۱۳۹۱ بهمن ۱۲, پنجشنبه

یک درویش گنابادی به ۲ سال حبس تعزیری محکوم شد


علی معظمی، یکی از دراویش طریقت نعمت اللهی گنابادی در دادگاه انقلاب تهران به دو سال حبس تعزیری محکوم شد.
به گزارش مجذوبان نور، آقای معظمی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به دو سال حبس تعزیری محکوم شده است. این محکومیت به اتهام اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی برای این درویش گنابادی صادر شده است.
علی معظمی به همراه بیش از ۱۵ تن دیگر از دراویش گنابادی و وکلا و پرسنل سایت مجذوبان نور در شهریور سال گذشته در شهر تهران بازداشت و نزدیک به ۱ ماه را در سلول انفرادی بند امنیتی زندان اوین نگهداری شد و مورد بازجویی قرار گرفت.
از میان افراد بازداشت شده مرتبط با پرونده سایت مجذوبان نور، آقایان علیرضا روشن و نصرت طبسی نیز با اتهامی مشابه به ترتیب به یک سال حبس تعزیری و ۴ سال حبس تعلیقی و شش ماه حبس تعریزی و چهار و نیم سال تعلیقی محکوم شدند که آقای روشن هم اکنون در بند ۳۵۰ اوین در حال سپری کردن محکومیت خود است و آقای طبسی نیز جهت اجرای حکم به دادسرای شهید مقدس احضار شده است.
این در حالی است که از میان افراد بازداشت شده در شهریور سال گذشته، حمید مرادی، فرشید یدالهی، امیر اسلامی، افشین کرمپور، رضا انتصاری، مصطفی دانشجو و امید بهروزی همچنان در بند ۳۵۰ اوین بلاتکلیف باقی مانده اند و هیچ دادگاهی برای رسیدگی به اتهاماتشان برگزار نشده است.

ریحانه طباطبایی بازداشت شد

در ادامه موج جدید بازداشت روزنامه نگاران و فعالان مطبوعاتی و طبق وعدۀ وزارت اطلاعات جهت ادامه دستگیری‌ها، ریحانه طباطبایی نیز بازداشت شد، تا فهرست روزنامه نگاران بازداشتی طی موج اخیر سرکوب‌ها، به ۱۵ تن برسد. 

بنا به گزارش جرس، ریحانه طباطبایی، روزنامه نگار و فعال مطبوعاتیِ نشریات و رسانه‌های اصلاح طلب، روز پنجشنبه ۱۲ بهمن ماه در تهران بازداشت شد. 

خانم طباطبایی آذر ماه سال ۸۹ نیز بازداشت و پس از ۴۰ روز انفرادی در بند دوالف سپاه با قرار وثیقه آزاد شد و سپس از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. 

ریحانه طباطبایی روزنامه نگار روزنامه شرق است که سابقه فعالیت در خبرگزاری سینا و مجله‌های ایران فردا و چلچراغ را در کارنامه خود دارد.

فاطمه ساغرچی بازداشت شد


 در ادامه بازداشت فعالان مطبوعاتی، فاطمه ساغرچی، مدیر سابق کتابخانه مرکز تحقیقات استراتژیک و ویراستار سایت جماران، شنبه هفت بهمن، در منزل خود بازداشت شد.
به گزارش جرس، محمود علیزاده طباطبایی، وکیل خانم ساغرچی گفته است که پرونده ایشان در ارتباط با موج جدید دستگیری خبرنگاران و روزنامه نگاران است.
خانم ساغرچی در هنگام دستگیری ویراستار سایت خبری – تحلیلی «جماران» بوده است.

