیکشنبه ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۱ یک شهروند بهایی ساکن سمنان به نام «اکبرپورحسینی» پس از احضار و معرفی خویش به دایره اجرای احکام دادسرای انقلاب سمنان بازداشت و برای گذراندن محکومیت ۱۸ ماهه به زندان سمنان منتقل شد. 

بنا به اطلاع گزارشگرانارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اکبرپورحسینی به حکم دادگاه بدوی به اتهام تبلیغ علیه نظام و عضویت در جامعه بهایی به ۲ سال و۲ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۱۸ ماه حبس تعزیری تبدیل گردید. 

از سوی دیگرمحل کسب (مغازه عینک فروشی) نامبرده در تاریخ ۹ آذر ماه سال جاری توسط ماموران اداره اطلاعات سمنان به همراهی ماموران حراست ادارات اماکن، تعزیرات، صنایع و علوم پزشکی مورد تفتیش قرارگرفت و نزدیک به ۲ میلیارد ریال از وسایل مغازه ضبط گردید و پس از آن در یک دادگاه غیابی از طرف اداره تعزیرات، نامبرده به ۳ میلیارد و ششصد هزار ریال جریمه نقدی محکوم شد.

۱۳۹۱ اسفند ۱, سه‌شنبه

تهدید دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام در زندان ارومیه


 حفاظت زندان مرکزی ارومیه با احضار دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام اقدام به تهدید ایشان کردند.
بنا به اطلاع گزارشگران  ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حفاظت زندان ارومیه که به دستور وزارت اطلاعات مسئولیت کنترل زندانیان سیاسی در زندان ارومیه را عهده دار است در اقدامی جدید با احضار سیروان نژاوی و ابراهیم عیسی‌پور دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام، اقدام به تهدید ایشان کرده است.
این دو زندانی سیاسی به اتهام محاربه از طریق عضویت در حزب حیات آزاد کردستان به اعدام محکوم شده و حکم ایشان از سوی دیوان عالی کشور تائید و در انتظار اجرای حکم بسر می‌برند.
گفتنی است، حفاظت زندان ارومیه اخیرا ۷۰ زندانی عادی محبوس در این زندان را نیز به دفتر حفاظت زندان احضار کرده‌اند.

برگزاری دادگاه علی معزی بدون حضور وی


دادگاه علی معزی زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین بدون حضور وی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.
بنا به اطلاع گزارشگران  ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جلسه دادگاه علی معزی زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین روز یکشنبه ۲۹ بهمن ماه بدون حضور وی برگزار شد.
در طی این جلسه که در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شده بود وکیل مدافع علی معزی حضور داشته و به دفاع از موکل خود پرداخت.
وکیل مدافع در طی دفاعیات خود بیان داشت: "برای همه موارد اتهامی، ایشان دردادگاه کرج یکبار محکوم شده و حکم نیز اجرا شده است. چرا باید برای‌‌ همان موارد، دوباره محاکمه شود. ایشان ۷ ماه پس ازآزادی از زندان زمانی که موضوع درمان بیماری حاد خود را پیگیری می‌نمود، مجددا دستگیرشده است."
علی معزی در خصوص علت عدم شرکت خود در جلسه دادگاه انقلاب طی پیامی که در اختیار خبرگزاری هرانا قرار گرفته گفت:
بسم الله الرحمن الرحیم
ازآنجا که این محاکم، فرمایشی و مجرم بوده و مرتکب قتل‌های ناحق، می‌باشند. اینجانب علی معزی برای رضای وجدان خویش ورضای خدا وخلق، دراین محاکم حاضر نخواهم شد، هر حکمی هم دادند به وکیل ابلاغ کنند.
علی معزی که از مهر ماه سال جاری تا کنون از انجام ملاقات محروم می‌باشد، این هفته نیز در روز دوشنبه ۳۰ بهمن ماه با وجود حضور بستگانش در سالن ملاقات، از انجام ملاقات محروم بوده است.
همچنین دادستان از انجام مراحل درمان وی وآزمایش سونوگرافی ایشان که درتاریخ شنبه ۲۸ بهمن ماه نوبت بیمارستان داشتند، جلوگیری به عمل آورده و در روند درمان وی کارشکنی می‌کند.
گفتنی است، علی معزی به سرطان مثانه مبتلا می‌باشد و در هنگام بازداشت در حال انجام دوره درمان پزشکی خود بود که بازداشت وی موجب ناتمام ماندن روند درمانی وی گردید و مسئولین زندان تاکنون هیچ‌گونه اقدامی برای درمان این زندانی سیاسی انجام نداده‌اند.
علی معزی از خردادماه ۹۰ تاکنون در بازداشت موقت به سر می‌برد و ۷ ماه را در بندهای ۲۰۹ و ۲۴۰ زندان اوین سپری کرده است.
پرونده وی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام محاربه و هواداری از سازمان مجاهدین در حال رسیدگی می‌باشد.
معزی که حدود سه ماه و نیم را در انفرادی گذرانده به اتهام شرکت در مراسم یادبود محسن دکمه‌چی، علی صارمی و جعفر کاظمی بازداشت شده بود.
جعفر کاظمی و علی صارمی، بیش از یک سال پیش در زندان اوین اعدام شدند و محسن دکمه‌چی نیز پس از ابتلا به بیماری سرطان در زندان رجایی شهر کرج و بدلیل عدم اعطای مرخصی استعلاجی بموقع جهت مداوا، درگذشت.
لازم به یادآوریست، پیش از این نیز دادگاه انقلاب کرج، علی معزی را در پاییز ۸۷ به اتهام دیدار با همسر و ۲ تن از فرزندانش در اشرف به ۲ سال زندان محکوم کرده بود که وی حبس خود را در زندان رجایی شهر کرج سپری نمود.

