۱۳۹۰ بهمن ۱۱, سه‌شنبه

ملاقات فاطمه خردمند با خانواده‌اش در زندان


 فاطمه خردمند، روزنامه نگار بازداشتی، روز گذشته سرانجام موفق شد با همسر و فرزند خردسال خود ملاقات نماید.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، خبرگزاری حقوق بشر ایران، روز گذشته و در پی تماس تلفنی بازجوی فاطمه خردمند با مسعود لواسانی، همسر ویT و طرح این خواسته که ساعت ۱۳ وی به همراه فرزندش متین در دادسرای اوین حضور یابد، لواسانی در دادسرای اوین حضور یافت.
آقای لواسانی در نهایت به دستور و موافقت بازجوی فاطمه خردمند موفق شد به همراه فرزند خردسالش به مدت ۶ ساعت با همسر خود ملاقات نماید.

مسعود لواسانی پس از ملاقات وضعیت همسرش را مناسب توصیف نموده و از وعده‌ی بازجوی پرونده برای آزادی همسرش و حل شدن مسئله در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

حسین نعیمی پور بازداشت شد


 حسین نعیمی پور، فرزند محمد نعیمی پور نماینده مردم تهران در مجلس ششم و عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت بازداشت شد.

به گزارش ندای سبز آزادی، امروز بعداز ظهر، ماموران دادستانی با مراجعه به دفتر محمد نعیمی پور، فرزند او حسین را بازداشت کرده و به مکان نامعلومی منتقل کرده اند.

ماموران لباس شخصی پنج نفر بوده اند و از اعضای دفتر کار آقای نعیمی پور فیلم برداری می کرده اند. همچنین گزارش رسیده حاکی است، برخورد ماموران بسیار توهین آمیز بوده است.

حسین نعیمی پور، پس از انتخابات نیز یک بار بازداشت و مدتی را در حبس به سر برد.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
  • بند ۱ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هرکس حق آزادی و امنیت شخصی دارد. هیچ کس را نمیتوان خودسرانه دستگیر یا بازداشت کرد.
  • بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
  • بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می باشد.
  • ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.

ابراهیم رشیدی در هشتمین روز اعتصاب غذا


 ابراهیم رشیدی، فعال مدنی آذربایجانی در اعتراض به بازداشت غیر قانونی خود از هشت روز پیش در اعتصاب غذا بسر می برد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این فعال مدنی که چهارم بهمن در مشکین شهر بدون ارائه حکم توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد، پس از انتقال به بازداشتگاه دست به اعتصاب غذا زده است.
نامبرده تا کنون اجازه تماس تلفنی با خانواده اش را نیافته است  و این امر موجب نگرانی خانواده این زندانی وجدانی شده است.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
  • ماده ۹۲ کنوانسیون حقوق زندانیان: زندانی محاکمه نشده باید اجازه داشته باشد بلافاصله خانواده خود را از بازداشت، مراحل محاکمه و از احوال خود مطلع کند. همچنین تمام امکانات مناسب برای برقراری ارتباط با خانواده و دوستان و نیز ملاقات حضوری، با نظارت و با در نظر گرفتن مقررات زندان و حفظ امنیت و نظم زندان، می بایست برای وی مهیا باشد.

۱۳۹۰ بهمن ۱۰, دوشنبه

محکومیت لیلا محمدی، نوکیش مسیحی به ۲ سال حبس تعزیزی

 "لیلا محمدی"، از نوکیشان مسیحی که توسط ماموران امنیتی در محل سکونت خود بازداشت شده بود، توسط دادگاه انقلاب اسلامی به دو سال زندان محکوم شد. 

به گزارش محبت نیوز، خانم لیلا محمدی از نوکیشان مسیحی ساکن در شرق تهران، پس از گذراندن ۵ ماه بلاتکلیفی در زندان اوین از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به تحمل دو سال حبس تعزیزی محکوم شد. 

خانم محمدی در ۲۸ دی ماه سالجاری توسط دادگاه انقلاب اسلامی واقع در خیابان شعبه معلم محاکمه شد، که در این دادگاه "همکاری با عوامل وابسته به گروههای خارجی، تبلیغات ضد اسلامی، ایجاد تشکل و فریب هموطنان تحت عنوان کلیسای خانگی، توهین به مقدسات و اقدام علیه امنیت ملی" از جمله اتهاماتی بود که به این ایشان تفهیم شد. اما دادگاه نامبرده را از اتهام "همکاری با عوامل وابسته به گروههای خارجی" را بدلیل ناآگاهانه بودن تبرئه کرد. بر همین اساس این نوکیش مسیحی به دو سال حبس تعزیری محکوم و رای صادره به ایشان ابلاغ شد. 
گفتنی ست که پس از صدور رای از سوی دادگاه، وکیل وی از ارسال پرونده به دادگاه تجدید نظر استان تهران جهت بررسی خبر داد. 

لیلا محمدی در روز شنبه مورخ ۸ مرداد ۱۳۹۰ در ساعت ۳۰: ۱۰ دقیقه شب با ورود تعدادی از ماموران امنیتی به محل سکونتش در شهرک کیانشهر واقع در شرق تهران بازداشت شد. همچنین ماموران، آپارتمان محل سکونت وی را نیز مورد بازرسی و تفتیش قرار داده و برخی از لوازم شخصی ایشان را نیز ضبط و با خود بردند. 

خانم محمدی پس از دستگیری به بازداشتگاه "حُر" متعلق به نیروی انتظامی و سپس از آنجا به زندان اوین انتقال یافت. وی که ۷۴ روز را در سلول انفرادی زندان اوین در وضعیت دشواری گذراند در مورخ ۷ دی ماه ۱۳۹۰ پس از ۵ ماه بازداشت و بلاتکلیفی با قرار وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی بطور موقت آزاد شد.

اعمال فشار بر حسین رونقی جهت اعتراف تلویزیونی


 حسین رونقی جهت مصاحبه تلویزیونی بر علیه خود و همبندیانش از سوی بازجویان پرونده تجت فشار قرار گرفت.
احمد رونقی ملکی پدر این زندانی سیاسی در گفتگو با گزارشگر هرانا اعلام کرد پسرم را روز شنبه جهت انجام مصاحبه تلویزیونی به خارج از بند بردند.
پدر ابن زندانی در خصوص تطمیع و تهدید این زندانی به هرانا گفت: "بازجویان پرونده به پسرم گفته اند که قصد صدور حکم سنگین برای تو را نداشتیم و برای اینکه آزاد شوی باید تن به این مصاحبه بدهی"
وی در ادامه افزود: "حسین درخواست بازجویان را نپذیرفته و مجددا به بند ۳۵۰ منتقل شده است."
احمد رونقی ملکی ضمن یادآوری بیماری های فرزندش گفت: "من از تمامی مسئولان، رهبر جمهوری اسلامی، مسئولان زندان، دادستان تهران خواستارم که جلوی این بی قانونی را بگیرند و هم اکنون یکی از کلیه های پسرم ۲۰ درصد از کار افتاده و دیگری ۸۰ درصد و مسئول هر اتفاقی بر عهده بازجویان پرونده، سازمان زندانها و دادستانی است."
لازم به ذکر است روز شنبه حسین اصغری دیگر زندانی محبوس در بند ۳۵۰ روز شنبه وادار به اعترافات تلویزیونی بر علیه خود و دوستانش شده است.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
  • اصل ۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی: هر گونه شكنجه براي گرفتن اقرار و يا كسب اطلاع ممنوع است. اجبار شخص به شهادت، اقرار يا سوگند، مجاز نيست و چنين شهادت و اقرار و سوگندي فاقد ارزش و اعتبار است.
  • بخش ز بند ۳ ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس به ارتکاب جرمی متهم می‌شود مجبور نشود که علیه خود شهادت دهد و یا به مجرم بودن اعتراف نماید.