۱۳۹۱ بهمن ۱۱, چهارشنبه

عفو بین‌الملل خواستار آزادی روزنامه‌نگاران ایرانی شد


سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای در روز دوشنبه، هشت بهمن، خواستار آزادی همه روزنامه‌نگاران ایرانی شد که در یورش‌های اخیر نهادهای امنیتی به دفتر رسانه‌های اصلاح‌طلب کشور بازداشت شده‌اند.
بر اساس گزارشها، نیروهای امنیتی ایران در چهار روز اخیر چهارده روزنامه‌نگار را بازداشت کرده‌اند، در حالی که منابع حکومتی می‌گویند اتهام آن‌ها همکاری با "ضدانقلاب" و "رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور" بوده است.
به گزارش رادیو فردا، آن هریسون، معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقا عفو بین‌الملل، در واکنش به این بازداشت‌ها گفت: "بازداشت‌های اخیر روزنامه‌نگاران ایرانی، نتیجه محدودیت‌ها و قوانین سفت و سخت در رابطه با رسانه‌ها است که در حکم نقض آزادی بیان به شمار می‌رود و باید تغییر یابد."
خانم هریسون افزود: "همه روزنامه‌نگاران ایرانی که تنها به خاطر فعالیت‌ها و اشتغالات مسالمت‌آمیز خود زندانی شده‌اند بلافاصله و بدون هیچ شرطی باید آزاد شوند."
در آخرین موج حمله به فعالان رسانه‌ای در ایران، جواد دلیری، پوریا عالمی، نسرین تخیری، پژمان موسوی، نرگس جودکی، ساسان آقایی، اکبر منتجبی، امیلی امرایی، صبا آذرپیک، میلاد فدایی‌اصل، سلیمان محمدی، مطهره شفیعی، کیوان مهرگان و حسین یاغچی از رسانه‌های اصلاح‌طلب اعتماد، شرق، بهار، آرمان، آسمان و خبرگزاری ایلنا بازداشت شدند.
در این میان گزارش‌ها از آزادی مطهره شفیعی، خبرنگار روزنامه آرمان به قید کفالت به فاصله دو روز پس از بازداشت حکایت دارد.
موج جدید بازداشت فعالان رسانه‌ای در ایران پس از آن آغاز شد که غلامحسین محسنی اژه‌ای، دادستان کل کشور، هفته گذشته در یک کنفرانس خبری ادعا کرد که برخی از روزنامه‌نگاران دست در دست "غربی‌ها و ضدانقلاب" دارند.
آقای محسنی اژه‌ای گفت: "اگر احیانا چنین شخصی بازداشت شود، کسی است که به کشور و ملت خودش خیانت کرده و با ضد انقلاب خارج‌نشین همدست شده است."
این ادعا‌ها با تایید تلویحی محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز همراه شد، به‌ طوری که او روز دوشنبه، هشت بهمن، گفت که اتهام روزنامه‌نگاران بازداشت شده در تهران "مطبوعاتی" نیست.
آقای حسینی اما از توضیح بیشتر در این‌ باره خودداری کرد و تنها اظهار داشت که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال بررسی این موضوع است.
آن هریسون در واکنش به این اظهارات گفت: "واضح است که روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده [در ایران] قربانی توهمات حکومت در رابطه با آن چیزی هستند که "براندازی نرم" می‌خوانند و آن را به دولت‌های غربی نسبت می‌دهند."
خانم هریسون افزود: "متاسفانه این مسئله تازه‌ای نیست. بسیاری از فعالان رسانه‌ای هدف آزار و اذیت‌ و ارعاب‌های همیشگی مقاماتی هستند که به کوچک‌ترین انتقادی واکنشی چنین ظالمانه نشان می‌دهند."
بازداشت‌های گسترده اخیر فعالان رسانه‌ای در ایران واکنش نهاد‌ها و گروه‌های دیگری را نیز در پی داشته است.
شورای هماهنگی راه سبز امید، از گروه‌های منتقد حکومت ایران و نزدیک به میرحسین موسوی و مهدی کروبی، نیز روز دوشنبه در بیانیه‌ای این بازداشت‌ها را محکوم کرد و آن را آغاز "دور جدید سرکوب روزنامه‌نگاران مستقل" در ایران نامید.
در بیانیه این گروه سیاسی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال آینده آمده است که بازداشت روزنامه‌نگاران آن هم "بدون طی مراحل و تشریفات قانونی" نشان می‌دهد که "حاکمان اقتدارگرا هیچ نیازی به رعایت ابتدایی‌ترین ظواهر و لوازم انتخابات آزاد و سالم احساس نمی‌کنند."
شورای هماهنگی راه سبز امید در ‌‌نهایت از "دستگاه‌های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی می‌خواهد به کردارهای غیرانسانی و ضدملی خود که هیچ نسبتی با قانون ندارد پایان دهند، عقلانیت پیشه کنند" و این روزنامه‌نگاران را آزاد کنند.
گزارشگران بدون مرز، سازمان اطلاع‌رسانی و امنیت خبرنگاران ایتالیا و جبهه مشارکت از دیگر نهادهایی هستند که نسبت به بازداشت‌های اخیر روزنامه‌نگاران ایرانی واکنش نشان داده‌اند و خواستار آزادی آن‌ها شده‌اند.