۱۳۹۱ بهمن ۳۰, دوشنبه

یاشار پیری، فعال سیاسی به حبس و شلاق محکوم شد


شعبه ۱۰۴ دادگاه جزایی تبریز یاشار پیری، فعال سیاسی را به سه ماه حبس تعلیقی و ۳۰ ضربه شلاق محکوم کرد.
بنا به اطلاع گزارشگران ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این فعال سیاسی به اتهام اخلال در نظم عمومی به سه ماه حبس تعزیری که به مدت سه سال به حالت تعلیق در آمده است و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شد.
گفتنی است، که یاشار پیری در جریانات اعتراضات مردم شهرهای ارومیه و تبریز به خشک شدن دریاچه ارومیه در شهر تبریز بازداشت شده بود.

۱۳۹۱ بهمن ۲۸, شنبه

اخراج دو دانشجوی بهایی از دانشگاه پیام نور


دو دانشجوی بهایی به نامهای سپیده وزیری پورحقیقی و سمیر گلشن از دانشگاه اخراج شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سپیده وزیری پورحقیقی و سمیر گلشن به دلیل بهایی بودن از دانشگاه اخراج شدند.
این دو شهروند بهایی دانشجوی ترم ۴ مهندسی ماشین آلات کشاورزی دانشگاه پیام نور خرامه بوده‌اند.

۱۳۹۱ بهمن ۲۷, جمعه

توقیف وثیقه سعید عابدینی و تهدید وثیقه گذار


 دادسرای غیرقانونی مقدسی اوین اقدام به توقیف وثیقه سعید عابدینی، شهروند مسیحی ایرانی – آمریکایی کرده است.
بنا به اطلاع گزارشگران ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بازجویان اطلاعات سپاه نیز با تهدید وثیقه گذار برای جلوگیری از آزادی این زندانی تلاش می‌کنند.
سعید عابدینی شهروند مسیحی دارای تابعیت دوگانه ایرانی و آمریکایی است که به دلیل تاسیس کلیسای خانگی در سال ۲۰۰۹ پرونده‌ای برای وی مفتوح شد و پس از ورود به کشور در سال ۲۰۱۲ از سوی اطلاعات سپاه بازداشت و روانه بند ۲ الف شد.
بیش از هشتاد سناتور ایالات متحده از هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه، روز پنج‌شنبه ٢۶ بهمن (چهاردهم فوریه) در نامه‌ای خطاب به "جان کری" وزیر خارجه آمریکا، از وی خواستند تا برای آزادی "سعید عابدینی" کشیش آمریکایی ایرانی‌تبار که در زندان‌های ایران به سر می‌برد، از هیچ تلاشی فروگذار نکند.

۱۳۹۱ بهمن ۲۵, چهارشنبه

بازداشت دو شهروند بهایی در سمنان


اردشیر فناییان و شیدرخ فیروزیان دو تن از شهروندان بهایی سمنان صبح روز سه‌شنبه بازداشت شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح روز سه شنبه ۲۴ بهمن ماه ۱۳۹۱ ماموران اداره اطلاعات سمنان به منازل دو شهروند بهایی به نام‌های "اردشیر فناییان" و "شیدرخ فیروزیان" مراجعه کرده و پس از تفتیش کامل منازل، کامپیو‌تر، کتب مذهبی و بعضی عکس‌ها و وسایل شخصی را ضبط و دو شهروند بهایی مذکور را هم بازداشت و به نقطه نامعلومی انتقال می‌دهند.
تا این زمان هیچ اطلاعی از محل نگهداری این دو شهروند بهایی بدست نیامده است.