بلاتکلیفی شش ماهه بازداشت شدگان مراسم فرهنگی مشهد


با گذشت ۶ ماه از بازداشت اعضای انجمن فرهنگی بهارستان، مقامات قضایی هنوز هیچ اظهار نظری درباره ی روند اجرایی این پرونده نکرده اند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این افراد ششم مردادماه ۱۳۹۰ در جریان برگزاری جشن امردادگان در باغ شاهنامه مشهد بازداشت شدند.
علی رغم پیگیری مستمر خانواده ها از طریق مراجع قضایی، این پرونده همچنان در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارد.
هادی ناطقی نیا، ابراهیم محسنی راد، ماشالله جعفرنیا، محمد توانا، محمد مهرگانی و صادق رمضانی، همچنان در بازداشت سازمان اطلاعات مشهد هستند.
لازم به ذکر است که تنها دو تن از ۸ نفر بازداشت شده طی ماه های گذشته به قید وثیقه آزاد شده اند.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
  • اصل ۳۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی: هیچ‌کس را نمی‌توان دستگیر کرد مگر به حکم و ترتیبی که قانون معین می‌کند. در صورت بازداشت، موضوع اتهام باید با ذکر دلایل بلافاصله کتباً به متهم ابلاغ و تفهیم شود و حداکثر ظرف مدت بیست و چهار ساعت پرونده مقدماتی به مراجع صالحه قضایی ارسال و مقدمات محاکمه، در اسرع وقت فراهم گردد.
  • بند ۳ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس به اتهام جرمی دستگیر یا بازداشت می‌شود باید او را در اسرع وقت در محضر دادرسی یا هر مقام دیگری که به موجب قانون مجاز به اعمال اختیارات قضائی باشد حاضر نمود و باید در مدت معقولی دادرسی یا آزاد شود.
  • بند ۲ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس دستگیر می‌شود باید در موقع دستگیر شدن از علل آن مطلع شود و در اسرع وقت اخطاریه‌ای دائر به هر گونه اتهامی که به او نسبت داده می‌شود دریافت دارد.

تمدید قرار بازداشت داوود بهمن آبادی و تداوم بلاتکلیفی


 قرار بازداشت موقت داوود بهمن آبادی، وبلاگ نویس محبوس در زندان اوین، بدون طی حداقل تشریفات قانونی منجمله اطلاع متهم از سوی دادسرای مستقر در زندان اوین تمدید شده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در پی مراجعه‌ی وکیل داوود بهمن آبادی به دادسرای اوین، مسئولان مربوطه ضمن عدم اجازه دسترسی به پرونده این وبلاگ نویس دربند مدعی شدند که قرار بازداشت آقای بهمن آبادی تمدید شده است و ایشان تا زمان دادگاه و صدور حکم ازاد نخواهند شد، این در حالی است که طبق قانون متهم حق دارد از نظر دادسرا مطلع باشد و حتی به آن اعتراض نماید.
داود بهمن آبادی وبلاگ نویس دربند بیش از دو ماه است که بصورت بلاتکلیف در بند ۲ الف سپاه پاسداران و در سلول انفرادی به سر می برد، وی در طی این مدت حق ملاقات با خانواده‌ی خود را نداشته، از بیماری آرتروز گردن و پروستات نیز در رنج است و تاکنون از هرگونه خدمات درمانی محروم مانده است.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
  • اصل ۳۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی: هیچ‌کس را نمی‌توان دستگیر کرد مگر به حکم و ترتیبی که قانون معین می‌کند. در صورت بازداشت، موضوع اتهام باید با ذکر دلایل بلافاصله کتباً به متهم ابلاغ و تفهیم شود و حداکثر ظرف مدت بیست و چهار ساعت پرونده مقدماتی به مراجع صالحه قضایی ارسال و مقدمات محاکمه، در اسرع وقت فراهم گردد.
  • بند ۳ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس به اتهام جرمی دستگیر یا بازداشت می‌شود باید او را در اسرع وقت در محضر دادرسی یا هر مقام دیگری که به موجب قانون مجاز به اعمال اختیارات قضائی باشد حاضر نمود و باید در مدت معقولی دادرسی یا آزاد شود.
  • بند ۲ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس دستگیر می‌شود باید در موقع دستگیر شدن از علل آن مطلع شود و در اسرع وقت اخطاریه‌ای دائر به هر گونه اتهامی که به او نسبت داده می‌شود دریافت دارد.

استاد کیکبوکسینگ فردا در ملاء عام اعدام می شود


حسن آرمین(سیامک) مربی کیکبوکسینگ و از اساتید رزمی کار و دارای سبک ایران فردا در شهر کرج اعدام می شود.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این استاد رزمی کار در شهرستان قزوین با پرونده سازی پلیس جنایی منطقه، بازداشت و برای پذیرش اتهام به شدت مورد شکنجه قرار گرفته و در اثر این شکنجه از ناحیه نخاع آسیب دیده و فلج شده است.
در پرونده سازی پلیس جنایی بر علیه این ورزشکار اتهاماتی چون قتل و تجاوز وجود دارد که با گذشت زمان مشخص شده است که اتهامات انتسابی تنها به دلیل عدم توانایی پلیس در دستگیری عامل اصلی و نارضایتی عمومی بوده است.
نحوه بازداشت
بر اساس گفته های این زندانی در گفتگو با گزارشگر هرانا در مرداد ماه سال 89 ، پلیس جنایی در یک پوشش اطلاعاتی پلیس زن را مامور به دام انداختن وی نموده که پس از عدم اجرای صحیح نقشه پلیس، حسن آرمین متوجه پرونده سازی بر علیه خود شده و زمانی که قصد متواری شدن با خودرو خود را داشته  قربانعلی نظری را به صورت غیر عمد (تصادف با اتومبیل) به قتل می رساند.
بازجویی و شکنجه ها
وی سر انجام در یک تعقیب و گریز به دست ماموران نیروی انتظامی با اصابت گلوله به شانه سمت چپ بازداشت شده و پس از بازداشت به شدت مورد شکنجه قرار گرفته است، بازجویان پرونده در حین بازجویی اتهام قتل عمد پلیس در حین انجام وظیفه ( به وسیله خفه شدن و نه تصادف) و تجاوز به هفت زن و دختر در قزوین را به وی نسبت دادند.
خانواده ای زندانی نیز توسط نیروهای انتظامی بازداشت و در مقابل وی شکنجه شدند تا نامبرده اتهامات وارده از سوی پلیس جنایی را بپذیرد.
هم چنین در اقدامی دیگر بازجویان پرونده برخی از قربانیان تجاوز در آن مناطق را احضار کرده و از ایشان بلاجبار خواسته اند تا از وی شکایت کنند.
حسن آرمین با وجود شکنجه های فراوان اتهامات مطرح شده را رد کرده و در اثر شکنجه های سخت، از ناحیه نخاع فلج شده و هم اکنون با کمک ویلچر قادر به انجام امور شخصی خود در زندان است.
پرونده سازی در روزنامه های کثیر النتشار
ماموران انتظامی در اقدام غیر قانونی و بدون اینکه متهم محاکمه شود توسط روزنامه های کثیر النتشار ضمن ساختن القابی غیر واقعی از وی به عنوان عامل تجاوز به زنان و دختران قزوین یاد کردند که در حین بازداشت یک پلیس را نیز به قتل رسانده است.
دستگیری متهم اصلی و بلاتکلیفی پرونده
پس از گذشت مدتی راننده یک مینی بوس ساکن آبیک توسط نیروهای انتظامی بازداشت شد که گفته می شود در تجاوز به زنان و دختران در مناطقی چون کرج، قزوین و آبیک دست داشته است، اما علی رغم اعترافات این متهم حسن آرمین کماکان در بازداشت و در زندان رجایی شهر و قزل حصار بسر برد.
قاضی پرونده که خود یکی از شکنجه گران وی در زمان بازداشت بوده است سر انجام وی را به اتهام قتل یک مامور پلیس به اعدام در ملاء عام محکوم و حکم صادره بعدا در دادگاه تجدید نظر استان نیز مورد تائید قرار گرفته است.
یک گروه سیاسی حقوق بشری ساعاتی پیش اعلام کرد که وی جهت اجرای حکم اعدام از زندان قزلحصار کرج به سلولهای انفرادی بند یک زندان رجایی شهر کرج جهت اجرای حکم اعدام منتقل شده است.