شیرکوه معارفی زندانی سیاسی محکوم به مرگ همچنان بلاتکلیف است


 پرونده شیرکوه معارفی زندانی سیاسی زندان سقز که به اعدام محکوم شده است، همچنان در کمیسیون عفو و بخشودگی سنندج بدون جواب مانده است و وی کماکان زیر حکم اعدام بسر می‌برد.
بنا به اطلاع گزارشگران  ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شیرکوه معارفی زندانی سیاسی زندان سقز که از سوی دادگاه انقلاب به مرگ محکوم شده است، در حالی در انتظار پاسخ کمیسیون عفو بخشودگی بسر می‌برد که حکم اعدام وی کماکان پابرجا می‌باشد.
این زندانی سیاسی ۳۰ ساله، اهل بانه در نهم مهرماه سال ۱۳۸۷ دستگیر شده و از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب سقز متهم به محاربه و به اعدام محکوم شد.
پرونده وی پس از اعتراض به شعبه ۴ تجدید نظر استان ارسال و این شعبه حکم را عیناً تایید نمود. در مهر ماه ۸۸ نیز دیوان عالی کشور حکم اعدام را تایید کرده و از آن زمان شیرکوه معارفی در خطر اجرای حکم اعدام بسر می‌برد.
پرونده وی سپس با تقاضای عفو، به کمیسیون عفو بخشودگی استان ارسال می‌شود و این کمیسیون تا این لحظه از هرگونه پاسخی به خانواده معارفی امتناع کرده است.
شیرکوه معارفی در فروردین ماه سال جاری نیز یکبار در اعتراض به وضعیت نامعلوم و نامشخص خود در زندان دست به اعتصاب زده و این اقدام را طی نامه‌ای به دادستان و مسئولین زندان اعلام نمود.

ممانعت مسئولین زندان از مرخصی درمانی پیمان عارفی


 باوجود تشخیص پزشکان مبنی بر خطرناک بودن عمل جراحی دوم در زندان، مسئولین زندان با مرخصی استعلاجی امیررضا (پیمان) عارفی مخالفت می‌کنند.
بنا به اطلاع گزارشگران ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امیررضا عارفی زندانی سیاسی تبعید شده به زندان مسجد سلیمان که از وجود سه غده زیر جلدی بدخیم رنج می‌برد، طی ماه گذشته یکبار در بهداری زندان مورد عمل جراحی قرار گرفت.
پزشکان زندان که از عمل بزرگ‌ترین غده در زندان ابراز نگرانی کرده‌اند، غده سوم را دست نخورده باقی گذاشته و تشخیص داده‌اند که این غده در بیمارستانی مجهز باید مورد عمل قرار گرفته و خارج گردد. با این وجود مسئولین زندان مسجد سلیمان با مرخصی استعلاجی این زندانی سیاسی تاکنون مخالفت کرده و نسبت به درمان قطعی بیماری وی بی‌توجهی می‌کنند.
گفتنی است، پیمان عارفی که دو ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در سن ۲۱ سالگی و به همراه همسر خود به اتهام هواداری از انجمن پادشاهی بازداشت شد، ابتدا به اعدام و سپس به ۱۵ سال حبس در تبعید زندان مسجدسلیمان محکوم شده است.
وی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به اعدام محکوم شد و حکم وی در دادگاه تجدید نظر به ۱۵ سال در تبعید تقلیل یافت.
این زندانی سیاسی و خانواده‌اش بار‌ها تقاضای انتقال وی را به زندانی در استان تهران مطرح کرده‌اند که بدون پاسخ مانده است.

۱۳۹۱ بهمن ۱۰, سه‌شنبه

چهار تن از دراویش گنابادی بازداشت شدند


 چهار تن از دراویش گنابادی در مسیر اصفهان-شهرکرد توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
بنا به گزارش تارنمای مجذوبان نور، آرش شلتوکی، مهرداد شیرازی، مرتضی سهرابی و حمید اکبری از دراویش گنابادی کرج، که به سمت شهرکرد در حرکت بودند، در مسیر اصفهان-شهرکرد توسط نیروهای امنیتی و اطلاعاتی بازداشت شدند.
نیروهای امنیتی و اطلاعاتی که در مسیر شهرکرد در کمین این دراویش گنابادی بودند پس از متوقف کردن خودرو این افراد، اقدام به تفتیش و بازرسی اتومبیل آنان کرده که بنا به گزارشات رفتار نیروهای امنیتی با توهین و ارعاب و وحشت همراه بوده است.
سپس این دراویش بازداشت شده را به اصفهان منتقل و پس از بازجویی چند ساعته سه تن از این افراد (آقایان مهرداد شیرازی، مرتضی سهرابی و حمید اکبری) آزاد شدند ولی آقای آرش شلتوکی توسط نیروهای امنیتی به بازداشتگاه وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل شده است.
همچنین در اقدامی هماهنگ نیز مامورین وزارت اطلاعات به منزل آقای شلتوکی در کرج مراجعه و بدون ارائه حکم قضایی و قانونی با تهدید خانواده این درویش گنابادی، وسائل شخصی، کتاب، فیلم و نوارهای کاست، سی‌دی و رایانه شخصی ایشان را بدون ارائه صورت جلسه با خود برده‌اند.