۱۳۹۱ بهمن ۲۴, سه‌شنبه

لینک دادن به "فیس‌بوک" و "گوگل پلاس" جرم محسوب می‌شود


بر اساس مصوبه جدید کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، "درج پیوند (لینک) یا تبلیغ تارنماهای فیل‌تر شده در پایگاه‌های اینترنتی" جرم محسوب می‌شود.
بنا به گزارش فارس، براساس اعلام تارنمای کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، این کارگروه طی مصوبه‌ای در پنجاه و پنجمین جلسه خود که چهارشنبه هجدهم بهمن ماه برگزار شد، "درج پیوند (لینک) یا تبلیغ تارنماهای فیل‌تر شده در پایگاه‌های اینترنتی" را مجرمانه دانست.
با اضافه شدن این بخش به بند "ج" فهرست مصادیق محتوای مجرمانه، از این تاریخ، لینک دادن به تارنماهای فیل‌تر شده از جمله شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک و گوگل پلاس، مجرمانه است.
براساس این قانون با وبلاگ‌ها و پایگاه‌های اینترنتی متخلف برخورد خواهد شد.
خبرگزاری دانشجو گزارش داده است که تارنماهای بسیاری در داخل کشور، از طریق درج دکمه‌های انتشار مطلب در کنار اخبار و مطالب خود که با هدف تسهیل انتشار اخبار در فاضی مجازی انجام شده است، مشمول این قانون خواهند شد.

۱۳۹۱ بهمن ۲۳, دوشنبه

دختران میرحسین موسوی بازداشت شدند


زهرا و نرگس دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، بازداشت شدند.
به گزارش تارنمای کلمه، در آستانهٔ ۲۵ بهمن و آغاز سومین سال حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، ماموران امنیتی صبح امروز با حمله به منزل دو دختر میرحسین به تفتیش چند ساعتهٔ منزل پرداخته و دختران وی را بازداشت کردند.
نزدیک به سه ماه است که دختران میرحسین و رهنورد با پدر و مادر خود تماس و ملاقات نداشته‌اند.
آن‌ها پیش از این بار‌ها مورد تهدید ماموران امنیتی قرار گرفته بودند و برای اطلاع رسانی نکردن دربارهٔ پدر و مادر خود تحت فشار بودند.
زهرا موسوی از محل کار خود اخراج شد و نرگس موسوی نیز در تصادف‌ها و دزدی‌های ساختگی از سوی نیروهای امنیتی تحت فشار قرار داشتند تا از حق طبیعی خود برای اطلاع رسانی از وضعیت پدر و مادر خود دست بردارند.
فرزندان کروبی، موسوی و رهنورد چندی پیش در بیانیه‌ای خطاب به ملت ایران با بیان مظالمی که بر والدینشان می‌رود از حاکمیت خواسته بودند تا به والدین آن‌ها فرصتی داده شود تا بتوانند از ظلم رفته بر آن‌ها و حجم انبوه اتهام‌ها، دستگیری بی‌مورد و خشونت رفته برخود، خانواده و تمام دوستدارانشان به پیشگاه مردم شریف و دلیر ایران شکایت کنند.
زهرا موسوی، دختر نخست وزیر هشت سال دفاع مقدس ماه گذشته در گفت‌و‌گویی گفته بود: این وضعیت ناراحت کننده است، نه فقط در مورد پدر و مادر ما، بلکه همهٔ آنهایی که دلسوز این کشور هستند. وقتی ما حصل تجربه یک انقلاب و سه دهه زحمت دلسوزانه و متعهدانه در زندان‌ها باشند، چه کسانی می‌خواهند در بحران‌ها به داد این وضعیتی که وجود دارد برسند؟
نرگس موسوی نیز در گفت‌و‌گویی تاکید کرده بود: ما به این وضعیت معترضیم و به جز آزادی بی‌قید و شرط والدینمان قانع نخواهیم شد. ما هیچ دلیل و برهان عقلی و قانونی برای این زندان که نزدیک به دو سال است پدر و مادر ما و آقای کروبی اسیر آن هستند، نمی‌بینیم.