۱۳۹۰ بهمن ۹, یکشنبه

وضعیت وخیم جسمی تعدادی از زندانیان سیاسی در زندان گوهردشت کرج


زندانی سیاسی عباس اسفندیاری ۵۷ ساله و از زندانیان سیاسی دهۀ ۶۰ می باشد.این زندانی سیاسی چندین ماه است که در وضعیت وخیمی جسمی بسر می برد و به نظر می آید که مبتلا به سرطان خون می باشد. او به سختی نفس می کشد و در مواقعی تنفس وی به حدی مشکل می شود که منجر به تیره شدن چهراش می گردد. آقای اسفندیاری همچنین به سختی قادر به حرف زدن می باشد.این مسئله باعث شده است که تا حد زیادی از تحرک وی بکاهد و اکثرا در بستر خود قرار بگیرد.
علیرغم وضعیت حاد و وخیم جسمی وی، بازجویان وزارت اطلاعات و عباس جعفری دولت آبادی مانع انتقال او به بیمارستان هستند.گزارش پزشکی این زندانی سیاسی جهت انتقال به بیمارستان و درمان مدتها است که برای جعفری دولت آبادی دادستان تهران و از جنایتکاران علیه بشریت ارسال شده است اما تا این لحظه هیچ اقدامی در این باره انجام نداده است و روز به روز توان جسمی این زندانی سیاسی به تحلیل می رود و تقریبا به نقطۀ غیر قابل برگشتی رسیده است. زندانی سیاسی عباس اسفندیاری در سال ۱۳۸۸ در جریان قیام گسترده مردم ایران به دلیل هواداری از سازمان مجاهدین خلق دستگیر شد و پس از شکنجه های وحشیانه در بند ۲۰۹ به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل کردند و سپس به زندان گوهردشت کرج تبعید گردید.
زندانی علیرضا کرمی خیرآبادی ۶۰ ساله از ناراحتیهای حاد قلبی و پروستات رنج می برد و در اخیرا معاینات که پزشک زندان از او به عمل آورده است به وی گفته شده است که کار کرد قلب وی تا ۲۵ در صد کاهش یافته است و به نقطۀ بسیار خطرناکی رسیده است.پزشک مربوطه گزارش پزشکی او را به به دادستان تهران عباس جعفری دولت آبادی جهت انتقال به بیمارستانهای خارج از زندان ارسال کرده است و علیرغم گذشت مدت طولانی هنوز هیچ اقدامی در این باره صورت نگرفته است.
زندانی سیاسی جعفر اقدامی که به ناراحتی نامشخص درد ماهیچه و عصب مبتلا می باشد و نزدیگ به ۶ ماه است که شبانه روز از درد رنج می برد و به سختی قادر به راه رفتن می باشد. علیرغم گذشت نزیگ به ۶ ماه از بیماریش هنوز مورد درمان جدی قرار نگرفته است و بازجویان وزارت اطلاعات و دادستان تهران مانع درمان وی در بیمارستانهای خارج از زندان می باشند.
همچنین زندانی سیاسی کیوان صمیمی از ناراحتی قلبی و کبد رنج می برد ولی از اعزام وی به بیمارستانهای خارج از زندان و درمان او جلوگیری می شود.
سایر زندانیان سیاسی مانند زانیار مرادی ،میثاق یزادنژاد،رضا شریفی بوکانی و… از بیمارهای مختلفی رنجی می برند اما از درمان آنها خوداری می کند و به حال خود رها شده اند.

سه دانشجوی دانشگاه مازندران در بند مجرمین خطرناک به سر می‌برند


علی عباسی، مازیار یزدان نیا و رحمان یعقوبی سه دانشجوی زندانی دانشگاه مازندران در بند مجرمین خطرناک به سر می‌برند.
به گزارش دانشجونیوز، در حالی که نزدیک به یک ماه از اجرای حکم زندان سه فعال دانشجویی دانشگاه مازندران می گذرد، علی رغم درخواست های مکرر این دانشجویان و خانواده هایشان برای انتقال به "بند ویژه"، همچنان مسولان زندان آن ها را در بند مجرمین خطرناک نگاه داشته اند.
علی عباسی، مازیار یزدان نیا و رحمان یعقوبی سه فعال دانشجویی هستند که در جریان اعتراض های دانشجویان دانشگاه مازندران در خرداد ٨٨ بازداشت شده و مدتی در اطلاعات ساری و زندان متی کلای بابل بسر برده بودند. گفتیست علی عباسی از قهرمانان مسابقات کشتی دانشجویان کشور می باشد.
بر اساس حکم دادستانی بابلسر در سال ٨٨ هریک از این دانشجویان به چهارده ضربه شلاق و شش ماه حبس تعلیقی محکوم شده بودند. اما دو ماه پیش، پس از تجمع دانشجویان دانشگاه مازندران، حکم ان ها توسط شعبه ی صد و یک دادگاه انقلاب بابلسر و به دلایلی نامعلوم به حبس تعزیری تغییر یافت.
به گزارش فعالین حقوق بشر از استان مازندران این سه فعال دانشجویی از روز نخست انتقال به زندان درخواست انتقال به بند ویژه را بصورت کتبی به مسولین زندان متی کلا اعلام نمودند اما همچنان با مخالفت مسئولان زندان روبرو شده اند.
بنابراین گزارش ها مازیار یزدان نیا در روزهای اول انتقال به زندان بدلیل قرار گرفتن در زندان انفرادی هشت روز را در اعتصاب غذا بسر برده بود و پس از انتقال به بند عمومی (مجرمین خطرناک) بارها توسط قاتلان و خلافکاران مورد ضرب و شتم قرار گرفت که با حمایت ضمنی زندان بانان همراه بود.
همچنین پرونده ای که برای مازیار یزدان نیا در روزهای اول انتقال به زندان با اتهام "توهین به رهبری" تشکیل شده بود با پیگیری های خانواده ی وی بسته شده است.
در هفته ها و ماه های گذشته فشارهای امنیتی بر فعالین سیاسی و دانشجویی استان مازندران بطور روزافزونی افزایش یافته است. در آخرین مورد یاسر یوسف زاده، مبین جعفری و عیسی برار خانی در شهرستان بابلسر بازداشت شدند و تا این لحظه از محل نگهداریشان اطلاعی در دست نیست.