دلنوشته ای از پریا، دختر زندانی سیاسی صالح کهندل


صالح کهندل زندانی سیاسی زندان رجایی شهر کرج که به اتهام هواداری از سازمان مجاهدین خلق به ۱۰ سال زندان محکوم شده است، با وجود مشکلات حاد جسمی و تشخیص «مشکوک به سرطان خون» از سوی بهداری زندان، از اقدامات درمانی و اعزام به بیمارستان جهت آزمایشات تجویز شده محروم بوده است.
پریا کهندل، دختر این زندانی سیاسی طی نامه ای که در اختیار خبرگزاری هرانا قرار گرفته است می‌گوید: "و من این رنگ را دوست می‌دارم چرا که پدرم به من آموخت که چگونه این رنگ‌ها را تغییر دهم! او استاد تغییر رنگ‌های زندگیست چرا که رنگ نگاه من به زندگی را او تغییر داده و می‌دهد."
متن کامل این نامه را در زیر می‌خوانید:
من آن سرودم که از پشت می‌له‌های مورب زندان برای دیدن لحظه‌ای از برق امید در چشمان پدرم آواز آسمان‌ها می‌شوم
آه‌ای تنگ راه روهای طولانی و پیچ در پیچ... آه‌ای سیم‌هایی که غرور کاذب بی‌مقدار خار به شما پیوست، آه‌ای دیوارهای بلند با یادگاری‌های حک شده در دل‌هایتان.. از کسانی که به شما چشم می‌دوختند و می‌دوزند...
مرا می‌شناسید؟!
من مسافر هفته‌ای شما هستم، که در زیر سایهٔ تاریک شما بزگ گشته‌ام، من همانم که تاریکی راه رو‌ها را با شعر‌ها و نوشته‌های کودکانه‌ام در ذهن و وجودم نقاشی کردم.
من آن مسافرم که در کودکی‌ام تفریحم دویدن در میان گرد و خاک‌های سالن ملاقات بوده و خنده‌هایم از برای سخنان اطرافیانم از روی درد، خنده‌ها و شادی‌های مدفون اشک در ظلمات...
من آن صدای مبهم از پشت شیشه‌های گرد و خاک گرفتهٔ گوهردشتم!...
من آن سرودم که از پشت می‌له‌های مورب زندان برای دیدن لحظه‌ای از برق امید در چشمان پدرم آواز آسمان‌ها می‌شوم...
من آن...
بگذریم...
روز‌ها می‌گذرند چه سخت و چه آسان...
پیاپی...
و من قادر به متوقف کردن آن نیستم، ولی برای تغییرش چرا!
من تغییرم، همانکه پدر گفت...
تغییری از جنس دل کندن، دل بریدن، تنهایی و...
تغییری تهی از اشک و غم و سرشار از غرور و افتخار...
من تغییر اشک به لبخندو تغییر لبخند به رنگ، رنگی با یادگاری‌ها و سوغاتی‌های زندان...
و اینگونه خاطراتم رنگ زندان گرفت...
و من این رنگ را دوست می‌دارم چرا که پدرم به من آموخت که چگونه این رنگ‌ها را تغییر دهم!
او استاد تغییر رنگ‌های زندگیست چرا که رنگ نگاه من به زندگی را او تغییر داده و می‌دهد.
بازی با رنگ‌ها...
چه جالب...
چه سردر گمی زیبایی وقتیکه می‌دانی این دنیا پر است از رنگ‌هایی که باید تغییر یابند.
من آن اشکم، اشک مقدس و با ارزشی که از چشم‌های هزاران نفر هر روز بروی کف پوش‌های بی‌ارزش زندان می‌ریزد.
شاید چیزی برای این...
این...
نمی‌دانم چه نامی برای این نمی‌دانم‌ها بگذارم...
شاید چیزی نباشم، ولی می‌دانم که می‌دانی من تغییرم و با تو از پشت می‌له‌های زندان اینگونه شدم.
من صدایم و لبخند، من نقاشی پدرم در زندان...
من صدایم...
صدایی که آواز خواندن را از تو یاد گرفت و برای تو نوشت و تنها برای تو می‌خواند آواز تغییرش را...
آه‌ای وطنم شاید با کنار آمدن این کلمات از خود بپرسی که من کیستم و از جنس کیستم؟!
من برگرفته از پدرم.
من روزی بوسهٔ اسارت خواهم شد بر دستان پاک آزادی و روزی خنده خواهم شد اشکی از جنس عدالت،‌‌ همان اشکی که پرم برای تو بازی‌های کودکانهٔ مرا با زندان قسمت کرد.
و روزی پرواز خواهم کرد بر آسمان سرخ زیبا‌ترین وطنم ایران...
پری ۱۵ سالهٔ خوش الحان بهاران پدر...
۷بهمن۹۱