۱۳۹۱ بهمن ۲۲, یکشنبه

نگرانی از وضعیت ارژنگ داودی در پی انتقال به سلول انفرادی


ارژنگ داودی زندانی سیاسی تبعید شده به زندان بندر عباس بدلایل نامعلومی به سلول انفرادی منتقل شده است و از وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.
بنا به اطلاع گزارشگران ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ارژنگ داودی زندانی سیاسی که بیش از ۱۰ سال را در زندان سپری کرده است، روز ۱۸ بهمن ماه از سوی ریاست زندان احضار و سپس بدون ذکر هیچ دلیل مشخص به سلول انفرادی زندان بندر عباس منتقل گردید.
یکی از بستگان این زندانی سیاسی به گزارشگر هرانا گفت: "تا جایی که ما متوجه شدیم علت انتقال وی به سلول انفرادی نزدیک شدن به ایام ۲۲ بهمن می‌باشد."
وی ادامه داد: "پیش‌تر نیز در زندان رجایی شهر کرج در مناسبتهای این گونه مسئولین وی را به سلول افرادی منتقل می‌کردند. آقای داودی در اعتراض به اینگونه برخورد‌ها غالبا دست به اعتصاب غذا می‌زند و در مدت نگهداری در سلول انفرادی از خوردن هرگونه غذایی خودداری می‌کند."
لازم به یاد آوریست، ارژنگ داودی اوایل تیر ماه سال جاری از بند ۱۲ زندان رجایی شهر کرج به انفرادیهای بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل و پس از ۱۲۷ روز انفرادی در این بند به زندان بندر عباس تبعید شده است.
ارژنگ داودی در مدتی که در بند ۲۰۹ بسر برد، بدلیل اعتصاب غذا سه شب را در بیمارستان قمر بنی هاشم تهران بستری گردید.
گفتنی است، سلولهای انفرادی زندان بندر عباس به بند ویژه شهرت دارد و زندانیانی که قوانین و مقررات داخلی را زیر پا می‌گذارند در این بند تحت آزار و اذیت بدنی قرار می‌گیرند.

بی‌خبری مطلق از ساسان آقایی روزنامه نگار دربند


از وضعیت ساسان آقایی بیش از یک هفته است که کوچکترین اطلاعی در دست نیست و وی ممنوع الملاقات شده است.
ساسان آقایی روزنامه‌نگار که در یورش ماموران امنیتی به دفتر روزنامه اعتماد در تاریخ ۹۱/۱۱/۰۸ بازداشت شده بیش از یک هفته است که هیچ گونه تماسی با خانواده خود نداشته و در مراجعه روز پنج شنبه مورخ ۲۰ بهمن ماه خانواده وی جهت ملاقات به آن‌ها اعلام شده که این روزنامه نگار زندانی ممنوع الملاقات است.
به گزارش ادوار نیوز، آخرین تماس ساسان آقایی با خانواده مربوط به دوشنبه هفته گذشته بوده و از آن زمان تاکنون خانواده وی در بی‌خبری کامل نسبت به وضعیت این زندانی به سر می‌برند و این امر موجب نگرانی شدید خانواده وی شده است.