علی اخوان، فعال کارگری، بازداشت شد


علی اخوان، فعال کارگری، دقایقی پیش در منزلش در تهران بازداشت شد.
علی اخوان که در اواسط آبان‌ماه، جهت اجرای حکم خود به زندان اوین احضار شده بود، دقایقی قبل از سوی مأموران پلیس امنیت در منزلش بازداشت شده است. هنوز از محل انتقال وی اطلاعی در دست نیست. با این‌حال احتمال می‌رود که وی جهت سپری کردن دوران محکومیتش به زندان اوین منتقل شده باشد.
علی اخوان، از فعالان کارگری کشور و از کنشگران کانون مدافعان حقوق کارگر در تاریخ سیزدهم خردادماه ۸۹ در منزلش بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد، وی سپس در تاریخ ۸ تیرماه با قرار وثیقه ۷۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.
اخوان، پس از آن از سوی دادگاه به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به یکسال و نیم حبس تعزیری کاهش یافت.
در هفته‌های گذشته، روند احضار و سرکوب فعالان سیاسی و مدنی، افزایش یافته است. هم‌چنین در روزهای اخیر بسیاری از این فعالان جهت اجرای احکام حبس خود به زندان احضار شده‌اند.

صفحه فیس‌بوک خبرنامه ملّی ایرانیان هک شد!


دوستان عزیز، ایران یاران. صفحه فیس بوک خبرنامه ملّی ایرانیان را پس از انتشار اخبار رسیده از ایران مورد حمله ساییپری قرار داده اند و هم اکنون فیس بوک خبرنامه ملّی ایرانیان از دسترس مدیران خارج میباشد.
خبرنامه ملّی ایرانیان
اکبر پوراحمدی، مسعود نوری جاوید، مسعود آذر، محترم مومنی، آناهیتا ب و فرزاد سلطانزاده نادری

۱۳۹۰ بهمن ۸, شنبه

علی اخوان، فعال کارگری، شبانه بازداشت شد



علی اخوان، فعال کارگری، ساعت نه و نیم شنبه شب، هشتم دی ماه ۱۳۹۰ توسط پلیس امنیت، بازداشت شده است.
به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر، ماموران پلیس امنیت شب گذشته به منزل علی اخوان رفتند و وی را بازداشت کردند. این ماموران هم‌چنین گفته‌اند که وی را به زندان اوین منتقل خواهند کرد.
بر اساس این گزارش ماموران پلیس امنیت، برای بازداشت اخوان، به حکم یک سال و نیم حبس تعزیری وی اشاره کردند و مدعی شدند که اخوان، متواری است!
قابل ذکر است که ماموران امنیتی، نیمه شب سیزدهم خرداد ۱۳۸۹ هم در همین خانه و در حضور همسر و کودک اخوان، وی را بازداشت کرده بودند. متعاقب آن بازداشت و در ‌‌نهایت در دادگاه تجدید نظر، اخوان را به "یک سال و نیم حبس تعزیری و یک سال و نیم حبس تعلیقی" محکوم کرده‌اند.

نگارمنظمی، به قید وثیقه آزاد شد


 نگار منظمی زندانی سیاسی، به قید وثیقه از زندان آزاد شده است.
به گزارش وبسایت برای عدالت، نگار منظمی که از ۲۳ خردادماه در زندان به سر می‌برده است، به قید وثیقه از زندان اوین آزاد شد. نگار منظمی متولد سال ۱۳۶۱، در تاریخ ۸ مارس (روز زن) سال ۱۳۸۹ در میدان ولیعصر تهران توسط نیروهای بسیج بازداشت شد و در ابتدا به پلیس امنیت منتقل شد.
وی که اندکی بعد به زندان اوین منتقل شده بود، پس از گذشت ۲۸ روز و به قید وثیقه و به صورت موقت از زندان آزاد می‌شود.
به گزارش هرانا، وی چندی بعد توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به تحمل ۱۴ ماه زندان و ۷۵ ضربه شلاق محکوم شد. منظمی نهاینا در ۲۳ خردادماه جهت اجرای این حکم بازداشت شد و پس از چندین روز بی‌خبری مطلق خانواده‌اش دریافتند که وی در بند ۲۰۹ هست. این در حالیست که در طی این مدت خانواده (مادر) این زندانی سیاسی تنها یکبار موفق به ملاقات با وی شده بود.
گفتنی ست که حکم ۷۵ ضربه شلاق وی نیز همزمان با بازداشت مجدد وی به اجرا درآمد.

مهدی علیزاده،طنز نویس و فعال سایبری به اعدام محکوم شد

در تداوم روند صدور احکام مرگ توسط قاضی صلواتی، رئیس شعبه‌ی ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، طی هفته‌های اخیر؛ “مهدی علیزاده”، طنز نویس و فعال سایبری نیز به اعدام محکوم شده است.

خبرنامه ملّی ایرانیان ازهرانا گزارش می دهد;  شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران مهدی علیزاده را محارب شناخته و به اعدام محکوم کرد.
این حکم که توسط دادگاه بدوی صادر شده، طی روزهای گذشته به وکیل و خانواده‌ی وی ابلاغ شده است.
مهدی علیزاده فخر آباد ۳۰ ساله، متاهل و اهل مشهد برای اولین بار در تابستان سال ۸۷ و پیروِ پروژه‌ی موسوم به مضلین بازداشت و مدت ۹ ماه را در بند ۲ الف زندان اوین گذراند و سپس به قید وثیقه‌ی ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
وی برای دومین مرتبه و در تاریخ بیستم فروردین ماه سال ۹۰ دستگیر شد و هم‌اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین محبوس است.
گفتنی ست که مهدی علیزاده هم‌پرونده‌ای سعید ملک پور و وحید اصغری که ایشان نیز به اعدام محکوم اند، می‌باشد.
شایان ذکر است که ابوالقاسم صلواتی به تازگی برای جواد لاری، وحید اصغری و امیر میرزایی حکمتی نیز حکم اعدام صادر کرده است.

محکومیت یک شهروند بهایی درسمنان به سه سال حبس


 الهام روزبهی شهروند بهایی ساکن سمنان از سوی دادگاه انقلاب به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، الهام روزبهی، شهروند بهایی ساکن سمنان به حکم دادگاه انقلاب شهر مزبور به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. نامبرده در ۲۱ اسفند ماه سال ۸۹ در حالیکه باردار بود به همراه چند شهروند بهایی دیگر بازداشت که پس از مدتی به قید وثیقه آزاد گردید.
الهام روزبهی سپس در مهر ماه ۹۰ بار دیگر با احضار تلفنی مورد بازجویی قرار گرفت که حکم صادره براساس آن صادر شده است.
قابل ذکر است در حال حاضر علی احسانی، بهفر خانجانی، افشین ایقانی، سیامک ایقانی و نادر کسایی در حال سپری کردن محکومیت خود در زندان سمنان هستند.
هم چنین منیژه نصراللهی (منزویان) شهروند بهایی دیگر اهل سمنان هم در حال گذراندن محکومیت ۳ ساله در زندان اوین می باشد.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
  • اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی توان به صرف داشتن عقیده ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
  • بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
  • بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می باشد.
  • ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره‌مند شود: این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد، در قالب آموزش دینی، عبادت‌ها و اجرای آیین‌ها و مراسم دینی به تنهایی یا به صورت جمعی، به طور خصوصی یا عمومی است.
  • ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
  • بند ۱ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی فکر، وجدان و مذهب دارد. این حق شامل آزادی داشتن یا قبول یک مذهب یا معتقدات به انتخاب خود، همچنین آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود، خواه بطور فردی یا جمعی، خواه به طورعلنی یا در خفا در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی می باشد.