۱۳۹۱ بهمن ۹, دوشنبه

جمعی از روزنامه نگاران در تهران بازداشت شدند

محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، می گوید که اتهام روزنامه نگاران بازداشت شده در تهران «مطبوعاتی» نیست. 

به گزارش رادیو فردا، او افزود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال بررسی موضوع است و بعد از جمع‌آوری اطلاعات، زوایای این موضوع مشخص و اطلاع‌رسانی خواهد شد. 

خبرگزاری فارس با اعلام خبر بازداشت روزنامه نگاران نوشت: تعدادی از فعالان رسانه ای که آنها را نزدیک به جریان فتنه و ضد انقلاب نامید، ‌ با حکم قضایی بازداشت شدند. 

این خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران در عین حال در بخش «زمزمه های» خود نوشت: یکی از دلایل بازداشت این روزنامه نگاران «ارتباط گیری با رسانه‌های بیگانه و تلاش برای شرکت در بخش آموزش خبرنگاری، عکاسی، نحوه فیلمبرداری با موبایل از زوایای گوناگون و چگونگی مونتاژ تصاویر و ارسال به بی بی سی بوده است.» 

منابع مختلف از بازداشت ساسان آقایی، نسرین تخیری، اکبر منتجبی، صبا آذرپیک، جواد دلیری، پژمان موسوی، احسان مازندرانی، مطهره شفیعی، پوریا عالمی، نزهت امیرآبادیان، میلاد فدایی اصل، سلیمان محمدی و صدرا محقق خبر می دهند. 

دستگیری شمار زیادی از روزنامه نگاران در تهران در حالی صورت می گیرد که هفته گذشته محسنی اژه ای به شکلی تحویلی خبر از بازداشت روزنامه نگاران داده بود. 

وی در کنفرانس خبری هفته گذشته گفته بود: «برخی افراد از یک طرف در نشریات خودمان کار می کنند و از طرف دیگر با بیرون از کشور در ارتباطند.» 

وی افزود: «ما اطلاعات و منابع موثقی داریم که برخی افراد از یک طرف در نشریات خودمان کار می کنند و از طرف دیگر با بیرون در ارتباط هستند حال اگر با این فرد برخورد کنیم در بوق می کنند که فلان روزنامه نگار را دستگیر کردند». 

در سال‌های اخیر، ‌ دهها روزنامه نگار به اتهام‌های امنیتی بازداشت و زندانی شده اند. از جمله این روزنامه نگاران، ‌ کیوان صمیمی و ‌عیسی سحرخیز هستند. 

بازداشت ۱۲ روزنامه نگار ایرانی در رسانه های جهان بازتاب داشته است. از جمله روزنامه گاردین، خبرگزاری‌های رویترز، فرانسه و آلمان و شبکه تلویزیونی «یورو نیوز» در گزارش هایی به این موضوع پرداخته اند. 

همچنین سازمان اطلاع رسانی و امنیت خبرنگاران ایتالیا در این مورد بیانیه ای منتشر کرده و از اتحادیه بین المللی روزنامه نگاران خواسته است تا برای دفاع از روزنامه نگاران بازداشت شده در ایران اقدام کند. 

همزمان با بازداشت این روزنامه نگاران، ‌ برخی گزارش ها حاکی از مسدود شدن سایت های تابناک و‌ بازتاب است. 

جمهوری اسلامی ایران یکی از بدترین رتبه ها را در زمینه بازداشت و سرکوب روزنامه نگاران در جهان دارد و بر اساس گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، «سال‌هاست که سرکوب و تحقیر مداوم روزنامه‌نگاران به فرهنگ سیاسی حاکمیت تبدیل شده است و ادامه حیات این رژیم بسته به سرکوب رسانه‌هاست.» 

این سازمان، ایران را بزرگترین زندان خاورمیانه و یکی از سه زندان بزرگ جهان برای روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران در سال ۲۰۱۲ معرفی کرده است.