۱۳۹۱ بهمن ۲۱, شنبه

نامه ۱۹ تن از زندانیان سیاسی زاهدان در محکومیت اعدام قریب الوقوع فعالین سیاسی


 ۱۹ تن از زندانیان سیاسی زندان زاهدان که برخی از ایشان خود با مجازات مرگ روبرو می‌باشند در طی نامه‌ای از اجرای قریب الوقوع حکم اعدام زانیار و لقمان مرادی، یونس آقایان و ۵ تن از فعالین عرب اهوازی ابراز نگرانی کرده و آن را محکوم کرده‌اند.
ایشان در طی نامه خود می‌گویند: "زمزمهٔ به چوبهٔ دار سپرده شدن سه تن از فعالین کرد به نامهای زانیار مرادی، لقمان مرادی، یونس آقایان و ۵ تن از فعالین عرب به نام‌های محمد علی عموری، هاشم شعبانی، هادی راشدی، سید جابر آلبو شوکه، سید مختار آلبوشوکه ما را به یاد غمگینی این سالهایی می‌اندازد که برادرانمان را از جلوی چشم‌هایمان می‌بردند."
این ۱۹ زندانی سیاسی همچنین خاطر نشان می‌‎‌کنند: "ما زندانیان سیاسی زندان زاهدان که خود قربانی بی‌عدالتی گشته‌ایم و تعدادی نیز در زیر حکم اعدام به سر می‌بریم و در کنارمان سه تن از فعالین کرد نیز هستند که پس از سال‌ها زیر حکم اعدام بودن به اینجا تبعید گشته‌اند از تمام مجامع بین المللی و نهادهای حقوق بشری خواستار آن هستیم که از حکم اعدام برادرانمان جلوگیری کنند و نگذارند که بار دیگر لاله‌های این سرزمین در خون غلطیده شوند."
متن کامل این نامه که در اختیار خبرگزاری هرانا قرار گرفته است را در زیر می‌خوانید:
نگذاریم بار دیگر سحرگاهان ۱۹ اردیبهشت تکرار شود و خون از چشم میلیون‌ها انسان بهار را سیاهپوش کند
بنی آدم اعضای یکدیگرند / که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوی به درد آورد روزگار / دگر عضو‌ها را نباشد قرار
نوشتن نامه برای کسی که او را نمی‌شناسی و نمی‌دانی کیست کار خیلی سختیست، ولی وقتی که این نا‌شناس همچو خود نگارنده قربانی بی‌عدالتی گشته باشد و زیر حکم ناعادلانهٔ اعدام روز‌ها را سپری کند او را برایمان آشنا‌تر از هر غریبه‌ای کرده و می‌کند.
سخن از حکم ناعادلانهٔ اعدام شد و دردی که ما زندانیان بلوچ را همیشه همراهی کرده است و در کنار این درد متاسفانه سکوت مجامع بین المللی و خود سانسوری فعالین حقوق بشر داخل کشور.
از آنجا که این نوشته رنج نامهٔ ما زندانیان نیست گلایه‌ها و درد‌هایمان را نیز همچو تمام این سال‌ها به سینهٔ پر از درد مردمانمان می‌سپاریم تا که فردا و در دل تاریخ این درد‌ها آشکار شود.
زمزمهٔ به چوبهٔ دار سپرده شدن سه تن از فعالین کرد به نامهای زانیار مرادی، لقمان مرادی، یونس آقایان و ۵ تن از فعالین عرب به نام‌های محمد علی عموری، هاشم شعبانی، هادی راشدی، سید جابر آلبو شوکه، سید مختار آلبوشوکه ما را به یاد غمگینی این سالهایی می‌اندازد که برادرانمان را از جلوی چشم‌هایمان می‌بردند و ...
ما زندانیان سیاسی زندان زاهدان که خود قربانی بی‌عدالتی گشته‌ایم و تعدادی نیز در زیر حکم اعدام به سر می‌بریم و در کنارمان سه تن از فعالین کرد نیز هستند که پس از سال‌ها زیر حکم اعدام بودن به اینجا تبعید گشته‌اند از تمام مجامع بین المللی و نهادهای حقوق بشری خواستار آن هستیم که از حکم اعدام برادرانمان جلوگیری کنند و نگذارند که بار دیگر لاله‌های این سرزمین در خون غلطیده شوند.
ما زندانیان سیاسی زندان زاهدان در کنار مردم کردستان که در تمام این سال‌ها بسیاری از فرزندانش به جرم آزادی خواهی در خون خفتند و باز هم سکوت نکردند تا جایی که معلم عشق و آزادی فرزاد کمانگر و شیرین کژال کردستان در سحرگاهان ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۹ به چوبهٔ دار سپرده شدند و باز هم سکوت بود که در آن سرزمین محکوم شد و در کنار مردم خوزستان که این روز‌ها خبر اعدام ۵ تن از فعالین اهوازی خواب را در چشمانشان رنگ خون گرفته، از تمام نهادهای بین المللی و حقوق بشری عاجزانه در خواست می‌کنیم که نگذاریم بار دیگر سحرگاهان ۱۹ اردیبهشت تکرار شود و خون از چشم میلیون‌ها انسان بهار را سیاهپوش کند.
۱_حبیب الله ریگی
۲_عبدالغنی گونگوزی
۳_جهیند ریگی
۴_عبدالوهاب ریگی
۵_عبدالخالق شاه زهی
۶_بشیر احمد حسینی
۷_حامد وکالت
۸_نوید شجاعی
۹_عمادالدین ملازهی
۱۰_اسحاق کلکلی
۱۱_عابد بمپوری
۱۲_پرویز تهتانی
۱۳_خالد شاه بخش
۱۴_رحمت الله نارویی
۱۵_حامد حدادی
۱۶_امیر طالب
۱۷_محمد امین آگوشی
۱۸_احمد پولادخانی
۱۹_ایرج محمدی