۱۳۹۰ بهمن ۷, جمعه

محکومیت قطعی هومان موسوی به سه سال حبس تعزیری


هومان موسوی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین که به مدت ۹ ماه در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری میشد اخیرا به سه سال حبس تعزیری از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر محکوم شده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این وبلاگ نویس در ۱۲ فروردین سال ۸۹ در منزل عمه اش از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد، وی پس از ۹ ماه تحمل انفرادی های بند ۲۰۹ تحت بدترین شرایط روجی و جسمی در اردی بهشت ماه سال ۹۰ از سوی قاضی مقیسه به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.
وی پس از تجدید نظرخواهی در حکم صادره از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران مجددا به سه سال حبس تعزیری محکوم شد و حکم مذکور اخیرا در زندان به وی ابلاغ شده است.
این زندانی سیاسی ازمعدود زندانیانی است که در دهه ۶۰ در بند نسوان زندان اوین به دنیا آمد و پدر و مادرش در سالهای ۶۰ – ۶۷ با حکم دستگاه قضایی بازداشت و  اعدام شدند.
وی که حداقل دو سال از کودکی خود را در زندان اوین سپری کرده است مجددا به اتهام شرکت در تجمعات پس از انتخابات بازداشت و به سه سال حبس قطعی محکوم شده است.
نامبرده هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین با گذشت نزدیک به ۲۲ ماه از زمان بازداشت تاکنون از حق مرخصی محروم بوده است.

اعلام اعتصاب غذای جعفر اقدامی در زندان رجایی شهر


 جعفر اقدامی (شاهین) زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج در اعتراض به عدم تحویل داروهایش در زندان از روز شنبه دست به اعتصاب غذا می زند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این زندانی سیاسی در اعتراض به معطل نگه داشتن خانواده زندانیان و بی احترامی به ایشان در هنگام ملاقات و تحویل ندادن داروها از روز شنبه تا دوشنبه به مدت سه روز اعتصاب غذا خواهد کرد.
جعفر اقدامی در حالی دست به اعتصاب غذا می زند که برای چهارمین هفته متوالی داروهای وی که توسط خانواده تهیه شده بود را به وی تحویل نشده است.
گفتنی است زندانیان سیاسی در زندان رجایی شهر در طی ماه های اخیر از معضلات و مشکلات فراوانی رنج می برند و تلاش آنها برای مذاکره با ریاست زندان تاکنون از سوی ایشان بی پاسخ مانده است.
معضلات بهداشتی زندان از جمله چکه کردن آب از سقف سرویس بهداشتی سالن ۱۲، انتظار بیش از حد خانواده ها در مقابل زندان برای ملاقات با زندانیان سیاسی، گم شدن اشیای قیمتی که در هنگام ورود به سالن ملاقات از خانواده ها گرفته می شود و هم چنین عدم رسیدگی پزشکی به زندانیان بیمار از جمله مشکلات حاد زندانیان سیاسی در این زندان است.

نویسنده "فریاد بم" به دادگاه احضار شد


یاسین مشهدی نویسنده "فریاد بم" که به دلیل انتشار مطالب انتقادی از مسئولین شهری و کشوری در خصوص روند کند بازسازی شهر بم در مهر ماه و دی ماه سال جاری بازداشت شده بود به دادگاه احضار شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا از کرمان، این نویسنده منتقد در پی انتشار مطالبی و اشاره به اختلاص های میلیاردی بودجه اختصاصی جهت بازسازی شهر بم و انتقاد از مسئولین، اولین بار توسط نیروهای امنیتی در مهر ماه سالجاری بازداشت شد.
طی بازداشت یک هفته ای با اعمال فشار بر نویسنده تارنمای "فریاد بم" مقرر شد که تمام مطالب انتقادی از مطالب خبری آزاد جدا شده و حذف گردد، اما علی رغم اینکار وی مجددا در دی ماه سال ۹۰ بازداشت و بدون محاکمه روانه بازداشتگاه شد.
با پافشاری رئیس بنیاد شهید استان کرمان مبنی بر اینکه پدر یاسین مشهدی جانباز شیمیایی می باشد و نیاز به مراقبت های ویژه دارد؛ وی به صورت موقت از زندان (بازداشتگاه) آزاد شد.
مسئولین قضایی در پرونده سازی بر علیه این نویسنده منتقد در یک کارشکنی آشکار از معرفی وکیل برای این پرونده نیز جلوگیری کرده و وی را جهت محاکمه در ۱۶ بهمن ماه به دادگاه احضار کردند.
در مراجعه خوانندگان به تارنمای فریاد بم با عبارت "تا اطلاع ثانوی تعطیل است" مواجه می شوند که یاسین مشهدی در اعتراض به سانسور مطالبش اقدام به این کار کرده است.
و این همه در حالی است که اخیرا سازمان مستقل و بین‌المللی "گزارشگران بدون مرز" برای دهمین بار متوالی گزارشی سالانه از وضعیت آزادی بیان در سال ۲۰۱۱ را منتشر کرد. که ایران در میان ۱۷۸ کشور جهان رتبه ۱۷۵ را به خود اختصاص داد.
از ابتدای سال میلادی تا کنون دست کم ۱۰ روزنامه نگار در ایران بازداشت شده اند و هستند وبنگارهای که در سکوت خبری بازداشت می شود. سازمان دیده‌بان حقوق بشر نیز در گزارشی که روز پنجشنبه منتشر شده، از جمهوری اسلامی خواست تا هرچه زودتر ۱۰ روزنامه‌نگار و وبلاگ‌نویسی را که از آغاز سال جاری میلادی تا کنون بازداشت شده‌اند؛ آزاد کند.

۱۳۹۰ بهمن ۶, پنجشنبه

آغاز یکسان سازی لباس مشاغل زنانه در تهران


در پی آغاز اجرایی شدن طرح یکسان سازی لباس مشاغل زنانه در تهران، زهرا عباسی مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده وزارت کشور از طراحی هزار مدل لباس برای ۴۰ نوع شغل در اجرای فاز نخست مد و لباس مشاغل زنان در تهران خبر داد.
زهرا عباسی در خصوص مدل‌ها و رنگهای انتخابی برای این لباس‌ها که بیش از هرکسی برای کارکنان بیمارستان‌ها، هواپیمایی و بانک‌های طراحی شده‌اند گفت: "رنگ‌ها و طرح‌هایی در نظر گرفته می‌شود که متناسب با شئونات خانم‌ها باشد و مطمئنا از رنگهای تند که زیبنده محیط کار نیست استفاده نخواهد شد."
به گزارش هرانا و به نقل از روزنامه‌ی ایران امروز، وی متذکر شده است که "پوشش بانوان در محیط‌های کاری باید به گونه‌ای باشد که امنیت محیط کاری تامین شود وبه جای خودنمایی شخصیت معنوی زنان مورد توجه قرار گیرد."
هدف از اجرایی شدن این طرح ساماندهی و نظاممند کردن پوشش زنان عنوان شده است.
موضوع یکسان سازی لباس زنان در محیط کار مدت‌هاست که با عناوین مختلف مطرح می‌شود اما از سال گذشته این طرح در زیر مجموعه‌ی طرح حجاب و عفاف قرار گرفت و مصطفی محمد نجار، وزیر کشور پیش‌تر درباره‌ی جزییات اجرای طرح عفاف و حجاب گفته بود که این طرح با هدف ترویج فرهنگ حجاب به صورت فراگیر، ابتدا از ادارات و سازمان‌‌ها کلید خواهد خورد.
بحث لباس‌های متحدالشکل دانشجویی هم چند ماه گذشته در وزارت علوم هم به گوش رسید که البته آن زمان وزارت علوم به این پیشنهاد واکشن نشان داد و مدیرکل اداره امور فرهنگی وزارت علوم با بیان اینکه این وزارتخانه "به دنبال یکسان‌سازی پوشش دانشجویی نیست" آن را تکذیب کرد.