۱۳۹۱ بهمن ۲۰, جمعه

زهرا منصوری به مرخصی استعلاجی اعزام شد


زهرا (محبوبه) منصوری زندانی سیاسی زندان اوین که بتازگی با عود بیماری سرطان خود در وضعیت وخیمی قرار گرفته بود به مرخصی استعلاجی اعزام شد.
بنا به اطلاع گزارشگران  ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زهرا منصوری زندانی سیاسی ۶۰ ساله بند نسوان زندان اوین که از بیماری صرع رنج می‌برد و بتازگی با عود سرطان سینه در وضعیت وخیمی قرار گرفته بود با تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی به مرخصی درمانی اعزام شد.
زهرا منصوری پیش‌تر نیز در بهار سال ۹۰ که بازداشت گردید، در بند ۲۰۹ زندان اوین تحت عمل جراحی قرار می‌گیرد، ولی از آنجا که عمل مورد نظر با تشخیص اشتباه پزشکان همراه بود، بیماری سرطان سینه وی مجددا عود کرده و وی را در شرایط خطر ناکی قرار داده است.
یکی از نزدیکان زهرا منصوری به گزارشگر هرانا گفت: "فعلا میزان مرخصی داده شده معلوم نیست، ولی ما امیدواریم که مرخصی درمانی وی تا بهبود کامل ادامه پیدا کند."
وی همچنین ادامه داد: "در شرایط فعلی بازگشت زهرا منصوری به زندان بسیار خطر ناک است و ممکن است باعث مرگ وی شود."
زهرا (محبوبه) منصوری در تاریخ ۶ آبان ماه در حالی مجددا جهت اجرای محکومیت صادره بازداشت و به زندان اوین منتقل گردید که به تازگی تحت عمل جراحی مربوط به ناراحتی‌های روده قرار گرفته بود و بسیاری از اعمال طبیعی بدن انسان، نظیر نشستن برایشان دشوار شده بود.
وی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباس به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که این حکم به دلیل وضعیت خاص جسمی به ۲ سال حبس تعزیری و ۵ سال حبس تعلیقی تقلیل یافت.
قابل ذکر است که زهرا (محبوبه) منصوری خواهر زندانی سیاسی محمدعلی (پیروز) منصوری است، ایشان همواره به دلیل وابستگی‌های خانوادگی تحت فشار بوده‌اند.
محمد علی منصوری که از ۱۱ شهریورماه سال ۱۳۸۶ در زندان به سر می‌برد، به اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین خلق به تحمل ۱۷ سال حبس تعزیری و تبعید به زندان رجایی شهر کرج محکوم شده است.

۱۳۹۱ بهمن ۱۸, چهارشنبه

نگرانی سازمان ملل از بازداشت روزنامه نگاران ایرانی

کار‌شناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد از رژیم ایران خواسته‌اند دستگیری روزنامه نگاران را متوقف سازد. 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، چهار کار‌شناس روزسه شنبه در بیانیه مشترکی گفتند «موج اخیر دستگیری روزنامه نگاران فقط به دلیل انجام فعالیت‌های حرفه‌ای، نقض آشکار تعهداتی است که رژیم ایران براساس قوانین بین المللی حقوق بشر برعهده گرفته است.» 

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران هفته پیش گفت بیش از ۱۲ روزنامه نگارهنگام همکاری با یک شبکه مرتبط با غرب پیشاپیش برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، بازداشت شده‌اند. 

این وزارتخانه گفت شبکه آن‌ها توسط بی‌بی سی تاسیس شد و در «همکاری با چند دولت غربی» عمل می‌کند. 

کار‌شناسان سازمان ملل متحد گفتند دست کم ۱۷ روزنامه نگار بازداشت شده‌اند، و احکام دستگیری واحضاریه برای چندین نفر دیگرصادرشده است. 

آن‌ها گفتند نگران هستند که جدید‌ترین موج دستگیری‌ها ممکن است بخشی ازکمپین گسترده تری برای روزنامه نگاران و رسانه‌های مستقل در ایران باشد.

ممانعت از اعزام سه زندانی سیاسی زندان رجایی شهر کرج


 از اعزام کامران رحیمیان، محمد بنازاده امیرخیزی و عادل نعیمی بدلیل خودداری از پوشیدن لباس فرم زندان ممانعت به عمل آمد.
بنا به اطلاع گزارشگران، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز گذشته، دوشنبه ۱۶ بهمن ماه از اعزام کامران رحیمیان و محمد بنازاده امیر خیزی که قرار بود به ترتیب جهت ملاقات با همسر و خواهر خود به زندان اوین اعزام شوند ممانعت به عمل آمد.
همچنین از اعزام عادل نعیمی به دادگاه نیز به دلیل خودداری وی از به تن کردن لباس فرم زندان ممانعت به عمل آمد و این سه زندانی بداخل بند بازگردانده شدند.
این برخورد مسئولین در حالی اتفاق می‌افتد که پیش‌تر رئیس زندان رجایی شهر "مردانی" طبق دستوری اعلام کرده بود که زندانیان سیاسی از پوشیدن لباس فرم زندان بدلیل آلودگی و توهین آمیزبودن آن معاف می‌باشند.
گفتنی است، کامران رحیمیان از اساتید دانشگاه آنلاین بهاییان به همراه همسر خود فاران حسامی دیگر استاد این دانشگاه بازداشت و شعبه ۱۵دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی این دو شهروند بهائی را به اتهامات مشابه "عضویت در جامعه بهائی" (ماده ۴۹۹) و "اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی" (ماده ۶۱۰) به چهار سال حبس تعزیری محکوم کرد. هم اکنون کامران رحیمیان در سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج و فاران حسامی در بند زنان زندان اوین نگهداری می‌شوند.
همچنین محمد بنازاده امیرخیزی ۶۳ ساله و بازاری سر‌شناس نیز در ۹ آذرماه سال ۸۸ با یورش مامورین وزارت اطلاعات به محل کارش دستگیر و به بند ۲۰۹ زندان اوین و سپس زندان رجایی شهر کرج منتقل شد.
گفتنی است، که خواهر این زندانی سیاسی، بنام کبری بنازاده امیرخیزی که حدود ۶۰ سال سن دارد و در بند نسوان زندان اوین نگهداری می‌شود، از ناحیه زانو، کمر و چشم ابراز ناراحتی می‌کند و مسئولین زندان از اقدامات درمانی شایسته تا کنون سرباز زده‌اند.
عادل نعیمی، شهروند بهائی ساکن تهران نیز در تیرماه سال ۹۱ به همراه اعضای خانواده و چند تن دیگر از شهروندان بهائی در تهران بازداشت شده بود و مدت زیادی در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین بسر برده بود. وی در روز ۱۵ بهمن ماه سال جاری از بند عمومی ۳۵۰ زندان اوین به زندان رجایی شهر منتقل شده بود و هنوز بلاتکلیف می‌باشد.

۱۳۹۱ بهمن ۱۶, دوشنبه

مخالفت مسئولان با مرخصی درمانی مهدی خدایی


مسئولان به تازگی با مرخصی درمانی مهدی خدایی، فعال دانشجویی و حقوق بشر که در بند ۳۵۰ زندان اوین محبوس است؛ مخالفت نموده‌اند.
بنا به اطلاع گزارشگران  ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پی‌گیری‌های مهدی خدایی و خانواده‌ی وی جهت اخذ مرخصی، در حالی پس از گذشت قریب به سه سال بی‌نتیجه بوده است که مسئولان به تازگی با درخواست مرخصی درمانی وی هم مخالفت نمودند.
این زندانی سیاسی که با مشکلات جدی دهان و دندان روبه‌روست، بایستی به دندانپزشک مراجعه کند، اما دادستانی با خروج وی از زندان جهت درمان هم موافقت نمی‌کند.
وی از اسفندماه  سال ۸۸ بدون حتی یک روز مرخصی، در زندان اوین محبوس است.
مهدی خدایی، دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشگاه آزاد شهر ری و از اعضای مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۱۲ اسفند ماه ۸۸ و در پی هجوم گسترده و هماهنگ نیروهای سپاه پاسداران به منازل اعضا و همکاران مجموعه، بازداشت و متعاقباً به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شد.
این زندانی سیاسی در دادگاهی که پس از ماه‌ها بلاتکلیفی در شعبه‌ی ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد، به اتهام "عضویت و فعالیت در تشکیلات مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران" با هدف "اخلال در امنیت کشور" و "فعالیت تبلیغی بر علیه نظام جمهوری اسلامی" به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد.
مضاف بر این وی پیش از آن نیز از سوی قاضی صلواتی به تحمل ۴ سال محکوم شده بود که با احتساب این دو پرونده و بنا بر رای دادگاه تجدیدنظر تهران در مجموع به تحمل ۷ سال حبس تعزیری محکوم است.