یکی از مسئولان در خصوص افرادی که تحت عنوان یک کمیته به انتخاب چگونگی پوشش زنان می‌پردازند گفته است: "اعضای اصلی کمیته را نمایندگان وزارتخانه‌های ارشاد و کشور و هم‌چنین نماینده‌ دستگاه مربوطه که طراحی لباسش در دست بررسی است، تشکیل می‌دهند. از کار‌شناسان دینی، روان‌شناسان و نیز کارشناسانی که در حوزه مد و لباس تجربه دارند برای شرکت در جلسات کمیته لباس مشاغل دعوت به عمل خواهد آمد."
به گفته‌ی او از زمان‌ تشکیل این کمیته دستگاه‌های دولتی و نهادهای عمومی دیگر نمی‌توانند راساً لباس فرم خود را انتخاب کنند، بلکه فرم انتخابی باید به تایید کمیته پوشش مشاغل برسد.
به گفته‌ی این مقام مسئول هم‌چنین در حوزه‌ی دانشجویی نیز با توجه به مقطع سنی افراد و ملاحظات روان‌شناختی ملاحظات ویژه‌ای لحاظ خواهد شد. فرض کنید دختر خانم دانشجویی لباس نامناسبی به تن دارد که در شأن دانشگاه نیست. به او گفته می‌شود که این لباس را نپوشد. آن دانشجو می‌پرسد که چه بپوشم؟ باید مواردی برای پیشنهاد وجود داشته باشد وگرنه وقتی او به در مغازه می‌رود خب باز هم انتخاب‌هایش مثل قبل خواهد بود. وقتی ما می‌گوییم این مدل مناسب نیست و باید حذف شود باید به دنبال جایگزین کردن باشیم.

احضار پی در پی و محاکمه پنج شهروند بهایی سمنان


 در طی یک ماهه اخیر پنج شهروند بهایی ساکن سمنان جهت بازجویی به اداره اطلاعات احضار شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا از سمنان، ماموران وزارت اطلاعات در یک ماه گذشته طی چند روز متوالی  برخی شهروندان بهایی ساکن شهر سمنان را به اداره اطلاعات سمنان احضار و در بعد از ظهر همان روز پس از چند ساعت بازجویی ؛ آزاد کردند.
این احضارها که تا مرحله بازپرسی و سپس تا تشکیل دادگاه و اعلام حکم ادامه پیدا کرده است موجب صدور احکام حبس برای حداقل پنج تن از شهروندان شده است.
از جمله این شهروندان بهایی می توان به " انیسا فنائیان " ، " عرفان احسانی " و " سپهر سبحانی " اشاره کرد که سپهر سبحانی به یک سال حبس تعزیری ، لغو جواز کسب و پنج سال ممنوعیت از کسب محکوم شده است.
از احکام صادره برای ۴ شهروند دیگر اطلاعی در دست نیست.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
  • اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی توان به صرف داشتن عقیده ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
  • بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
  • بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می باشد.
  • ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره‌مند شود: این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد، در قالب آموزش دینی، عبادت‌ها و اجرای آیین‌ها و مراسم دینی به تنهایی یا به صورت جمعی، به طور خصوصی یا عمومی است.
  • ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
  • بند ۱ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی فکر، وجدان و مذهب دارد. این حق شامل آزادی داشتن یا قبول یک مذهب یا معتقدات به انتخاب خود، همچنین آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود، خواه بطور فردی یا جمعی، خواه به طورعلنی یا در خفا در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی می باشد.

برخورد پلیس فتا با جرايم اينترنتي درکافي نت ها


 رئيس پليس فتا استان ايلام با اشاره به تهديدات استفاده نادرست از فضاي مجازي گفت:پليس با جرايم اينترنتي درکافي نت ها برخورد مي کند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني پليس،سرهنگ نعمت قبادزاده رئيس پليس فتا انتظامي استان ايلام گفت:پليس نظارت مستمر برکافي نت ها را به صورت جدي دربرنامه کاري خودقرار داده است.
وي افزود:برخي از مسئولان کافي نت ها به منظور افزايش تعداد مشتريان خود اقدام به نقض قوانين واستفاده از آدرس هاي فيلترشکن مي نمايند.
سرهنگ قبادزاده تصريح کرد:اين کار بسترلازم رابراي بسياري از جرائم ديگر فراهم مي کند.
وي با اشاره به برگزاري جلسات ونشست هاي توجيهي وآموزشي با مسئولان کافي نت هاي مطرح استان گفت:پيامدها وتهديدات نقض قوانين ومقررات فضاي مجازي براي کليه مسئولان کافي نت ها بازگو شده است.
سرهنگ قبادزاده افزود:مديران کافي نت ها بايد از افراد مجرب ومتعهد براي تصدي اجرايي نت سراها بهره برده ونيز به هنگام مراجعه مشتريان مشخصات هويتي(بارويت مدارک شناسايي معتبر)آدرس کاربر،ساعت شروع وخاتمه کار کاربر را دردفتر روزانه ثبت کنند.
وي درادامه از شهروندان وکاربران خواست: صرفا از کافي نت هاي داراي مجوز بهره برده وبه هنگام انجام امور مالي اطلاعات مالي خود را دراختيار متصديان قرار ندهيد تا دچار چنين مشکلاتي نشويد.
رئيس پليس فضاي توليد وتبادل اطلاعات انتظامي استان ايلام درپايان با اشاره به برخورد قاطع با متخلفان جرائم اينترنتي گفت:متصديان کافي نت ها مسئول عواقب ارتکاب جرائم سايبري مي باشند.

۱۳۹۰ بهمن ۵, چهارشنبه

مسعود باستانی به بیمارستان منتقل شد


 مسعود باستانی در پی وخامت حال جسمی اش سرانجام روز گذشته به بیمارستانی در خارج از زندان اعزام شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این زندانی سیاسی و روزنامه‌نگار منتقد دولت، از سردردهای شدید و مداوم در زندان رنج می‌برد و این وضعیت سبب شده که چندین بار وی دچار لمسی بدن شده و به بهداری زندان منتقل شود.
پزشکی قانونی در معاینات خود انتقال وی به بیمارستان جهت درمان وی را تجویز کرده بود که تاکنون مسئولین زندان از این امر سرباز زده بودند.
مسعود باستانی از تاریخ ۱۴ تیر ماه ۱۳۸۸ بازداشت و به اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی برای ایجاد اغتشاش به شش سال زندان محکوم شده است. وی تا بهمن ماه ۱۳۸۸ در زندان اوین به سر می‌برد، اما در تاریخ پنجم بهمن ماه ۱۳۸۸ در اقدامی خلاف قانون و بر خلاف اصل تفکیک و طبقه‌بندی زندانیان از زندان اوین به زندان رجایی‌شهر که محل نگهداری مجرمین خطرناک است، منتقل و در این زندان نگهداری شد.
بر اساس اطلاعات کسب شده وی احتمالا به بیمارستان سینا در تهران منتقل شده است.