۱۳۹۱ بهمن ۱۴, شنبه

دانشمند جوان ایرانی محبوس در زندان اوین


با گذشت دو سال از حبس امید کوکبی دانشمند جوان ایرانی محبوس در زندان اوین اما فشارهای بازجویان برای متقاعد کردن وی برای همکاری با آن‌ها همچنان ادامه دارد.
امید کوکبی، دانشجوی فوق دکترای فیزیک اتمی با گرایش لیزر در دانشگاه آستین تگزاس آمریکاست که در بهمن ماه سال ۸۹ به هنگام خروج از ایران در فرودگاه امام خمینی بازداشت و به اتهام ارتباط با دول متخاصم مدت ۳۶ روز در بند ۲۰۹ زندان اوین در انفرادی و از آن زمان تاکنون در بند ۳۵۰ زندان به سر می‌برد.
بنا به گزارش تارنمای جرس، امید کوکبی طی ماههای اخیر کاهش وزن زیادی داشته است و همچنان در مقابل این فشارهای بازجویان مقاومت می‌کند. او نه تنها در این مدت یک روز هم مرخصی نداشته بلکه از ملاقات با وکیل خود نیز محروم است.
نکته قابل تامل در روند رسیدگی به پرونده دکتر امید کوکبی این است که وی پس از پانزده ماه بلاتکلیفی در زندان در روز یکشنبه ۲۴/۲/۱۳۹۱ به دستور قاضی صلواتی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب احضار و حکم ده سال حبس تعزیری به اتهام ارتباط با دولت متخاصم آمریکا (کشوری که این دانشجوی دکترا در آن مشغول به تحصیل بوده است) به وی ابلاغ می‌شود.
در حالی که تاریخ صدور حکم ۱۳/۱۲/۹۰ (یعنی‌‌ همان روز برگزاری آخرین جلسه دادگاه در سال گذشته) درج شده است و ابلاغ رای به مدت دو ماه و اندی به تاخیر افتاده بود تا همزمان با برگزاری دادگاه سیزده متهم جاسوسی برای اسراییل، به دستور قاضی صلواتی به دادگاه برده و با اجبار در جلسه دادگاه شرکت داده شده و سپس مفاد حکم به وی ابلاغ می‌شود.
چندی پیش نیز دکترامید کوکبی، دانشجوی فوق دکترای لیزر از دانشگاه آستین تگزاس به اتهام تحصیل مال از طریق نا‌مشروع از سوی شعبه ۱۰۵۷دادگاه عمومی تهران به ۹۱ روز حبس محکوم شد.

یک فعال دانشجویی کرد دیگر بازداشت شد


 در پی بازداشت فعالین دانشجویی کرد، خالد محمدی دانشجوی کار‌شناسی ارشد رشته جغرافیا نیز بازداشت شد.
بنا به گزارش تارنمای دانشجونیوز، خالد محمدی دانشجوی کار‌شناسی ارشد رشته جغرافیا طی هفته گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل گردید.
پیش‌تر بازداشت ۴ فعال دانشجویی کرد در شهر مریوان در طی گزارشی منتشر شده بود که با بازداشت خالد محمدی تعداد بازداشت شدگان به ۵ نفر رسید.
اسامی دیگر بازداشت شدگان عبارت است از، سامان محمودی دانشجوی دانشگاه ارومیه، سوران دانشور دانش آموخته رشته مسکن و شهرسازی از دانشگاه کردستان، داود قسیمی دانشجوی کار‌شناسی جامعه‌شناسی در دانشگاه آزاد تهران و محمد کهنه‌پوشی دانشجوی دانشگاه ارومیه هفته گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند.
بازداشت این دانشجویان، که همراه با تفتیش منزل و بردن کیس‌های کامپیو‌تر و وسایل شخصی این دانشجویان بوده، در حالی صورت می‌گیرد که از وضعیت فعلی آنان خبری در دست نیست.
در حال حاضر نزدیک به سی تن از دانشجویان ایرانی در زندان هستند و بسیاری از آنان به احکام طولانی مدت حبس محکوم شده‌اند.

۱۳۹۱ بهمن ۱۳, جمعه

بازداشت و بلاتکلیفی ۱۳۰ روزه یک وبلاگ نویس در زندان عادل آباد شیراز


کاوه طاهری وبلاگ نویسی که در ۲ مهر ماه سال جاری بازداشت شد، بیش از ۱۳۰ روز است که بصورت بلاتکلیف در زندان بسر می‌برد.
بنا به اطلاع گزارشگران  ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کاوه طاهری وبلاگ نویس ساکن شیراز در تاریخ ۲ مهرماه سال جاری با مراجعه مامورین اطلاعات سپاه به محل کارش بازداشت و ابتدا به بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ سپاه و پس از ۵۲ روز به زندان عادل آباد شیرزا منتقل گردید.
مامورین که در هنگام بازداشت لب‌تاب شخصی وی را ضبط نموده بودند سپس به منزل کاوه طاهری مراجعه کرده و ضمن تفتیش منزل وسایل شخصی او از قبیل هارد کامپیو‌تر، دستنوشته‌ها و... را ضبط کرده و با خود بردند.
یکی از بستگان این وبلاگ نویس به گزارشگر هرانا گفت: "کاوه طاهری که ۳۱ سال سن دارد، دوره‌های خبرنگاری را پشت سر گذاشته و کارت خبرنگاری نیز داشته است و یکی از موارد اتهامی وی در بازپرسی خبرنگاری بدون مجوز اعلام شده است."
اکنون باوجود گذشت بیش از ۱۳۰ روز از بازداشت کاوه طاهری و پیگیری مستمر خانواده هیچ دادگاهی برای وی تشکیل نشده و دادگاه به وکیل ایشان نیز اجازه مطالعه پرونده را نداده‌اند.
گفتنی است، اتهامات کلی این وبلاگ نویس در پرونده، اقدام علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی عنوان شده است.