دو فعال سیاسی در شهرستان میانه بازداشت شدند


 روزبه سعادتی مدرس زبان ترکی و اسطوره ‌شناسی و محمد احدی، عضو کانون آذربایجان شناسی ظهر روز چهارم بهمن درشهر میانه توسط مامورین اطلاعاتی دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، مامورین اطلاعاتی هنگام دستگیری هیچ حکمی در هنگام دستگیری سعادتی از سوی دستگاه قضایی ارائه نداده و در پی اعتراض نامبرده به این امر وی را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
روزبه سعادتی فارغ‌التحصیل رشته‌ی برق الکترونیک از دانشگاه میانه و دانشجوی رشته‌ی اقتصاد در دانشگاه سراسری تبریز است.
ماموران امنیتی همزمان با بازداشت روزبه سعادتی، محمد احدی یکی دیگر از فعالین سیاسی را به شکل مشابه ی و بدون ارائه حکم بازداشت کردند.
محمد احدی فارغ‌التحصیل رشته‌ی مهندسی کشاورزی از دانشگاه سراسری تبریز و عضو فعال کانون آذربایجان‌شناسی بوده است.
در پی موج جدید بازداشت ها ماموران وزارت اطلاعات در طی روزهای اخیر چندین تن از فعالین سیاسی و مدنی را در استان های مختلف آذربایجان شرقی، اردبیل و زنجان بازداشت و به مکان های نامعلومی منتقل کرده اند.
بر همین اساس افشین شهبازی و ابراهیم رشیدی 

وضعیت وخیم کیوان صمیمی در زندان رجایی شهر


 کیوان صمیمی، زندانی سیاسی و روزنامه نگار در بند در شرایط وخیمی جسمی و محروم از درمان بسر می برد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این زندانی سیاسی که از بیماری کبدی و قلبی رنج می برد علی رغم موافقت پزشکان جهت انجام آزمایشات پزشکی و درمان در بیمارستان هم چنان به صورت بلاتکلیف در زندان رها شده است.
آقای صمیمی بر اساس مشکلات بیماری کبدی و قلبی خود مجبور به رعایت رژیم غذایی خاصی است که با توجه به جیره غذایی زندان این امر غیرممکن است و می بایست در مرخصی پزشکی تحت درمان قرار گیرد.
نامبرده هم اکنون جهت رعایت رژیم غذایی از امکان تغذیه مناسب برخوردار نیست و این موضوع موجب وخامت حال جسمی ایشان در آینده نزدیک خواهد شد.
وعده مسئولین زندان در انتقال وی به بیمارستان جهت انجام معاینات پزشکی تاکنون با تاخیر چشم گیری همراه بوده است.
کیوان صمیمی بهبهانی مدیر مسئول ماهنامه توقیف‌شده نامه، عضو شورای ملی صلح، کمیته پی‌گیری بازداشت‌های خودسرانه، کمیته حمایت از حقوق شهروندی می باشد وی روز ۲۳ خرداد ۸۸ بدون هیچ دلیلی از سوی وزارت اطلاعات در منزل شخصی اش بازداشت شد و از سوی دادگاه انقلاب به شش سال حبس به علاوه محرومیت مادام العمر از فعالیتهای سیاسی به اتهام تبلیغ علیه نظام، و اجتماع و تبانی برای برهم زدن امنیت ملی محکوم شد.

۱۳۹۰ بهمن ۴, سه‌شنبه

یاسر یوسف زاده در بابلسر بازداشت شد


 یکی دیگر از فعالین سیاسی بابلسر شامگاه دوشنبه سوم بهمن بازداشت شد.
به گزارش «چمران نیوز»، شامگاه دوشنبه سوم بهمن، مامورین امنیتی بابلسر با یورش به منزل پدری یاسر یوسف زاده وی را بازداشت و به محل نامعلومی منتقل کردند.
پس از یورش مامورین امنیتی به منزل آقای یوسف زاده، پدر ایشان درخواست ارائه حکم مراجع قضایی و کارت شناسایی را از مامورین داشته است، که این درخواست وی با شدیدترین برخورد از سوی مامورین امنیتی پاسخ داده شده، که پس از مقاومت خانواده برای روئیت حکم جلب مامورین حاضر بر صورت پدر و خواهر ایشان اسپری فلفل زده و باعث صدمه دیدن آنها شدند.
بر اساس این خبر، با درگیری مامورین فرزند ایشان برای کمک پدر از رفتن با مامورین خوداری میکند و با پای برهنه به سمت پدر می دود، که همین امر سبب میشود مامورین وی را با ضرب و شتم در مقابل دیدگان پدر و مادرش دستبند زده و به ماشینی که پلاک آن نیز شخصی بوده منتقل کنند.
پس از خروج ایشان از منزل پدرشان که با تنشهای فراوان و درگیری شدید مامورین نیز همراه بوده وی را به منزل شخصی خود منتقل کرده و آنجا را نیز مورد بزرسی قرار داده، و تمام وسائل شخصی ایشان را نیز با خود برده اند.
گزارش های رسیده حاکیست، فضای کوچه و محل سکونت ایشان به حدی متشنج بوده است که مامورین امنیتی با زدن اسپری فلفل برصورت چند تن از همسایه گان، با آنان نیز درگیر شده اند.
یاسر یوسف زاده از جمله فعالین ستاد مهندس میرحسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری گذشته بود که در پی حوادث پس از انتخابات نیز در بهمن ماه ۸۸ نیز بازداشت شده بود که پس از بازجویی های فراوان و تحمل دوماه انفرادی با قرار وثیقه از زندان آزاد شده بود.
لازم به ذکر است بر اساس آخرین اخبار ارسالی وی توسط مامورین اطلاعات سپاه بابلسر بازداشت شده است.

دانشجوی دانشگاه لسترانگلستان بازداشت شد


افشین شافعی دانشجوی دکترای اطلاعات و امنیت دانشگاه لستر انگلستان در آذرماه سالجاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا از تهران، افشین شافعی شهروند ایرانی و دانشجوی دکترای اطلاعات و امنیت در دانشگاه لستر انگلستان کە دارای تابعیت نروژی نیز می باشند، چندی پیش به منظور عیادت پدرشان که در بستر بیماری به سر می‌بردند به ایران بازگشت.
در مدتی که ایشان به دلیل مراسم تعزیه پدرشان در ایران بودند، از طرف اداره اطلاعات تهران احضار و پاسپورت ایشان ضبط و بعد از چند روزی به وی بازگردانده شد.
در تاریخ ٢۶ آذرماه ٩٠ کە ایشان قصد بازگشت به نروژ را داشتند توسط نیروهای امنیتی، از هتل همای تهران به مکان نامعلومی منتقل شدند. همچنین در تاریخ ٣٠ آذرماه منزل ایشان توسط مأمورین امنیتی، مورد بازرسی واقع، و کلیه مدارک و لوازم ایشان را با خود بردند.
پس از پیگیریهای مکرر خانواده اش در خصوص سرنوشت وی، مسئولین پاسخ درستی نداده‌اند، اما به صورت شفاهی اتهام ایشان را اقدام علیه امنیت ملی عنوان نموده‌اند.
لازم به ذکر است که وی از اقلیت های سنی مذهب استان کرمانشاه می باشد.

بی خبری مطلق از سرنوشت ۳ فعال فرهنگی با گذشت یکصد روز از بازداشت


قریب به ۱۰۰ روز از بازداشت سه نفر از فعالان فرهنگی شهر سنندج توسط دستگاه امنیتی این شهر می‌گذرد و آنها همچنان در بازداشت هستند.

بنا به گزارش کُردپا، وریا خسروی، اکبر گویلی و کامران رحیمی سه نفر از اعضا و فعالین "جمعیت سبز کردستان"، روز یکم آبانماه سال جاری توسط نیرو های لباس شخصی اداره اطلاعات سنندج بازداشت شدند.
با گذشت نزدیک به یکصد روز از بازداشت این سه فعال فرهنگی، آنها همچنان در بازداشتگاه اداره ی اطلاعات سنندج محبوس میباشند.

بر اساس گزارشات قبلی، این سه فعال فرهنگی بر اثر ضرب و شتم شدید در هنگام بازجویی و در اداره اطلاعات سنندج به شدت دچار آسیب جسمی شدهاند.

مراجعه پی در پی خانواده این سه شهروند سنندجی به نهادهای امنیتی و همچنین دستگاه قضایی حکومت اسلامی ایران نیز در شهر سنندج تا کنون هیچ نتیجه روشنی را در پی نداشته است که این مسئله نگرانی شدید خانواده آنها را در پی داشته است

دو فعال سیاسی و فرهنگی در مشکین شهر و اهر بازداشت شدند


 مهندس شهرام رادمهر، فعال سیاسی در مشکین شهر و علی پاکباز در شهرستان اهر بازداشت شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا از تبریز، شهرام رادمهر فعال سیاسی و عضو شواری مرکزی یکی از احزاب هویت طلب آذربایجان که سال گذشته به همراه سایر اعضای شواری مرکزی این حزب دستگیر و ماهها در زندان انفرادی به سر برده بود، امروز در مشکین شهر بازداشت شد.
دادگاه انقلاب پیشتر وی را به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرده بود که احتمال می رود دستگیری وی جهت اجرای حکم صادره پیشین باشد.
هم چنین در شهرستان اهر نیر علی پاکباز از فعالین فرهنگی این شهر امروز دستگیر و کتابفروشی وی نیز پلمپ شد.
طی روز های اخیر بازداشت فعالین مدنی و فرهنگی از جمله پیمان پاک مهر (خبرنگار)، شاهرخ زمانی و محمد جراحی فعالین چپ کارگری، یونس سلیمانی و حمیده فرج زاد بازداشت شدند.
پیمان پاکمهر امروز از زندان اوین آزاد شد و از سوی دو تن دیگر از فعالین مدنی به نامهای ابراهیم رشیدی و افشین شهبازی در تبریز بازداشت شدند.
خبر فوق در 21:15:12 پنجم بهمن ویرایش شد.

سعيد رضوی فقيه بازداشت شده است


خبرها حاکی از آن است که سعيد رضوی فقيه، فعال سياسی شش روز پيش توسط ماموران امنیتی بازداشت و متعاقباً به زندان اوین منتقل شده است.

بنا بر گزارش وبسایت ندای سبز آزادی، سعید رضوی فقيه که شش روز پيش پاريس را به مقصد تهران ترک کرده، در فرودگاه بازداشت و به زندان منتقل شده است.
رضوی فقيه از فعالان سابق دانشجويی و عضو سابق دفتر تحکيم وحدت است که چند سال پيش به قصد ادامه تحصيل به فرانسه رفت. او پس از سفر به فرانسه نيز يک بار به ايران بازگشت اما پس از تحولات انتخابات رياست جمهوری ايران را ترک کرده بود.

با اين حال شش روز پيش وی تصميم به بازگشت گرفت و بر اساس اخبار رسيده بلافاصله در فرودگاه بازداشت شد.

هنوز مشخص نيست که آقای رضوی از سوی کدام نهاد بازداشت و به زندان منتقل شده است.

گفته می شود وضعيت روحی اين فعال سياسی مساعد نيست.

نگرانی از وضعیت جسمی فاطمه خردمند، روزنامه‌نگار در بند


مسعود لواسانی روزنامه نگار تازه از بند آزاد شده، از وضعیت جسمی همسرش، فاطمه خردمند، که اواسط ماه گذشته بازداشت شده است، ابراز نگرانی کرده است.
مسعود لواسانی در صفحه شخصی فیس بوک خود نوشته است: "به فاطمه گفته شده ممکن است در روزهای آینده برای مراقبت از وضع سلامتی اش به سلول دو نفره منتقل شود تا اگر نیمه شب ای دچار حمله شد، هم سلولی اش احتمالن نگهبان ها را خبر کند. تا اتفاق ناگواری رخ ندهد."
وی تاکید کرده است که همسرش همچنان ممنوع الملاقات است.
فاطمه خردمند روزنامه نگار، اواسط دی ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.
همسر فاطمه خردمند پیش از این از بیماری صرع خانم خردمند و بیماری پسر خردسالش خبر داده بود. نگرانی از وضعیت بحرانی فاطمه خردمند با طولانی شدن زمان بازجویی و نداشتن ملاقات حضوری افزایش یافته است.

افزوده شدن ٧۴ ضربه شلاق به حکم عسل اسماعیل زاده، فعال سیاسی


 بر اساس ابلاغ اخیر شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به عسل اسماعیل زاده، ٧۴ ضربه شلاق نیز به حکم این فعال سیاسی افزوده شده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، خبرگزاری حقوق بشر ایران، صبح روز گذشته عسل اسماعیل‌زاده جهت دریافت حکم صادره خود به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران مراجعه نمود و در حکم ابلاغی به نامبرده تحمل ٧۴ ضربه شلاق نیز اضافه گردیده که این حکم با حکم ابلاغ شده به وکیل نامبرده در تاریخ ۱۷ دی‌ماه مغایرت دارد.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب عسل اسماعیل‌زاده را به اتهام "تبلیغ علیه نظام" و "اجتماع و تبانی" به تحمل چهار ماه حبس تعزیری و ۸ ماه حبس تعلیقی محکوم نموده است.
وی چندی پیش به همراه پیمان عارف و شرر کنور تبریزی در بهشت زهرا و به جرم فاتحه خوانی بر مزار ندا آقا سلطان دستگیر شده بود که پس از چند روز به همراه شررکنور تبریزی، به قید التزام آزاد شد.

خانم اسماعیل‌زاده هم‌ چنین ۱۱ اردی‌بهشت‌ماه سال جاری در حین بازگشت به منزل توسط نیروهای موسوم به لباس شخصی بازداشت شده بود و مدت ۳۱ روز در سلول انفرادی بند ۲۰۹ به سر برد و یازدهم خرداد ماه با قرار وثیقه یکصد میلیون تومانی به طور موقت آزاد شده بود.

وضعیت وخیم جسمی علی افشاری، زندانی سیاسی محکوم به اعدام


 وضعیت جسمانی علی افشاری، زندانی سیاسی محکوم به اعدام به علت خونریزی داخلی بر اثر شکنجه‌ در زندان مرکزی ارومیه وخیم است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پس از گذشت چند روز از مجروح شدن علی افشاری زیر شکنجه‌ی ‌مسئولان زندان، این زندانی به‌ بیمارستانی خارج از زندان منتقل گشت اما علی‌رغم انجام معالجه‌ای ‌اساسی به ‌زندان بازگردانده‌ شده‌ است.
وی دچار خونریزی داخلی شده ‌و حال وی وخیم می باشد.
علی افشاری زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان مرکزی ارومیه، بنا بر رای دادگاه انقلاب شهر مهاباد به اتهام محاربه با حکم مرگ مواجه است.